Om datorn startades om på grund av ett problem

Läs mer om vad du kan göra om din dator oväntat startar om eller stänger av sig, eller om du får ett meddelande om att datorn startades om på grund av ett problem.

Om oväntade omstarter

I sällsynta fall kan din Mac få problem med mjukvara eller hårdvara som gör att den behöver starta om. När den startar igen kanske du ser ett meddelande om att datorn startades om på grund av ett problem.

Ingen bildtext för denna bild

Oväntade omstarter orsakas vanligtvis av mjukvara som är installerad på din Mac eller av enheter som är anslutna till din Mac. Om problemet gör att din Mac startar om varje gång den försöker starta kanske den till slut stänger av sig. Använd nedanstående steg för att kontrollera mjukvaran och hårdvaran på din Mac.

Kontrollera mjukvaran

Kontrollera hårdvaran

Stäng av din Mac och koppla sedan bort all kringutrustning (som hårddiskar eller skrivare) från din Mac. Om du har en stationär Mac ser du till att bara en bildskärm samt ett tangentbord med en mus eller styrplatta är ansluten.

Slå sedan på din Mac och använd den under den tid som det vanligtvis tar innan en oväntad omstart inträffar.

Om problemet löser sig genom att koppla bort enheter isolerar du problemet till en specifik enhet: Anslut en enhet i taget och testa igen efter varje anslutning tills problemet återkommer.

Om det inte löser problemet att koppla bort enheter använder du Apple Diagnostics för att testa din Mac medan dina enheter är frånkopplade.

Läs mer

Om problemet med oväntade omstarter kvarstår kontaktar du Apple-supporten.

Läs om vad du ska göra om din Mac inte startar helt.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.