Een iPhone, iPad of iPod synchroniseren met iTunes via USB

Lees hier hoe u een iOS-apparaat synchroniseert met iTunes op een computer.

U kunt iTunes gebruiken om gegevens op een iPod, iPhone of iPad te synchroniseren met een computer. Als de computer bijvoorbeeld films of muziek heeft, kunt u deze toevoegen aan een iPhone, iPad of iPod door deze te synchroniseren.

Telkens als u materiaal aan een apparaat wilt toevoegen, bijwerken of verwijderen, moet u het synchroniseren. U kunt op elk ogenblik de synchronisatieopties wijzigen.

Synchronisatie instellen

1. Open iTunes. Zorg ervoor dat u de nieuwste versie hebt.
  2. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer met de meegeleverde USB-kabel.
  3. Zoek het aangesloten iOS-apparaat.
  4. Nadat u op het iOS-apparaat hebt geklikt, verschijnen links in het iTunes-venster onder Instellingen enkele tabbladen.
    • Overzicht: bevat informatie over het apparaat, opties voor het maken van reservekopieën en het bijwerken van het apparaat en toegankelijkheidsinstellingen.
    • Apps: beheer apps en bestandsdeling.
    • Muziek: synchroniseer muziek.
    • Films: synchroniseer films.
    • Tv-programma's: synchroniseer tv-programma's.
    • Podcasts: synchroniseer podcasts.
    • iTunes U: synchroniseer iTunes U-cursussen.
    • Boeken: synchroniseer boeken en pdf-documenten.
    • Tonen: synchroniseer beltonen en andere waarschuwingstonen.
    • Foto's: synchroniseer foto's uit iPhoto of een map op de computer.
    • Info: synchroniseer contacten en agenda's.
    •  Op mijn apparaat: geef de muziek, films, tv-programma's, podcasts, boeken, tonen en gesproken memo's op het apparaat weer.
    Sommige tabbladen verschijnen niet als de bibliotheek de desbetreffende inhoud niet bevat. Als u bijvoorbeeld geen podcasts hebt bewaard in de bibliotheek, verschijnt het tabblad 'Podcast' niet.

5. U kunt de synchronisatie van muziek, films, tv-programma's, shows, podcasts, boeken, tonen, foto's en info inschakelen. Als u de synchronisatie wilt inschakelen, klikt u op het inhoudstype in de lijst onder instellingen en klikt u op het vakje naast 'Synchroniseer [inhoudstype]'. Als het vakje al is ingeschakeld, is de synchronisatie voor dat tabblad al ingeschakeld. Schakel het vakje uit om de synchronisatie uit te schakelen.
  6. Klik rechts onder in het scherm op de knop 'Synchroniseer' om het materiaal te synchroniseren. Alleen de gegevens in de lijst met inhoud waarvoor u de synchronisatie hebt ingeschakeld, worden gesynchroniseerd met de computer. Als u de instellingen hebt gewijzigd, moet u eerst klikken op de Apple-knop.

U kunt een iOS-apparaat ook via Wi-Fi synchroniseren. Raadpleeg Gegevens op een iPhone, iPad of iPod synchroniseren met iTunes via Wi-Fi voor meer informatie.

Apparaat wordt niet herkend

Lees wat u moet doen als een apparaat niet wordt herkend in iTunes voor OS X.

Lees wat u moet doen als een apparaat niet wordt herkend in iTunes voor Windows.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: