Beveiliging en Apple ID's

Lees hier meer over beveiliging en Apple ID's.

Je Apple ID is de account die je gebruikt om bij alle Apple voorzieningen in te loggen, zoals de App Store, iCloud, Apple Music, iMessage en FaceTime. De account bevat je contactgegevens, betalingsgegevens en beveiligingsgegevens. Apple gebruikt geavanceerde beveiligingstechnologieën om je gegevens te beschermen.

Geef nooit je Apple ID-wachtwoord, verificatiecodes, apparaattoegangscode, herstelcode of andere beveiligingsgegevens van je account aan anderen. Apple zal je nooit vragen om deze informatie te verstrekken.

Apple hanteert een strikt beleid en nauwgezette procedures om onbevoegde toegang tot je Apple ID te voorkomen. Wanneer je contact met ons opneemt voor support, kunnen we je vragen je Apple ID te bevestigen via een melding die we naar je apparaat sturen. Je kunt ook een tijdelijke supportpincode genereren om je Apple ID te identificeren.

Je Apple ID en wachtwoord beschermen

Gebruik de onderstaande aanbevelingen om je Apple ID en alle belangrijke inhoud die je bij Apple bewaart te beschermen.

Geen alt beschikbaar voor afbeelding

Je account beschermen via twee-factor-authenticatie

Twee-factor-authenticatie is ontworpen om ervoor te zorgen dat je de enige persoon bent die toegang heeft tot je Apple ID, zelfs als iemand anders je wachtwoord kent. Wanneer je je Apple ID en wachtwoord voor het eerst invoert op een nieuw apparaat, wordt op dat apparaat gevraagd om de verificatiecode die automatisch wordt weergegeven op je vertrouwde apparaten.

Geen alt beschikbaar voor afbeelding

Je Apple ID-wachtwoord geheim houden

Apple vereist dat je een sterk wachtwoord voor je Apple ID kiest: acht of meer tekens, inclusief hoofdletters en kleine letters en ten minste één cijfer.

Deel je Apple ID-wachtwoord, verificatiecodes of accountbeveiligingsgegevens nooit met anderen. Gebruik het wachtwoord van je Apple ID nooit voor andere online accounts.

Geen alt beschikbaar voor afbeelding

Een Apple ID niet delen

Deel een account niet met andere mensen, zelfs niet met familieleden. Als je een Apple ID deelt, betekent dit dat je iemand anders toegang geeft tot al je persoonlijke inhoud. Wijzig je wachtwoord als iemand anders je heeft geholpen bij het configureren van je Apple ID en wachtwoord.

Om aankopen in de App Store, foto's, een agenda en meer te delen, kun je gebruikmaken van de functies 'Delen met gezin', iCloud-fotodeling en andere gebruiksvriendelijke deelfuncties.

Geen alt beschikbaar voor afbeelding

Je accountgegevens up-to-date houden

Apple informeert je per e-mail, sms of melding wanneer er wijzigingen worden aangebracht aan je account, bijvoorbeeld wanneer je voor het eerst inlogt op een nieuw apparaat of wanneer je je wachtwoord wijzigt. Als je een melding ontvangt, maar je kunt je niet herinneren dat je wijzigingen hebt aangebracht, kan het zijn dat iemand anders onrechtmatig toegang tot je account heeft verkregen. Je kunt het beste je wachtwoord onmiddellijk wijzigen en moet altijd je accountgegevens up-to-date houden.

Lees hoe je je Apple ID-wachtwoord kunt wijzigen

Houd je accountgegevens up-to-date

Geen alt beschikbaar voor afbeelding

Aanvullende tips om je apparaat en gegevens te beschermen

• Gebruik een toegangscode of wachtwoord voor het apparaat en Face ID of Touch ID. Voor meer veiligheid kun je een wachtwoord op je apparaat of een inlogwachtwoord op je Mac instellen, om je gegevens te beveiligen. Gebruik Face ID of Touch ID als je apparaat dit ondersteunt.

• Houd je software up-to-date. De softwarereleases van Apple bevatten bugfixes, nieuwe functies en cruciale beveiligingsupdates. Zorg ervoor dat je je apparaat altijd bijwerkt wanneer er software-updates beschikbaar zijn.

• Bescherm je persoonlijke gegevens. Lees hoe Apple producten ontwerpt om je privacy te beschermen en je de controle over je gegevens te geven.

• Val niet voor fraude. Als het klinkt als fraude, neem dan aan dat het dat ook is. Volg online veiligheidstips om phishing en andere vormen van online fraude te voorkomen.