Hämta om appar, musik, filmer, tv-serier och böcker från iTunes Store, iBooks Store och App Store

Du kan hämta om de låtar, album, filmer, tv-serier, appar, böcker eller ljudböcker som du köpt.

Innan du kan hämta om objekt som du köpt från iTunes Store, App Store eller iBooks Store måste du:

Om du har några frågor om fakturering och prenumerationer kan du få hjälp. Du kan också visa din köphistorik1 för att få veta mer om tidigare köp.

1 Om du tidigare har ändrat land eller region för ditt Apple-ID kanske du inte ser alla dina tidigare köp.

Hämta appar igen

Du kan hämta om appar på din iPhone, iPad eller iPod touch, Mac eller Apple TV.2 Du kan också hämta vissa köp i appar igen.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen App Store och tryck på Idag längst ned på skärmen.
  2. Tryck på cirkel med blå man på vit bakgrund eller din bild i det övre högra hörnet och tryck sedan på Köpt.
  3. Tryck på Inte på denna [enhet].
  4. Hitta appen som du vill hämta och tryck sedan på blått moln med pil som pekar nedåt . Appen hämtas till din enhet. Ser du inte appen du köpte?

På Mac

1. Öppna App Store på din Mac.
  2. Klicka på Köpt längst upp i fönstret.
  3. Leta reda på den app du vill hämta och klicka sedan på Installera eller Hämta till höger om appen. Appen hämtas till datorn. Ser du inte appen du köpte?

Installera om Safari, Mail, App Store eller andra program som medföljer Mac-operativsystemet genom att installera om macOS. macOS Sierra eller senare visas inte på fliken Köpt. Använd istället sökfältet i det övre högra hörnet för att hitta och öppna App Store-sidan för aktuell version av macOS.

Flytta programmet till Papperskorgen innan du installerar om ett program som redan är installerat. Om fliken Köpt fortfarande visar knappen Öppna istället för Hämta eller Installera väljer du Affär > Uppdatera sida från menyraden.

Använd fliken Uppdatera istället för att installera uppdateringar för program som redan är installerade. Läs mer om att uppdatera mjukvaran på din Mac.

På en Apple TV

1. Från hemskärmen väljer du App Store.
  2. Välj Köpt.
  3. Leta upp och välj appen du vill hämta om3.
  4. Välj installeringssymbol . Appen hämtas till din enhet. Ser du inte appen du köpte?

2 Du kanske inte kan hämta om en app på en annan enhet än den du köpte den på om det inte finns en tillgänglig version för den andra enheten. Exempelvis kanske du inte kan hämta om en app som du köpte till din Mac-dator på din iOS-enhet.

3 Du kan inte hämta om appar på en Apple TV (3:e generationen eller tidigare).

Hämta om filmer, tv-serier eller musik

Du kan hämta filmer, tv-serier och musik igen på iPhone, iPad eller iPod touch, Mac eller pc.

Läs mer om att hämta igen från iTunes Store:

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna appen iTunes Store.
  2. På iPhone eller iPod touch trycker du på Mer > Köpt längst ned på skärmen. På iPad trycker du på Köpt.
  3. Beroende på vad du vill hämta igen trycker du på Musik, Filmer eller tv-serier. Tryck sedan på ”Inte på denna [enhet]”.
  4. Hitta filmen, tv-serien eller musiken du vill hämta igen och tryck sedan på den.
  5. Tryck på symbolen Hämta till höger om titeln. Filmen, tv-serien eller musiken hämtas till enheten. Filmer och tv-serier som du hämtar igen visas i Tv-appen4 eller Video-appen. Musik visas i appen Musik. Ser du inte objektet du köpte?

På en Mac eller pc

1. Öppna iTunes. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Välj Konto > Köpt i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret. Om du använder Familjedelning ser du Familjens inköp istället för Köpt.
  3. Klicka på Filmer, tv-serier eller Musik längst upp i det övre högra hörnet i iTunes-fönstret beroende på vad du vill hämta igen.
  4. Hitta filmen, tv-serien eller musiken som du vill hämta och klicka sedan på hämtningssymbol i det övre högra hörnet. Filmen, tv-serien eller musiken hämtas till iTunes-biblioteket. Ser du inte objektet du köpte?

På en Apple TV

När du tittar på en film eller en tv-serie eller när du lyssnar på musik på en Apple TV hämtas den inte till enheten. Tidigare hämtade filmer och tv-serier visas i appen TV4, appen iTunes Filmer eller appen TV-serier. Musik visas i appen Musik.

4 TV-appen är endast tillgänglig i vissa länder och regioner. Läs på om TV-appen är tillgänglig i ditt land eller region.

Hämta böcker eller ljudböcker igen

Du kan hämta om böcker i iBooks på en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Du kan hämta om ljudböcker i iBooks på en iPhone, iPad, iPod touch eller i iTunes på en Mac eller pc.

På en iPhone, iPad eller iPod touch

1. Öppna iBooks-programmet.
  2. Tryck på Köpt längst ned på skärmen och tryck sedan på Böcker eller Ljudböcker längst ned på skärmen beroende på vad du vill hämta igen.
  3. Tryck på Inte på denna [enhet].
  4. Leta reda på boken eller ljudboken du vill hämta och tryck sedan på hämtningssymbol . Objektet hämtas till din enhet. Ser du inte objektet du köpte?

På Mac

Du kan hämta böcker igen i iBooks på en Mac. Följ samma steg i iTunes när du ska hämta en ljudbok igen som om du skulle hämta filmer, tv-serier eller musik igen på en Mac eller pc.

1. Öppna iBooks. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID.
  2. Klicka på iBooks Store.
  3. Klicka på Köpt under Snabblänkar till höger i fönstret i iBooks Store.
  4. Klicka på Objekt som inte finns i mitt bibliotek om du vill se köpt innehåll som inte finns på datorn.
  5. Leta reda på boken du vill hämta och tryck sedan på hämtningssymbol i det övre högra hörnet. Boken hämtas till iBooks-biblioteket. Ser du inte objektet du köpte?

Mer om att hämta köp igen

• Du kan inte hämta om köp i appar från din köphistorik, men du kan återskapa vissa köp i appar.
  • Om du inte kan hitta ett objekt som du vill hämta igen kan du kontrollera din köphistorik för att se till att du gjort köpet med det Apple-ID som du är inloggad med. Annars kan du logga in med ett annat Apple-ID.
  • Om du inte ser objekt i din köphistorik på andra Apple-ID:n kontrollerar du om köpen är gömda. Om dina köp är dolda visas de kanske inte även om du följer stegen i den här artikeln. Läs om hur du kan visa köp.
  • Om du ser objekt i din köphistorik men du ändå inte kan hämta det igen ska du rapportera problemet.
  • Om din hämtning avbröts kan du läsa om hur du återupptar hämtningen.
  • Om du ser ett meddelande som säger ”Den här enheten är kopplad till ett annat Apple-ID. Du kan inte koppla den här enheten med ett annat Apple-ID under [antal] dagar” kan du behöva vänta för att hämta om dina köp. Läs mer om kopplade enheter.
  • Du kan använda mobildata för att hämta objekt som är upp till 150 MB5 stora.

5 Gränsen för hämtningar kan vara högre beroende på ditt land eller region samt din operatör.

Få hjälp med fakturering

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Det finns konkreta risker med att använda internet. Kontakta leverantören om du vill veta mer. Andra företags- och produktnamn kan vara varumärken som tillhör respektive ägare.