Video's op een iPhone, iPad of iPod touch importeren naar een Mac of Windows-pc

Lees hier hoe u op een iOS-apparaat gemaakte of bewaarde media importeert naar een computer.

Media naar een Mac importeren

Gebruik iPhoto, Fotolader of Aperture om media op een iOS-apparaat te importeren. Na het importeren kunt u de foto's en video's bewerken, films maken met de videofragmenten, fotoboeken samenstellen en meer.

iPhoto en Fotolader

Lees hoe u foto's importeert via iPhoto.

Lees hoe u afbeeldingen overzet via Fotolader.

Aperture

Lees hoe u foto's rechtstreeks in Aperture importeert.

Media importeren naar een Windows-pc

Alvorens de media te importeren:

Windows 8: lees hoe u foto's of video's importeert vanaf een camera, telefoon of dvd (Windows Help)
Windows 7 en Windows Vista: lees hoe u foto's van een camera naar een computer krijgt (Windows Help)

Als de computer een aangesloten iPhone, iPad of iPod touch niet als camera herkent en verhindert dat u foto's naar de computer kunt importeren, leest u hoe u dit probleem oplost.

Meer informatie

• iPhoto, Fotolader en Aperture zijn niet de enige programma's voor het importeren van foto's naar een computer.
  • Lees meer over het gebruik van een camera met een Mac.
  • Lees meer over het gebruik van Fotostream om foto's te importeren naar een computer.
  • Nadat u de foto's vanaf het iOS-apparaat of Bewaarde foto's hebt geïmporteerd, kunt u ze via iTunes opnieuw naar het apparaat synchroniseren.
  • U kunt alleen foto's en video's importeren die zijn gemaakt met de ingebouwde camera van het apparaat. U kunt geen foto's of video's importeren die via iTunes zijn gesynchroniseerd.
  • Wanneer u foto's en video's van een apparaat importeert naar een Windows-computer, kunnen sommige foto's en video's in de verkeerde richting worden weergegeven. Bepaalde fotobeheersoftware voor Windows van andere fabrikanten geeft iOS-foto's in de juiste richting weer zonder deze te moeten roteren. Gebruik iTunes voor Windows om video's in de juiste richting af te spelen op de computer.
  • Windows XP kan zonder iTunes, een programma van een andere fabrikant of bijgewerkte stuurprogramma's wellicht geen video's importeren die groter zijn dan 500 MB.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: