VoiceOver in- of uitschakelen op de Apple TV

VoiceOver is een leesfunctie waarmee het eenvoudiger wordt voor blinden of slechtzienden om Apple TV te gebruiken.

Schakel VoiceOver in of uit

VoiceOver is beschikbaar op Apple TV 4K, Apple TV HD of Apple TV (3e generatie) met softwareversie 4.2 of nieuwer. Bepaal hieronder welk model Apple TV je hebt en volg de stappen.

Op Apple TV 4K of Apple TV HD

Er zijn drie manieren om VoiceOver in of uit te schakelen:

• Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'VoiceOver' en schakel VoiceOver in of uit.

• Houd de Siri-knop ingedrukt op de Siri Remote* en zeg "Schakel VoiceOver in" of "Schakel VoiceOver uit".

• Druk op je afstandsbediening drie keer op de Menu-knop of de Terug-knopGeen alt beschikbaar voor afbeelding om VoiceOver in of uit te schakelen.

* De Apple TV 4K en Apple TV HD worden overal met dezelfde afstandsbediening geleverd. In landen en regio's waar Siri wordt ondersteund, heet de afstandsbediening 'Siri Remote'.

Op Apple TV (3e generatie)

1. Druk herhaaldelijk op de knop linksonder (de menuknop) tot je een stopgeluid hoort om terug te gaan naar het hoofdmenu.

2. Druk eenmaal op de knop omlaag.

3. Druk herhaaldelijk op de knop naar rechts tot je een stopgeluid hoort om 'Instellingen' te markeren. Als je de weergave van het hoofdmenu hebt gewijzigd, wordt 'Instellingen' hier mogelijk niet weergegeven. Gebruik de pijlknoppen op de afstandsbediening om 'Instellingen' te markeren.

4. Druk tweemaal op de selectieknop.

5. Druk herhaaldelijk op de knop omlaag tot je een stopgeluid hoort.

6. Druk viermaal op de knop omhoog. 'Toegankelijkheid' is nu gemarkeerd.

7. Druk tweemaal op de selectieknop. VoiceOver wordt nu ingeschakeld en begint de inhoud op het scherm van de Apple TV te lezen.