Een account bij de iTunes Store, App Store of iBooks Store aanmaken zonder een creditcard of andere betaalmethode

Wanneer u met uw Apple ID voor het eerst inlogt bij de iTunes Store, App Store of iBooks Store, wordt u gevraagd een betaalmethode in te voeren zodat u aankopen kunt doen in de winkel. Volg deze stappen als u geen betaalmethode wilt instellen voor uw account.

Als u Delen met gezin wilt gebruiken, moet de organisator van de familie een creditcard of bankpas hebben opgegeven.

Als u al een Apple ID hebt

Als u al een Apple ID hebt aangemaakt, moet u een betaalmethode instellen wanneer u die Apple ID voor het eerst gebruikt om in te loggen bij de iTunes Store, App Store of iBooks Store. Nadat u bent ingelogd bij de winkel, kunt u de betaalmethode indien gewenst verwijderen. U wordt niet meer gevraagd een betaalmethode in te voeren totdat u de eerste aankoop gedaan.

Als u geen Apple ID hebt

Apple raadt aan een enkele Apple ID te gebruiken voor alle functies en voorzieningen van Apple waarvoor een Apple ID is vereist. Als u nog geen Apple ID hebt aangemaakt, volgt u deze stappen om tegelijk een Apple ID en een account bij een winkel aan te maken zonder een betaalmethode toe te voegen.

Een Apple ID op een Mac of pc aanmaken

1. Open iTunes en ga naar de iTunes Store door rechts boven in het venster op de knop 'iTunes Store' te klikken.
  2. Scrol omlaag en kijk rechts onder in het venster naar de vlag van het land. Als deze niet uw vlag is, klikt u op de vlag en kiest u uw land of regio.
  3. Ga naar het onderdeel App Store, Muziek, Tv-programma's of Boeken van de winkel.
    Typen materiaal in de iTunes Store
  4. Download een gratis app, nummer, video of boek. Om gratis items te zoeken, kijkt u in de rechterkolom van het venster en klikt u op een koppeling met het woord 'Gratis', zoals 'Gratis in iTunes' of 'Top gratis'. Als u een gratis item vindt, klikt u op 'Gratis' onder het symbool ervan.
    Remote, een gratis app
  5. Klik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID.
  6. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' als betaalwijze wanneer u wordt gevraagd de betaalinformatie in te voeren.
    Betaalmethoden
  7. Nadat u alle vereiste informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd de Apple ID via e-mail te verifiëren. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken. Hebt u de e-mail niet ontvangen?

Een Apple ID op een iPhone, iPad of iPod touch aanmaken

1. Open de App Store, iTunes Store of iBooks Store op het iOS-apparaat.
  2. Kies een gratis app, nummer, video of boek.
  3. Tik naast het item op 'Gratis' en tik nogmaals om het te downloaden.
    Remote, een gratis app
  4. Tik op 'Maak nieuwe Apple ID aan' wanneer u wordt gevraagd in te loggen met een Apple ID.
  5. Volg de instructies op het scherm. Kies 'Geen' wanneer u wordt gevraagd de betaalinformatie in te voeren.
    Betaalmethode
  6. Nadat u alle vereiste informatie hebt ingevoerd, wordt u gevraagd de Apple ID via e-mail te verifiëren. U moet de Apple ID verifiëren om deze te kunnen gebruiken. Hebt u de e-mail niet ontvangen?
Laatst gewijzigd op: