Hvis du har glemt koden til din iPod touch

Har du glemt koden til din iPod touch? Finn ut hvordan du aktiverer gjenopprettingsmodus på din iPod touch, slik at du kan slette den og konfigurere den på nytt.

Hvis du skriver inn feil kode på den låste skjermen til din iPod touch for mange ganger, vises et varsel om at den har blitt deaktivert. (Finn ut hva du kan gjøre hvis skjermbildene «[Enheten] er utilgjengelig» eller «Låst av sikkerhetshensyn» vises på iPod touch.)

Hvis du ikke husker koden, må du bruke en datamaskin til å aktivere gjenopprettingsmodus på iPod touch. Denne prosessen sletter dataene og innstillingene dine, også koden, slik at du kan konfigurere iPod touch på nytt.

Etter at du har slettet innholdet på en iPod touch, kan du gjenopprette dataene og innstillingene fra sikkerhetskopien. Hvis du ikke har sikkerhetskopiert din iPod touch, kan du konfigurere den som en ny enhet og deretter laste ned eventuelle data du har lagret i iCloud.

En iPod touch som viser en melding om at iPoden er deaktivert

Trinn 1: Påse at du har en datamaskin (Mac eller Windows)

Denne prosessen krever en Mac- eller Windows-maskin. Hvis du bruker en PC, må du sørge for at den har Windows 10 eller nyere, og at Apple Devicesappen eller iTunes er installert. Du trenger også kabelen som fulgte med din iPod touch, eller en annen kompatibel kabel, for å koble den til datamaskinen.

Hvis du ikke har noen datamaskin og ikke kan låne en, kan du gå til en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør for å få hjelp.

Trinn 2: Slå av din iPod touch

1. Koble din iPod touch fra datamaskinen hvis den er tilkoblet.

2. Trykk på og hold inne knappen øverst inntil glidebryteren for å slå av vises.

En iPod touch som viser plasseringen til toppknappen
  3. Dra glidebryteren for å slå av iPod touch, og vent et minutt for å være sikker på at den er slått helt av.

Trinn 3: Start gjenopprettingsmodus på din iPod touch

1. Finn knappen på iPod touch som du må holde inne i neste trinn:

• På iPod touch (7. generasjon) bruker du volum ned-knappen.

En iPod touch som viser plasseringen til volum ned-knappen
    • På iPod touch (6. generasjon og eldre) bruker du Hjem-knappen.

En iPod touch som viser plasseringen til Hjem-knappen
  2. Trykk på og hold inne den aktuelle knappen på iPod touch-modellen du har, og koble samtidig iPod touch til datamaskinen. Ikke slipp opp knappen.

3. Fortsett å holde inne knappen til skjermen for å koble til datamaskinen vises på iPod touch, og deretter kan du slippe den.

En iPod touch som viser skjermen for gjenopprettingsmodus

Hvis du ser skjermen der koden tastes inn, må du slå av iPod touch og starte den på nytt.

Hvis du ikke får iPod touch til å vise skjermen for å koble til datamaskinen, og du trenger mer hjelp, kan du kontakte Apple-kundestøtte.

Trinn 4: Gjenopprett iPod touch

1. Finn iPod touch i Finder, Apple Devices-appen eller iTunes på datamaskinen den er koblet til. (Se hvordan du finner en iPod touch du har koblet til.)

2. Velg Gjenopprett når du presenteres med alternativet Gjenopprett eller Oppdater. Datamaskinen laster ned programvare for iPod touch og starter gjenopprettingen. Hvis nedlastingen tar mer enn 15 minutter og enheten lukker skjermen for å koble til datamaskinen, venter du til nedlastingen er fullført. Deretter slår du av iPod touch og starter den på nytt.

Et Mac-vindu som viser Gjenopprett-knappen
  3. Vent til prosessen er fullført.

4. Koble iPod touch fra datamaskinen. Deretter konfigurerer og bruker du enheten.