Språk

iTunes för Windows öppnas inte efter uppgradering i Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8

Symptoms

Ibland öppnas inte en nyinstallerad version av iTunes för Windows, även om den verkar köras i Aktivitetshanteraren i Windows. (Du kan visa Aktivitetshanteraren genom att högerklicka på ett tomt område i aktivitetsfältet eller trycka på Ctrl+Skift+Esc (eller Ctrl+Alt+Delete) och klicka på Aktivitetshanteraren. iTunes visas under fliken Program i Aktivitetshanteraren.) Problemet kan eventuellt bero på en oanvändbar iTunes-konfigurationsfil.

Om du vill ha hjälp med att öppna iTunes för Windows i Windows XP eller Windows 2000, följer du de här stegen.

Lösning

Du kan felsöka problemet genom att följa stegen nedan:
  1. Kontrollera att du använder den senaste versionen av iTunes.
  2. Windows Vista och Windows 7:
    1. Välj Start > Dator.
    2. Klicka på Mapp- och sökalternativ i menyn Organisera.
    Windows 8:
    1. Klicka på Dator i panelen till vänster i Utforskaren.
    2. Klicka på Visa > Alternativ.
  3. Klicka på fliken Visning i fönstret Mappalternativ.
  4. I panelen "Avancerade inställningar:" markerar du "Visa dolda filer och mappar" under "Dolda filer och mappar".
  5. Klicka på OK.
  6. Navigera till följande plats genom att ange den i adressfältet eller klicka genom mapphierarkin: C:\ProgramData\Apple Computer\iTunes\SC Info.
  7. Högerklicka på filen SC Info.sidb som visas och klicka på Ta bort.
  8. Högerklicka på filen SC Info.sidd som visas och klicka på Ta bort.
  9. Starta om datorn och öppna iTunes.

Om stegen ovan inte löser problemet provar du med de här stegen.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2013-dec-16