Als je computer je iPhone of iPad niet herkent

Als je apparaat is ingeschakeld en is aangesloten op je computer, verschijnt het als het goed is in de Finder, in iTunes of in de Apple Devices-app. Als je het apparaat niet ziet, volg je deze stappen.

Kijk in de Finder, in iTunes of in de Apple Devices-app

Zoek op een Mac met macOS Catalina of nieuwer je apparaat in de zijbalk van een venster in de Finder.*

Op een Mac met een oudere versie van macOS zoek je je apparaat in iTunes.

Zoek op een pc naar je apparaat in iTunes of in de Apple Devices-app.

Lees hier hoe je een apparaat bekijkt in de Finder of iTunes of in de Apple Devices-app.

Controleer of het apparaat oplaadt

Het apparaat moet een geluidssignaal geven of trillen als je het aansluit op je computer, maar er kan zich vuil ophopen in de oplaadpoort aan de onderkant van de iPhone of iPad, waardoor het lastig is om verbinding te maken. Als de iPhone of iPad niet oplaadt als deze is aangesloten op je computer, sluit het apparaat dan indien mogelijk rechtstreeks aan zonder hub of adapter. Als dat niet werkt, probeer het dan met een andere USB-poort, een andere kabel of een andere computer.

Werk de software op al je apparaten bij

Je iPhone of iPad bijwerken

Je Mac bijwerken

Werk je Windows-pc bij

Je moet mogelijk ook op je pc iTunes bijwerken, Apple Devices bijwerken en stuurprogramma's bijwerken.

Herstart de apparaten

Een iPhone herstarten

Een iPad herstarten

Een Mac herstarten

Een Windows-pc herstarten

Laat het apparaat verbinding maken in Windows of macOS

Als je je apparaat aansluit op een Windows-pc, kun je in 'Apparaatbeheer' zien of je computer is verbonden met je iPhone of iPad en zo nodig je stuurprogramma bijwerken.

Als je je apparaat aansluit op een Mac-laptop met Apple silicon, vraagt je Mac mogelijk of je dit accessoire wilt toestaan om verbinding te maken. Als dat zo is, sta je het toe om verbinding te maken.

Lees hoe je accessoires toestaat om verbinding te maken

Vertrouw je computer als je daarom wordt gevraagd

Als je de waarschuwing 'Vertrouw je deze computer?' op je apparaat ziet wanneer je het aansluit op je computer, tik je op 'Vertrouw'. Als je de waarschuwing niet ziet of op het verkeerde antwoord hebt getikt en de computer en de iPhone of iPad elkaar mogelijk niet vertrouwen, stel je je locatie- en privacyinstellingen opnieuw in.

Over de waarschuwing 'Vertrouw je deze computer?’ op een iPhone, iPad of iPod touch

Controleer op softwareconflicten

Sommige software van derden kan beïnvloeden of je iPhone of iPad verbinding kan maken met je computer.

Controleer op een Mac je VPN of beveiligingssoftware van derden op verbindingsproblemen

Los op een pc problemen op tussen Apple software voor Windows en beveiligingssoftware van derden

Neem contact met ons op

Als je computer je iPhone of iPad nog altijd niet herkent, moet je contact opnemen met Apple Support.

* Deze functie is afhankelijk van een instelling: in de menubalk in de Finder kies je 'Finder' > 'Instellingen' (of 'Voorkeuren'). Klik op 'Navigatiekolom' bovenaan het instellingenvenster en zorg dat 'Cd's, dvd's en iOS-apparaten' is geselecteerd. Als je geen navigatiekolom in de Finder-vensters ziet, kies je 'Weergave' >'Toon navigatiekolom' in de menubalk of druk je op Control-Command-S.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.