Hämta tidigare inköp

Du kan hämta låtar, album, filmer, TV-program, appar, böcker och ljudböcker som du köper i iTunes Store, App Store eller iBooks Store igen.

Innan du börjar

1. Kontrollera att du har den senaste versionen av iTunes och uppdatera din iPhone, iPad eller iPod touch.
  2. Logga in med det Apple-ID som du använde när du köpte det objekt som du nu vill hämta igen. Använd dessa steg för att visa vilket Apple-ID som du använde för att hämta ett objekt.

Om du är medlem i Apple Music visas inte objekt du kan lyssna på offline i avsnittet köpt.

Om du använder Familjedelning kan du hämta innehåll som har köpts av andra medlemmar i din familjegrupp.

Om du inte kan hämta eller inte ser dina senaste köp få hjälp.

Hämta en låt igen

Du kan hämta om låtar på iPhone eller iPod touch, iPad, Mac eller PC. Du kan lyssna på tidigare köpta låtar på Apple TV, men de hämtas inte till enheten.

På en iPhone eller iPod touch

1. Öppna appen iTunes Store.
  2. Tryck på Mer > Köpt > Musik längst ner på skärmen.
  3. Tryck på Inte på denna iPhone eller på Inte på denna iPod.
  4. Leta reda på den låt som du vill hämta och tryck sedan på den.
  5. Tryck på hämtningssymbolen   till höger om titeln. Låten hämtas till enheten.

På en iPad

1. Öppna appen iTunes Store.
  2. Tryck på Köpt.
  3. Tryck på Inte på denna iPad.
  4. Leta reda på den låt som du vill hämta och tryck sedan på den.
  5. Tryck på symbolen Hämta   till höger om titeln. Låten hämtas till enheten.

På en Mac eller PC

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Köpt i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret. Om du är medlem i en Familjedelningsgrupp kanske du ser Familjens inköp istället för Köpt.
    Menyn köpt i iTunesOm du använder Windows och inte kan se menyraden kan du lära dig hur man aktiverar den.
  4. Klicka på Objekt som inte finns i mitt bibliotek om du vill se köpt innehåll som inte finns på datorn.
  5. Leta reda på objektet du vill hämta och tryck sedan på symbolen Hämta   i det övre högra hörnet. Låten hämtas till biblioteket.

På en Apple TV

När du lyssnar på musik på Apple TV hämtar du den inte till enheten. Hitta tidigare inköp för att spela upp med dessa steg:

1. Från Hemskärmen väljer du Musik eller Min musik.
  2. Välj den låt du vill lyssna på.

Hämta en film, ett TV-program eller en musikvideo igen

Att hämta igen fungerar bara för en film, ett TV-program eller en musikvideo som du köpte från iTunes Store. Det går inte att hämta hyrda filmer igen.

Du kan hämta filmer, TV-serier och musikvideor igen på iPhone eller iPod touch, iPad, Mac eller PC. Du kan titta på tidigare köpta filmer, TV-serier eller musikvideor på Apple TV men de hämtas inte till enheten.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på Inställningar > Videor och se till att Visa alla videor är aktiverat.
  2. Tryck på appen Video.
  3. Tryck på Filmer, TV-serier eller Musikvideor längst ned på skärmen.
  4. Leta reda på det objekt du vill hämta och tryck på det.
  5. Tryck på symbolen Hämta    . Videon hämtas till din enhet.

Om du inte hittar ett objekt i Videor med hjälp av dessa steg hämtar du det från iTunes Store-appen:

• iPhone eller iPod touch: Tryck på iTunes Store-appen och gå till Mer > Köpt.
  • iPad: Tryck på iTunes Store-appen och sedan på Köpt.

På en Mac eller PC

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Köpt i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret. Om du är medlem i en Familjedelningsgrupp kanske du ser Familjens inköp istället för Köpt.
    menyn köpt i iTunes
    Om du använder Windows och inte kan se menyraden kan du lära dig hur man aktiverar den.
  4. Klicka på Musik eller TV-serier längst upp i det övre högra hörnet i iTunes-fönstret beroende på vad du vill hämta igen.
  5. Klicka på Objekt som inte finns i mitt bibliotek om du vill se köpt innehåll som inte finns på datorn.
  6. Leta reda på objektet du vill hämta och tryck sedan på symbolen Hämta i det övre högra hörnet. Objektet hämtas till biblioteket.

På en Apple TV

När du tittar på en film, ett TV-program eller en musikvideo på Apple TV hämtar du den inte till enheten. Hitta tidigare köpta filmer, TV-serier eller musikvideor för uppspelning med följande steg:

1. Välj Filmer eller TV-program från Hemskärmen.
  2. Välj Köpt.
  3. Välj det objekt som du vill visa.
  4. Välj Spela upp.

Hitta tidigare köpta musikvideor med dessa steg:

1. Från Hemskärmen väljer du Musik eller Min musik.
  2. Välj Musikvideor.
  3. Välj videon som du vill titta på.

Hämta en app igen

Du kan hämta om appar på iPhone eller iPod touch, iPad, Mac eller PC eller Apple TV (4:e generationen). Du kan även hämta om en del köp inuti program.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna App Store-appen.
  2. På iPhone eller iPod touch: Tryck på Uppdateringar och sedan på Köpt.
    På iPad: Tryck på Köpt.
  3. Leta reda på appen du vill hämta och tryck sedan på symbolen Hämta  . När appen har hämtats kan du öppna den från hemskärmen.

På en Mac eller PC

Du kan hämta om appar för iOS-enheter i iTunes och program för datorn i Mac App Store.

Från iTunes

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Köpt i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret. Om du är medlem i en Familjedelningsgrupp kanske du ser Familjens inköp istället för Köpt.
    menyn köpt i iTunes
    Om du använder Windows och inte kan se menyraden kan du lära dig hur man aktiverar den.
  4. Klicka på appar i det övre högra hörnet i iTunes-fönstret.
  5. Klicka på Objekt som inte finns i mitt bibliotek om du vill se köpt innehåll som inte finns på datorn.
  6. Leta reda på objektet du vill hämta och tryck sedan på symbolen Hämta i det övre högra hörnet. Appen hämtas till biblioteket.

Från Mac App Store

1. Öppna Mac App Store.
  2. Klicka på Köp längst upp i fönstret. Dina köpta appar visas.
  3. Leta reda på den app du vill hämta och klicka sedan på Installera eller Hämta till höger om appen. Programmet hämtas till datorn.

På Apple TV (4:e generationen)

1. Från hemskärmen väljer du App Store.
  2. Välj Köpt.
  3. Leta upp och välj appen du vill hämta om.
  4. Välj symbolen Installera   . Appen hämtas till enheten.

Hämta köp inuti program igen

En del köp inuti program, som spelvalutor eller tips, är förbrukningsbara, det vill säga de tar slut allteftersom du använder dem. Det går bara att återskapa köp som inte är förbrukningsbara. Läs mer om köp inuti program.

Hämta en bok igen

Du kan hämta om böcker i iBooks på en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac (med OS X Mavericks eller senare) eller i iTunes på en PC.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna iBooks-programmet.
    Om du använder iBooks 3.2 eller tidigare trycker du på Affär.
  2. Tryck på Köpta längst ner på skärmen.
  3. Leta reda på den bok du vill hämta och tryck sedan på symbolen Hämta    . Boken hämtas till din enhet.

På Mac

1. Öppna iBooks.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-Id: I menyraden högst upp på skärmen väljer du Affär > Logga in.
  3. Klicka på iBooks Store.
  4. Klicka på Köpt under Snabblänkar till höger i fönstret i iBooks Store.
  5. Klicka på Objekt som inte finns i mitt bibliotek om du vill se köpt innehåll som inte finns på datorn.
  6. Leta reda på den bok du vill hämta och tryck sedan på symbolen Hämta  i det övre högra hörnet. Boken hämtas till biblioteket.

På en PC

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Välj Konto > Köpt i menyraden längst upp i iTunes-fönstret. Om du är medlem i en Familjedelningsgrupp kanske du ser Familjens inköp istället för Köpt.

Om du inte kan se menyraden kan du lära dig hur du aktiverar den.
  4. Klicka på Böcker i det övre högra hörnet på skärmen.
  5. Klicka på Objekt som inte finns i mitt bibliotek om du vill se köpt innehåll som inte finns på datorn.
  6. Leta reda på objektet du vill hämta och tryck sedan på symbolen Hämta  i det övre högra hörnet. Boken hämtas till biblioteket.

Hämta en ljudbok på nytt

Du kan hämta en ljudbok på nytt i iBooks på iPhone, iPad, iPod touch (iOS 8.4 eller senare) eller i iTunes på en Mac eller PC.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna iBooks-programmet.
  2. Tryck på Sök på menyn längst ner på skärmen och sök sedan efter den ljudbok som du vill hämta igen.
  3. Tryck på Ljudböcker.
  4. Leta reda på den ljudbok du vill hämta och tryck sedan på den.
  5. Tryck på symbolen Hämta   . Ljudboken hämtas till din enhet.

På en Mac eller PC

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  3. Klicka på iTunes Store.
  4. Sök efter ljudboken som du vill hämta.
  5. Klicka på Ljudböcker från listan till höger i fönstret.
  6. Leta reda på den ljudbok du vill hämta och klicka sedan på Hämta under ljudboken. Ljudboken hämtas till biblioteket.

Ringsignaler eller signaler

Om du har säkerhetskopierat dem på din Mac eller PC kan du synkronisera objekten till din iOS-enhet. Du kan inte hämta de här objekten igen.

Läs om hur du återskapar ringsignaler som saknas på din iPhone, iPad eller iPod touch med iOS 8.1.1.

Få hjälp

Om du ser ett meddelande som säger ”Den här enheten är kopplad till ett annat Apple-ID. Du kan inte koppla den här enheten med ett annat Apple-ID under [antal] dagar” kan du behöva vänta för att hämta dina köp. Läs mer om kopplade enheter.

Kontrollera om de köp du letar efter är dolda. Om dina köp är dolda visas de kanske inte även om du följer stegen nedan. Läs om hur du kan visa köp.

Se om innehållet går att hämta igen. Tidigare inköpta objekt är kanske inte tillgängliga om de inte längre finns i iTunes Store. Kontrollera även att du befinner dig i ett land där du kan hämta om objekt. Om du bytt Apple-ID mellan olika länder kan du inte hämta objekt från ett annat land.

En del av dina köp kan finnas i en hämtningskö. Läs om hur du kontrollerar om det finns tillgängliga hämtningar. Du kan hämta alla köp automatiskt till en enhet eller din dator genom att slå på automatiska hämtningar.

Om din hämtning avbröts kan du läsa om hur du återupptar hämtningen.

Om du inte hittar det objekt som du köpte i iTunes Store rapporterar du ett problem med objektet. Du kan rapportera ett problem med ett köp som du har gjort inom 90 dagar. Om du har ett problem med ett äldre köp kontaktar du iTunes Store-supporten.

När du har hämtat dina köp säkerhetskopierar du ditt iTunes-bibliotek. Tidigare köp är kanske inte tillgängliga om de återbetalats eller inte finns kvar i iTunes Store.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.

Senast ändrad: