Een Apple ID configureren voor iCloud en iTunes

Lees hier meer over Apple ID's, inclusief hoe u een Apple ID gebruikt met Apple-voorzieningen, zoals iCloud en de iTunes Store. Lees ook hoe u de Apple ID wijzigt die u gebruikt om in te loggen bij voorzieningen op een iPhone.

Een Apple ID is het e-mailadres dat u als inlognaam gebruikt voor vrijwel alle Apple-gerelateerde activiteiten, zoals het gebruik van iCloud voor het bewaren van materiaal, de aanschaf van nummers in de iTunes Store en het downloaden van apps vanaf de App Store.

Wanneer u een iPhone, iPad of iPod touch configureert, kunt u dezelfde Apple ID gebruiken voor iCloud-voorzieningen en aankopen in de iTunes Store, App Store en iBooks Store. U kunt ook een Apple ID voor iCloud-voorzieningen gebruiken en een andere Apple ID voor aankopen in Stores (inclusief iTunes in de cloud en iTunes Match). U geniet van alle voordelen van iCloud, ongeacht of u nu dezelfde Apple ID of verschillende Apple ID's voor iCloud en aankopen in Stores gebruikt. Als u de Apple ID wilt wijzigen waarmee u bij iCloud of iTunes op een iPhone, iPad of iPod touch bent ingelogd, logt u uit en gebruikt u de onderstaande stappen om opnieuw in te loggen met de bijgewerkte Apple ID.

Dezelfde Apple ID voor zowel aankopen in Stores als iCloud gebruiken (aanbevolen)
Een verschillende Apple ID voor iCloud en aankopen in Stores gebruiken

Veelgestelde vragen

Dezelfde Apple ID voor zowel aankopen in Stores als iCloud gebruiken (aanbevolen)

We raden u aan dezelfde Apple ID voor aankopen in Stores en iCloud te gebruiken. Het gebruik van meerdere Apple ID's kan misleidend zijn en kan problemen veroorzaken wanneer u toegang tot aangeschaft materiaal vraagt of bepaalde voorzieningen gebruikt.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Voer de Apple ID in die u voor iTunes gebruikt in de configuratievensters als u een apparaat met iOS 5 of hoger voor het eerst configureert. Deze wordt gebruikt voor aankopen in Stores en iCloud.
  2. Voer een Apple ID in Instellingen > iCloud en Instellingen > iTunes en App Store in als u de configuratie hebt overgeslagen.

Mac of pc

1. Voer uw Apple ID op een computer in:
    • Mac: voer uw Apple ID in het menu Apple () > Systeemvoorkeuren > iCloud in.
    • Windows 8: voer uw Apple ID in het iCloud-configuratiescherm in. Het iCloud-configuratiescherm openen:
      1. Beweeg de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm om de balk Charms weer te geven.
      2. Klik op de charm Zoeken.
      3. Klik vervolgens op het iCloud-configuratiescherm aan de linkerkant.
    • Windows 7 en Vista: voer dezelfde Apple ID in Configuratiescherm > Netwerk en internet > iCloud in.
  2. Voer uw Apple ID in iTunes in:
    • iTunes 10: Store > Log in.
    • iTunes 11 of hoger: iTunes Store > Snelkoppelingen: Account.

Als u Windows 7 of 8 gebruikt en de menu's niet kunt zien, leest u hoe u iTunes-menu's inschakelt.

Een verschillende Apple ID voor iCloud en aankopen in Stores gebruiken

U kunt verschillende Apple ID’s voor iCloud en aankopen in Stores gebruiken en toch genieten van alle voordelen van iCloud.

iPhone, iPad of iPod touch

1. Voer de Apple ID in die u voor iCloud wilt gebruiken wanneer u een apparaat met iOS 5 of hoger voor het eerst configureert. Als u de configuratie-assistent niet hebt uitgevoerd, logt u in bij Instellingen > iCloud en voert u de Apple ID in die u voor iCloud wilt gebruiken.
  2. Log bij Instellingen > iTunes en App Store in met de Apple ID die u wilt gebruiken voor aankopen in Stores. U moet wellicht eerst uitloggen om de Apple ID te wijzigen.

Mac of pc

1. Voer de Apple ID in die u met iCloud op de computer wilt gebruiken:
    • Mac: voer uw Apple ID in het menu Apple () > Systeemvoorkeuren > iCloud in.
    • Windows 8: voer uw Apple ID in het iCloud-configuratiescherm in. Het iCloud-configuratiescherm openen:
      1. Beweeg de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek van het scherm om de balk Charms weer te geven.
      2. Klik op de charm Zoeken.
      3. Klik vervolgens op het iCloud-configuratiescherm aan de linkerkant.
    • Windows 7 en Vista: voer dezelfde Apple ID in Configuratiescherm > Netwerk en internet > iCloud in.
  2. Voer in iTunes de Apple ID in die u wilt gebruiken voor aankopen in Stores:
    • iTunes 10: Store > Log in.
    • iTunes 11 of hoger: iTunes Store > Snelkoppelingen: Account.

Als u Windows 7 of 8 gebruikt en de menu's niet kunt zien, leest u hoe u iTunes-menu's inschakelt.

Zodra een apparaat of computer is gekoppeld aan uw Apple ID voor uw iTunes Store-account, kunt u dat apparaat of die computer niet meer koppelen aan een andere Apple ID gedurende 90 dagen. Lees meer over het koppelen van een apparaat of computer aan een Apple ID.

Veelgestelde vragen

Kan ik meerdere Apple ID’s samenvoegen tot één Apple ID?

Nee. U kunt twee of meer Apple ID's niet samenvoegen tot één Apple ID. U kunt echter wel een Apple ID voor iCloud-voorzieningen gebruiken en een andere Apple ID voor aankopen in Stores (inclusief iTunes in de Cloud en iTunes Match). Raadpleeg 'Een verschillende Apple ID voor iCloud en aankopen in Stores gebruiken' voor informatie.

Kan ik de naam van mijn Apple ID wijzigen?

Ja. Als u bijvoorbeeld een nieuw e-mailadres hebt, kunt u het het oude adres van de Apple ID wijzigen in het nieuwe adres. De naam van Apple ID's van @mac.com- en @me.com-e-mailadressen kunnen niet worden gewijzigd.

Ik heb muziek, apps of boeken aangeschaft met meerdere Apple ID’s. Hoe krijg ik al dit materiaal op mijn iOS-apparaat?

Kopieer eerst al het aangeschafte materiaal naar dezelfde Mac of pc met iTunes. U moet dan het apparaat synchroniseren met deze computer.

Vervolgens machtigt u de computer om materiaal af te spelen met elke Apple ID in iTunes. Nadat de computer voor al het materiaal is gemachtigd, kan het worden gesynchroniseerd met de iPhone, iPad of iPod touch.

Hoe herstel ik een iOS-apparaat vanaf een iCloud-reservekopie als ik verschillende Apple ID’s gebruik voor iCloud en aankopen in Stores?

Wanneer u voor het eerst wordt gevraagd een Apple ID in te voeren tijdens het herstel, voert u de Apple ID in die u gebruikt voor iCloud. Nadat het apparaat opnieuw is opgestart, wordt u opnieuw gevraagd een Apple ID in te voeren voordat de onderdelen uit de App Store en iBooks Store worden hersteld. Deze keer logt u in met de Apple ID die u gebruikt voor aankopen in Stores.

Mijn Apple ID is een verlopen e-mailadres dat eindigt op @me.com. Kan ik dit met iCloud gebruiken en op dit adres e-mails ontvangen?

Ja, als het een e-mailadres is dat eindigt op @me.com. Als u een verlopen MobileMe-account voor iCloud wilt gebruiken, volgt u de instructies voor de configuratie van iCloud en voert u het verlopen e-mailadres dat eindigt op @me.com als Apple ID in. Het adres dat eindigt op @me.com wordt opnieuw geactiveerd voor e-mails wanneer u zich aanmeldt voor iCloud.

U hebt een actief e-mailadres nodig dat is gekoppeld aan uw Apple ID om iCloud te configureren. Als u een actief e-mailadres hebt toegevoegd, gaat u naar Mijn Apple ID, logt u in met het verlopen e-mailadres dat eindigt op @me.com en voegt u een actief e-mailadres toe aan de account.

Meer informatie

Voor meer informatie over Apple ID’s raadpleegt u Veelgestelde vragen over de Apple ID.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: