Dacă iCloud Mail nu funcționează

Poți utiliza iCloud Mail în aplicația Mail de pe iPhone, iPad, iPod touch sau Mac sau pe iCloud.com pe iPad, Mac sau PC. Dacă nu-ți poți accesa e-mailurile sau nu poți trimite și primi mesaje cu adresa ta de e-mail @icloud.com, urmează acești pași.

Lucruri de verificat mai întâi

  1. Verifică starea sistemului iCloud Mail.

  2. Verifică dacă ai activat iCloud Mail:

    • Pe computerul Mac, deschide aplicația Mail, apoi alege Mail > Preferințe. Fă clic pe Conturi, apoi selectează contul iCloud din bara laterală. În Informații cont, contul trebuie să fie activat și că starea trebuie să fie online.

    • Pe dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch, accesează Configurări > [numele tău] > iCloud și verifică dacă aplicația Mail este activată.

  3. Asigură-te că nu ai depășit limita de stocare iCloud. Dacă depășești limita de stocare iCloud, află cum să faci mai mult spațiu disponibil în iCloud.

  4. Asigură-te că folosești cea mai recentă versiune de software pe dispozitiv.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru trimiterea sau la primirea e-mailurilor pe dispozitivul tău iPhone, iPad sau iPod touch

  1. Verifică-ți conexiunea la internet. Deschide apple.com/ro în Safari pe dispozitivul tău iPhone, iPad sau iPod touch.

  2. Pentru a vedea dacă poți primi e-mailuri pentru e-mailul iCloud pe un alt dispozitiv, accesează iCloud.com pe un computer Mac sau PC.

  3. Asigură-te că ai activat aplicația Mail în Configurări pe iPhone, iPad sau iPod touch. Atinge Configurări > [numele tău] > iCloud și activează aplicația Mail.

  4. Asigură-te că datele noi sunt trimise automat pe dispozitiv. În iOS 14 sau o versiune ulterioară, atinge Configurări > Mail > Conturi > Preluare date noi, apoi activează serviciul Push. În iOS 13 sau o versiune anterioară, atinge Configurări > Parole și conturi > Preluare date noi, apoi activează serviciul Push.

    • Apoi trimite un e-mail către contul tău pentru a verifica dacă serviciul Push funcționează.

    • În Preluare date noi, atinge contul iCloud și activează serviciul Push. Poți utiliza serviciul Push doar cu un singur cont odată.

  5. Oprește și pornește din nou dispozitivul.

  6. Dacă tot nu poți trimite sau primi e-mailuri, dezactivează configurările din pașii 3 și 4 de mai sus, repornește dispozitivul și apoi activează-le din nou.

Dacă nu poți accesa iCloud Mail la adresa iCloud.com

Pe iPad, Mac și PC, poți utiliza iCloud Mail pe iCloud.com. Pe dispozitivul iPhone, utilizează aplicația Mail.

  1. Asigură-te că browserul este actualizat. Dacă folosești Safari, actualizează Safari la cea mai recentă versiune.

  2. Golește cache-ul browserului. În Safari, alege Safari > Preferințe. Fă clic pe fila Avansat. Selectează „Afișează meniul Dezvoltare în bara de meniu”, apoi alege Preferințe. Fă clic pe meniul Dezvoltare, apoi selectează „Golește memoriile tampon”. Dacă utilizezi alt browser, consultă meniul de ajutor al acestuia pentru indicații.

  3. Dacă nu poți accesa serviciul iCloud Mail din altă locație sau cu altă conexiune la internet, contactează furnizorul de servicii internet sau administratorul rețelei. Unele configurații internet pot, în mod intenționat sau neintenționat, să împiedice accesul la anumite site-uri sau servicii, cum ar fi iCloud Mail.

Dacă nu poți trimite e-mailuri din aplicația Mail de pe computerul tău Mac

Utilizează acești pași dacă mesajul tău nu poate fi livrat, atașezi un fișier mare sau destinatarul nu a primit mesajul tău.

Dacă primești o alertă atunci când trimiți un mesaj de la adresa ta de e-mail @icloud.com utilizând aplicația Mail pe un computer Mac

Dacă vezi o alertă care spune „Acest mesaj nu a putut fi trimis. Va rămâne în cutia dvs. poștală De trimis până când va putea fi trimis.”, asigură-te că iCloud este Contul tău de expediere e-mailuri.

  1. Deschide Mail și selectează Mail > Preferințe.

  2. Fă clic pe fila Conturi.

  3. Selectează contul tău de e-mail iCloud.

  4. Fă clic pe fila Configurări server. Dacă iCloud nu este listat drept Cont de expediere e-mailuri, selectează iCloud.

    • If you choose Edit SMTP Server List, you won't see your iCloud account listed as an option.

Dacă atașezi un fișier de dimensiuni mari

Fișierul atașat la mesaj nu poate depăși dimensiunea maximă permisă de furnizorul tău de servicii de e-mail sau de furnizorul de servicii de e-mail al destinatarului. Dimensiunea maximă diferă în funcție de furnizorul de servicii. Încearcă să folosești Mail Drop, comprimând fișierul înainte de a-l trimite sau să trimiți mesajul fără fișier atașat.

Dacă destinatarul nu primește mesajul tău

  1. Dacă apare mesajul „adresă necunoscută” sau „e-mail nelivrat returnat” în cutia poștală Primite după ce trimiți un mesaj, accesează cutia poștală Trimise și asigură-te că adresa de e-mail a destinatarului este corectă.

  2. Dacă utilizezi macOS Mail sau accesezi iCloud Mail utilizând Safari sau alt browser web acceptat, verifică-ți cutiile poștale Ciorne, Trimise și De trimis:

    • Dacă vezi în cutia poștală Ciorne o copie netrimisă a mesajului, încearcă să trimiți mesajul din nou.

    • Dacă vezi mesajul în cutia poștală De trimis, asigură-te că ești conectat la internet și urmează pașii de mai sus pentru a selecta iCloud ca și cont de expediere e-mailuri.*

  3. Solicită-i destinatarului să-și verifice dosarul de e-mail sau cutia poștală Spam.

  4. Dacă destinatarul tot nu primește mesajul tău, dar acesta a fost trimis fără nicio alertă sau mesaje de tip „mesaj nelivrat”, este posibil ca mesajul să fi fost blocat sau filtrat de serverele iCloud Mail sau de serverul de e-mail al destinatarului. Pentru a afla, contactează Asistența iCloud. De asemenea, ar trebui să-i soliciți destinatarului să-și contacteze administratorul serviciului de e-mail.

*Dacă folosești un server SMTP non-iCloud, nu folosi adresa de e-mail iCloud drept adresă Send from (Trimiteți de la). În caz contrar, este posibil ca e-mailul tău să nu fie livrat sau să fie livrat în dosarul Spam.

Dacă poți să primești, însă nu să și trimiți mesaje

Este posibil ca furnizorul de servicii internet să blocheze protocolul utilizat pentru trimiterea de e-mailuri (SMTP) în rețeaua sa. Contactează furnizorul de servicii internet și solicită informații privind traficul SMTP care traversează rețeaua către un serviciu extern, cum ar fi iCloud. Dacă furnizorul de servicii blochează traficul SMTP, întreabă-l cum poți fi exceptat de la blocarea protocolului SMTP.

Dacă furnizorul de servicii internet nu blochează traficul SMTP și în continuare nu poți trimite mesaje, contactează Asistența Apple pentru ajutor.

Dacă nu poți trimite e-mailuri în aplicația Mail de pe computerul Mac

  1. În partea stângă a ferestrei principale a aplicației Mail, găsești numele contului de e-mail iCloud. Dacă numele contului este estompat, iar în dreptul acestuia se afișează un simbol de fulger, contul este offline.

  2. Pentru a trece contul online, conectează-te la Internet.

  3. Alege Cutia poștală. Dacă opțiunea Trece toate conturile online este estompată, conturile tale sunt deja online.

Dacă în continuare nu poți primi e-mailuri, contactează Asistența Apple pentru a obține ajutor suplimentar.

Dacă vrei să elimini un contact recent sugerat din iCloud Mail

Atunci când te autentifici la iCloud, este posibil să vezi adresele de e-mail recente drept contacte sugerate pe toate dispozitivele tale. Pentru a nu mai afișa un contact drept sugestie, iată ce poți să faci:

  1. Pe iCloud.com, fă clic pe pictograma Mesaj nouNu există text alternativ pentru imaginepentru a începe un e-mail.

  2. În câmpul „Către:”, începe să scrii adresa de e-mail pe care dorești să o ascunzi.

  3. Plasează cursorul peste adresă și fă clic pe butonul de ștergereNu există text alternativ pentru imagine.

  4. Fă clic pe Eliminați din istoric.

Dacă ai nevoie de ajutor pentru utilizarea aplicației iCloud pentru Windows

Dacă utilizezi Outlook, primești ajutor cu iCloud Mail, Contacte și Calendare.

Obține ajutor suplimentar

Dacă ai nevoie de ajutor în continuare, contactează Asistența Apple.

Informațiile despre produsele care nu sunt fabricate de Apple sau despre site-urile web independente care nu sunt controlate sau testate de Apple sunt furnizate fără recomandare sau aprobare. Apple nu își asumă nicio responsabilitate în ceea ce privește selectarea, funcționarea sau utilizarea site-urilor web sau produselor de la terți. Apple nu face niciun fel de declarații privind acuratețea sau fiabilitatea site-urilor web terțe. Contactează furnizorul acestor produse pentru a obține mai multe informații.

Data publicării: