Als je de toegangscode van je iPhone bent vergeten, kun je deze opnieuw instellen met behulp van je Mac of pc

Is je iPhone vergrendeld en ben je je toegangscode vergeten? Gebruik een computer om je iPhone in de herstelmodus te zetten, zodat je deze kunt wissen en opnieuw kunt configureren.

Als je te vaak een onjuiste toegangscode invoert op het toegangsscherm van je iPhone, krijg je een melding dat de iPhone is geblokkeerd. (Lees wat je moet doen als je '[Apparaat] niet beschikbaar' of 'Beveiliging geblokkeerd' ziet op je iPhone of iPad.)

Als je je toegangscode niet meer weet, moet je de iPhone met behulp van een computer in de herstelmodus zetten. In de herstelmodus kun je de iPhone wissen, waarna je deze opnieuw kunt configureren. Je hebt je Apple ID en wachtwoord nodig

Nadat je de iPhone hebt gewist, kun je je gegevens en instellingen herstellen vanaf een reservekopie. Als je geen reservekopie van je iPhone hebt, kun je deze configureren als nieuw apparaat en vervolgens alle gegevens downloaden die je in iCloud hebt bewaard.

Het bericht 'iPhone niet beschikbaar' wordt getoond op een iPhone nadat je je toegangscode onjuist hebt ingevoerd.

Stap 1: zorg ervoor dat je een computer hebt (Mac of pc)

Voor dit proces heb je een Mac of pc nodig. Als je een pc gebruikt, moet je Windows 10 of nieuwer gebruiken en moet de Apple Devices-app of iTunes zijn geïnstalleerd. Ook heb je de kabel nodig die bij de iPhone is geleverd (of een andere, compatibele kabel) om de iPhone op de computer aan te sluiten.

Als je geen computer hebt en er geen kunt lenen, ga je voor hulp naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider.

Stap 2: schakel je iPhone uit

1. Koppel de iPhone los van de computer als deze is aangesloten.

2. Schakel de iPhone uit met de methode voor jouw iPhone-model:

• iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X en nieuwer, inclusief iPhone SE (2e en 3e generatie): houd de zijknop en de volume-omlaagknop ingedrukt tot je de schuifknop 'Zet uit' ziet.

De zijknop en de volume-omlaagknop op een iPhone
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 6s en iPhone 6: houd de zijknop ingedrukt tot je de schuifknop 'Zet uit' ziet.

De zijknop op een oudere iPhone
    • iPhone SE (1e generatie), iPhone 5s en ouder: houd de bovenste knop ingedrukt tot je de schuifknop 'Zet uit' ziet.

De bovenste knop op een oudere iPhone
  3. Sleep de schuifknop om de iPhone uit te schakelen en wacht een minuut om er zeker van te zijn dat deze volledig wordt uitgeschakeld.

Stap 3: zet je iPhone in de herstelmodus

1. Bekijk alvast welke knop op je iPhone je in de volgende stap ingedrukt moet houden:

• Op een iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X en nieuwer, inclusief iPhone SE (2e en 3e generatie) gebruik je de zijknop.

De zijknop op een nieuwere iPhone
    • Op een iPhone 7 en iPhone 7 Plus gebruik je de volume-omlaagknop.

De volume-omlaagknop op een oudere iPhone
    • Op een iPhone SE (1e generatie) en iPhone 6s en ouder gebruik je de thuisknop.

De thuisknop op een oudere iPhone
  2. Houd de juiste knop voor jouw iPhone ingedrukt terwijl je de iPhone meteen op de computer aansluit.

3. Blijf de knop ingedrukt houden terwijl het Apple logo verschijnt en laat niet los totdat een afbeelding van een computer en kabel verschijnt.

Het herstelmodusscherm op je iPhone

Als je het toegangsscherm ziet, moet je de iPhone uitschakelen en opnieuw beginnen.

Als het niet lukt om het scherm van de herstelmodus op de iPhone te krijgen en je hulp nodig hebt, neem je contact op met Apple Support.

Stap 4: herstel je iPhone met je Mac of pc

1. Zoek je iPhone in de Finder, of in iTunes of de Apple Devices-app als je verbinding maakt met een pc. (Lees hier hoe je je aangesloten iPhone kunt vinden.)

2. Kies 'Herstel' wanneer je de opties 'Herstel' en 'Werk bij' te zien krijgt. De software voor je iPhone wordt nu gedownload op de computer en de herstelprocedure wordt gestart. Als het downloaden langer dan een kwartier duurt en het apparaat uit de herstelmodus gaat, wacht je tot de download klaar is. Vervolgens schakel je de iPhone uit

Als je je iPhone wilt herstellen en bijwerken met je computer, moet je op 'Herstel en werk bij' tikken om te bevestigen.
  3. Wacht tot het proces is voltooid. Wanneer het proces is voltooid, wordt je apparaat herstart en wordt er een configuratiescherm weergegeven.

4. Koppel de iPhone los van computer. Nu kun je je iPhone configureren en gebruiken.