Talen

iOS: apparaat wordt niet herkend in iTunes voor Windows

Symptomen

Een iPhone, iPad of iPod touch verschijnt mogelijk niet onder Apparaten in iTunes nadat u het aansluit op een Windows-pc. Het volgende kan ook voorkomen:

• Het apparaat kan niet worden hersteld in iTunes.
  • Naast de vermelding van het apparaat in Apparaatbeheer verschijnt een uitroepteken, vraagteken, stekker of 'X'.
  • Tijdens het bijwerken of herstellen wordt het apparaat niet meer herkend in iTunes.

Oplossing

Als u een iPod classic, iPod nano, iPod shuffle of een ouder iPod-model hebt dat geen iOS-apparaat is, volgt u de stappen in iPod verschijnt niet in iTunes in plaats van de stappen in dit artikel.

Volg deze stappen. Test hierbij na elk onderdeel of het probleem is opgelost.

Alle onderdelen verbergen | Alle onderdelen weergeven

1. iTunes bijwerken

Controleer of u de nieuwste versie van iTunes hebt geïnstalleerd op de computer. Selecteer in iTunes de optie 'Zoeken naar updates' in het menu Help.

2. De USB-kabel controleren

Controleer of de 30-pins USB-kabel of Lightning-naar-USB-kabel vuil of beschadigd is. Als u een andere kabel hebt, test u met deze andere kabel.

USB-kabels die bij producten of accessoires van andere fabrikanten worden meegeleverd, kunnen mogelijk alleen die producten opladen (en geen gegevens ernaar overzetten) of ze werken mogelijk alleen met het product waarmee ze zijn verkocht. Het gebruik van een van deze kabels om te synchroniseren kan problemen veroorzaken. Als u een hoesje van een andere fabrikant gebruikt, zoals een pakket voor verlengde batterijduur, probeert u het hoesje te verwijderen en de door Apple geleverde USB-kabel rechtstreeks op het apparaat aan te sluiten.

3. Controleren of Apple Mobile Device Support is geïnstalleerd

iOS-apparaten vereisen Apple Mobile Device Support, dat automatisch wordt geïnstalleerd met iTunes. Als u wilt controleren of het is geïnstalleerd, volgt u de geschikte, hieronder vermelde stappen voor uw Windows-besturingssysteem.

• Windows XP: klik op 'Start' en kies 'Configuratiescherm'. Open 'Programma's toevoegen of verwijderen' en controleer of Apple Mobile Device Support voorkomt in de lijst met geïnstalleerde programma's.
  • Windows Vista en Windows 7: klik op 'Start' en kies 'Configuratiescherm'. Klik op 'Een programma verwijderen' (of 'Programma's en onderdelen' indien u de klassieke weergave van het Configuratiescherm in Windows Vista gebruikt). Controleer of Apple Mobile Device Support voorkomt in de lijst met geïnstalleerde programma's.
  • Windows 8: verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek, klik op het vergrootglas, typ Configuratiescherm en druk op Return. Klik op 'Een programma verwijderen'. Controleer of Apple Mobile Device Support voorkomt in de lijst met geïnstalleerde programma's.

Als Apple Mobile Device Support niet in de lijst voorkomt, verwijdert u iTunes, QuickTime, Apple Software Update, Apple Application Support en installeert u vervolgens iTunes opnieuw. Volg de geschikte, hieronder vermelde stappen voor uw Windows-besturingssysteem:

Als Apple Mobile Device Support nog steeds niet is geïnstalleerd na de herinstallatie van iTunes, volgt u de stappen in Problemen bij het installeren van iTunes of QuickTime voor Windows.

4. De Apple Mobile Device-service opnieuw starten

Volg de stappen in Apple Mobile Device-service (AMDS) opnieuw starten in Windows om de Apple Mobile Device-service opnieuw te starten.

5. Controleren of het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device is geïnstalleerd

Voor Windows XP

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Sluit iTunes af als het wordt gestart.
  3. Klik met de rechtermuisknop in het menu Start op 'Deze computer' en kies 'Eigenschappen'.
  4. Klik op het tabblad 'Hardware' en klik op de knop 'Apparaatbeheer'. Het venster Apparaatbeheer wordt geopend.
  5. Klik op het plusteken (+) naast USB-controllers om deze selectie uit te vouwen.

6. Zoek het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device in deze lijst. Als naast deze vermelding geen 'x', '!' of '?' wordt weergegeven, is dit stuurprogramma correct geïnstalleerd. Ga verder met het onderdeel 'Controleren op conflicten met software van andere leveranciers'.
  • Als het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device niet in de lijst voorkomt, gaat u verder met het onderstaande onderdeel 'Als het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device niet in de lijst voorkomt'.
  • Als het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device in de lijst voorkomt maar naast de vermelding van het apparaat wordt een rode 'X' weergegeven, is het apparaat uitgeschakeld. Als u dit apparaat wilt inschakelen, klikt u met de rechtermuisknop op de vermelding in Apparaatbeheer en kiest u 'Inschakelen' in het snelmenu.

• Als het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device in de lijst voorkomt maar een uitroepteken of vraagteken boven de vermelding vertoont, gaat u verder met de volgende stappen om het stuurprogramma van Apple Mobile Device opnieuw te installeren.

Het stuurprogramma van Apple Mobile Device opnieuw installeren

1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding van Apple Mobile Device in Apparaatbeheer en kies 'Installatie ongedaan maken' in het snelmenu.
  2. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op OK.
  3. Klik in het venster Apparaatbeheer met de rechtermuisknop op 'USB-controllers' en kies 'Zoeken naar gewijzigde apparaten' in het snelmenu.

Windows installeert de vereiste stuurprogramma's automatisch en probeert opnieuw verbinding te maken met het apparaat.

• Als bij de vermelding van het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device nog altijd een uitroepteken of vraagteken wordt weergegeven, gaat u verder met de volgende stappen om het stuurprogramma van Apple Mobile Device handmatig bij te werken.

Het stuurprogramma van Apple Mobile Device bijwerken

1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding van Apple Mobile Device in Apparaatbeheer en kies 'Stuurprogramma bijwerken' in het snelmenu.
  2. Kies 'Nee, nu niet' als u wordt gevraagd om verbinding te maken met Windows Update om software te zoeken.
  3. Selecteer het keuzerondje 'Ik wil zelf kiezen (geavanceerd)' en klik op 'Volgende'.
  4. Selecteer 'Niet zoeken. Ik bepaal zelf welk stuurprogramma ik wil installeren'. Klik vervolgens op 'Volgende'.

5. Klik op de knop 'Schijf'. Als de optie 'Schijf' niet beschikbaar is, kiest u een apparaatcategorie zoals Mobiele telefoon of Opslagapparaat, indien deze opties voorkomen, en klikt u op 'Volgende'. Vervolgens verschijnt de knop 'Schijf'.
  6. Klik op de knop 'Bladeren' en ga naar de volgende locatie:
    C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  7. Dubbelklik op het bestand usbaapl.
  8. Klik op 'OK' in het venster Schijf. Klik vervolgens op 'Volgende'. Klik op 'Voltooien'. Windows installeert het stuurprogramma.

Opmerking: als tijdens de installatie in een bericht wordt gemeld dat de software die u installeert, 'niet voldoet aan de eisen van de Windows Logo-test', klikt u op 'Toch doorgaan' om de stuurprogramma's te installeren.

Voor Windows Vista, Windows 7 en Windows 8

1. Sluit het apparaat aan op de computer.
  2. Sluit iTunes af als het wordt gestart.
  3. Voor Windows Vista en Windows 7:
    • Klik op het menu 'Start', klik met de rechtermuisknop op 'Computer' en kies 'Eigenschappen'.
    • Klik in de linkerbovenhoek op 'Apparaatbeheer'. Het venster Apparaatbeheer wordt geopend.
    Voor Windows 8:
    • Verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek, klik op het vergrootglas, typ devmgmt.msc en druk op Return. Het venster Apparaatbeheer wordt geopend.
  4. Klik op het plusteken (+) (of op het openvouwdriehoekje () (in Windows 7 en Windows 8) naast 'Universal Serial Bus-controllers' om deze selectie uit te vouwen.
  5. Zoek het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device in deze lijst. Als deze vermelding zonder een pijl naar beneden, '!' of '?' wordt weergegeven, is dit stuurprogramma correct geïnstalleerd. Ga verder met het onderdeel 'Controleren op conflicten met software van andere leveranciers'.
  • Als het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device niet in de lijst voorkomt, gaat u verder met het onderstaande onderdeel 'Als het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device niet in de lijst voorkomt'.
  • Een pijl omlaag naast de vermelding van het apparaat in Apparaatbeheer geeft aan dat het apparaat is uitgeschakeld. Als u dit apparaat wilt inschakelen, klikt u met de rechtermuisknop op de vermelding in Apparaatbeheer en kiest u 'Inschakelen' in het snelmenu.

• Als het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device in de lijst voorkomt maar een uitroepteken of vraagteken boven de vermelding vertoont, gaat u verder met de volgende stappen om het stuurprogramma van Apple Mobile Device opnieuw te installeren.

Het stuurprogramma van Apple Mobile Device opnieuw installeren

1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding van Apple Mobile Device in Apparaatbeheer en kies 'Installatie ongedaan maken' in het snelmenu.
  2. Schakel het aankruisvak 'De stuurprogramma's voor dit apparaat verwijderen' in en klik op 'OK' wanneer u hierom wordt gevraagd.
  3. Klik in het dialoogvenster dat verschijnt op 'OK'.
  4. Klik in het venster Apparaatbeheer met de rechtermuisknop op 'USB-controllers' en kies 'Zoeken naar gewijzigde apparaten' in het snelmenu.

Windows installeert de vereiste stuurprogramma's automatisch en probeert opnieuw verbinding te maken met het apparaat.

• Als bij de vermelding van het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device nog altijd een uitroepteken of vraagteken wordt weergegeven, klikt u met de rechtermuisknop op deze vermelding en kiest u 'Eigenschappen'. Op het tabblad Algemeen kijkt u onder 'Apparaatstatus'.
  • Als u de fout 'De digitale handtekening die voor de stuurprogramma's van dit apparaat vereist is, kan niet worden gecontroleerd. Mogelijk is na een recente hardware- of softwarewijziging een bestand geïnstalleerd dat onjuist is ondertekend of is beschadigd, of is er schadelijke software van een onbekende bron geïnstalleerd. (Code 52)' ziet, raadpleegt u het onderdeel hieronder voor Foutcode 52.
  • Als u een andere foutcode ziet, gaat u verder met de volgende stappen om het stuurprogramma van Apple Mobile Device handmatig bij te werken. In dit artikel van Microsoft vindt u oplossingen op algemene problemen en nummers van foutcodes. U wordt mogelijk gevraagd het stuurprogramma voor dit apparaat opnieuw te installeren. Volg de onderstaande stappen om handmatig te wijzen op het stuurprogrammabestand usbaapl.

Het stuurprogramma van Apple Mobile Device bijwerken

1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding van Apple Mobile Device in Apparaatbeheer en kies 'Stuurprogramma's bijwerken'.
  2. Selecteer 'Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken'.
  3. Selecteer 'Ik wil kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma's op mijn computer'.
  4. Klik op de knop 'Schijf'. Als de optie 'Schijf' niet beschikbaar is, kiest u een apparaatcategorie zoals Mobiele telefoon of Opslagapparaat, indien deze opties voorkomen, en klikt u op 'Volgende'. De knop 'Schijf' moet nu worden weergegeven.
  5. Klik op de knop 'Bladeren' en ga naar C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  6. Dubbelklik op het bestand usbaapl. (Dit bestand heeft de naam usbaapl64 als u een 64-bits versie van Windows hebt. Als u usbaapl64 hier niet ziet, of als de map Drivers niet voorkomt, zoekt u in C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers .)
  7. Klik op 'Openen' in het venster Schijf. Klik achtereenvolgens op 'Volgende' en 'Voltooien'. Windows installeert het stuurprogramma.

Opmerking: als tijdens de installatie in een bericht wordt gemeld dat de software die u installeert, 'niet voldoet aan de eisen van de Windows Logo-test', klikt u op 'Toch doorgaan' om de stuurprogramma's te installeren.

Foutcode 52

U ziet mogelijk deze fout in het venster Eigenschappen van het apparaat: 'De digitale handtekening die voor de stuurprogramma's van dit apparaat vereist is, kan niet worden gecontroleerd. Mogelijk is na een recente hardware- of softwarewijziging een bestand geïnstalleerd dat onjuist is ondertekend of is beschadigd, of is er schadelijke software van een onbekende bron geïnstalleerd. (Code 52).'

1. Installeer alle beschikbare updates voor Windows. Raadpleeg dit artikel van Microsoft voor meer informatie over hoe u dit doet.
  2. Raadpleeg de fabrikant van de computer om te weten of er updates zijn voor de stuurprogramma's van de computer, inclusief schijfeenheden, chipsets en USB-controllers.
  3. Schakel 'stuurprogrammahandtekening bekrachtigen' tijdelijk uit als volgt:
    1. Start de computer opnieuw op.
    2. Druk op de F8-toets terwijl de computer opnieuw wordt gestart.
    3. Voor Windows Vista en Windows 7:
      Voor Windows 8:
      1. De lijst Geavanceerde opties voor Windows verschijnt. Druk op de pijl omlaag totdat 'Uitschakelen van stuurprogrammahandtekening bekrachtigen' wordt gemarkeerd.
      2. Druk op de Return-toets.
      3. Klik op 'Standaardinstellingen wijzigen of andere opties kiezen'.
      4. Klik op 'Kies andere opties'.
      5. Klik op 'Problemen oplossen'.
      6. Klik op 'Geavanceerde opties'.
      7. Klik op 'Opstartinstellingen'.
      8. Klik op 'Opnieuw opstarten' wanneer u hierom wordt gevraagd.
      9. Druk op de toets 7 wanneer u hierom wordt gevraagd om de optie 'Uitschakelen van stuurprogrammahandtekening bekrachtigen' te selecteren.
    4. Sluit het apparaat opnieuw aan.
      Als het apparaat wordt herkend, moet u deze stappen uitvoeren telkens als u de computer opstart. Raadpleeg Microsoft of de verantwoordelijke voor de installatie van Windows op de computer voor meer informatie om het probleem op te lossen zonder dat u deze optie telkens moet selecteren.

Als het USB-stuurprogramma van Apple Mobile Device niet in de lijst voorkomt

1. Koppel het apparaat los van de computer.
  2. Bewaar een schermafbeelding door de thuisknop en de knop voor de sluimerstand tegelijk in te drukken (het scherm knippert even). Het maken van schermafbeeldingen en bewaren van afbeeldingen met een iPod touch vereist iOS versie 2.0 of hoger.
  3. Sluit het apparaat opnieuw aan op de computer.
  4. Open Apparaatbeheer in Windows als volgt:
    Windows XP: klik op Start > Uitvoeren. Typ devmgmt.msc in het geopende dialoogvenster en druk op Return.
    Windows Vista of Windows 7: klik op Start. Typ devmgmt.msc in het dialoogvenster en druk op Return. Als uw toestemming nodig is om door te gaan, klikt u op 'Doorgaan'.
    Windows 8: verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek, klik op het vergrootglas, typ devmgmt.msc en druk op Return.
  5. Vouw alle onderstaande onderdelen uit (mogelijk worden niet alle onderdelen weergegeven):
    • Beeldapparaten
    • Andere apparaten
    • Draagbare apparaten
    • USB-controllers
  6. Zoek de vermelding van het apparaat als camera. De naam van deze vermelding is Apple iPhone, Apple iPad, of Apple iPod.

Als alleen 'Onbekend apparaat' verschijnt

1. Klik met de rechtermuisknop op 'Onbekend apparaat' en kies 'Eigenschappen' in het snelmenu.
  2. Klik op het tabblad Details en selecteer in de vervolgkeuzelijst 'Hardware-id's'.
  3. Als de weergegeven hardware-id begint met:
    USB\VID_0000&PID_0000
    Dit betekent dat Windows de hardware-id's van het apparaat niet kan lezen en deze dus heeft vervangen door allemaal nullen. Dit wordt doorgaans veroorzaakt door een onjuiste USB-aansluiting of een incompatibiliteit met de USB-chipsetstuurprogramma's.
  4. Koppel het apparaat en alle USB-apparaten los van de computer. Zet de computer uit en schakel deze vervolgens weer in.
  5. Sluit het apparaat opnieuw aan waarbij u elke USB-poort gedurende ongeveer 30 seconden test om te zien of het apparaat wordt herkend.
  6. Test met een 30-pins USB-kabel of Lightning-naar-USB-kabel, indien beschikbaar, waarvan u zeker weet dat deze goed werkt.
  7. Als u een externe USB 2.0-hub beschikbaar hebt, sluit u de hub aan op de pc en sluit u het iOS-apparaat aan op de hub.
  8. Als het apparaat in iTunes verschijnt, koppelt u de externe USB 2.0-hub los en sluit u het iOS-apparaat rechtstreeks aan op de pc. Als het probleem zich opnieuw voordoet, moet u de externe USB 2.0-hub als tijdelijke oplossing gebruiken. Raadpleeg vervolgens de fabrikant van de computer voor updates van de USB -chipset.
Opmerking: als 'Onbekend apparaat' verschijnt wanneer u het apparaat aansluit op meer dan één goed werkende computer met meer dan één goed werkende USB-kabel, heeft het apparaat mogelijk service nodig. Neem contact op met Apple of uw draadloze aanbieder indien deze telefonische ondersteuning voor de iPhone aanbiedt. Als u de contactgegevens van Apple in uw land wilt opzoeken, raadpleegt u Contact opnemen met Apple Support en Klantenservice. Als u een iPhone gebruikt, vindt u uw draadloze aanbieder op Draadloze telefoonaanbieders voor iPhone vinden. Waar u ook ter wereld woont, u kunt de serviceopties voor een apparaat vinden op de pagina Online serviceassistent. Mogelijk hebt u vragen over de service voor een apparaat. Hierover vindt u antwoorden op deze Veelgestelde vragen. Als er een Apple Store in de buurt is, zoekt u de dichtstbijzijnde winkel op en maakt u een reservering via de online Apple Store Concierge. Wij raden u sterk aan te reserveren.

Als alleen Apple iPhone, Apple iPad of Apple iPod verschijnt

Voor Windows XP

1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding van Apple iPhone, Apple iPad of Apple iPod in Apparaatbeheer en kies 'Stuurprogramma's bijwerken' in het snelmenu.
  2. Kies 'Nee, nu niet' als u wordt gevraagd om verbinding te maken met Windows Update om software te zoeken en klik op 'Volgende'.
  3. Kies 'Ik wil zelf kiezen (geavanceerd)' en klik op 'Volgende'.
  4. Kies 'Niet zoeken. Ik bepaal zelf welk stuurprogramma ik wil installeren' en klik op 'Volgende'.
  5. Klik op de knop 'Schijf'. (Als de optie Schijf niet beschikbaar is, kiest u een apparaatcategorie zoals Mobiele telefoon of Opslagapparaat, indien deze opties voorkomen, en klikt u op 'Volgende'. Vervolgens verschijnt de knop 'Schijf'.) Klik in het dialoogvenster 'Installeren vanaf schijf' op de knop 'Bladeren'.
  6. Ga naar C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  7. Dubbelklik op het bestand usbaapl.inf dat in deze lijst wordt weergegeven. Klik op 'OK' in het dialoogvenster 'Installeren vanaf schijf'.
  8. Klik op 'Volgende' en voltooi de installatie van het stuurprogramma. Open iTunes om te controleren of het apparaat juist wordt herkend.

Voor Windows Vista, Windows 7 of Windows 8

1. Klik met de rechtermuisknop op de vermelding van Apple iPhone, Apple iPad of Apple iPod in Apparaatbeheer en kies 'Stuurprogramma's bijwerken' in het snelmenu.
  2. Klik op 'Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken'.
  3. Klik op 'Ik wil kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma's op mijn computer'.
  4. Klik op de knop 'Schijf'. (Als de optie Schijf niet beschikbaar is, kiest u een apparaatcategorie zoals Mobiele telefoon of Opslagapparaat, indien deze opties voorkomen, en klikt u op 'Volgende'. De knop 'Schijf' moet nu worden weergegeven.)
  5. Klik in het dialoogvenster 'Installeren vanaf schijf' op de knop 'Bladeren'.
  6. Gebruik dit venster om naar de volgende map te navigeren:
    C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  7. Dubbelklik op het bestand usbaapl. (Dit bestand heeft de naam usbaapl64 als u een 64-bits versie van Windows hebt. Als u usbaapl64 hier niet ziet, of als de map Drivers niet voorkomt, zoekt u in C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers .)
  8. Klik op 'OK' in het dialoogvenster 'Installeren vanaf schijf'.
  9. Klik op 'Volgende' en voltooi de installatie van het stuurprogramma. Open iTunes om te controleren of het apparaat juist wordt herkend.

Als het apparaat niet wordt herkend in herstelmodus

Opmerking: als het apparaat op zichzelf werkt en zich niet in de herstelmodus bevindt, gelden deze stappen niet voor u. Plaats het apparaat niet handmatig in de herstelmodus.

Het apparaat wordt mogelijk niet herkend in herstelmodus. Dit kan gebeuren tijdens het bijwerken of herstellen van het apparaat. Wanneer het apparaat zich in de herstelmodus bevindt, wordt gewoonlijk het logo 'Verbind met iTunes' getoond op het scherm. Als iTunes het apparaat in deze modus niet herkent, probeert u het volgende:

1. Open Apparaatbeheer:
    Windows XP: klik op Start > Uitvoeren. Typ devmgmt.msc in het geopende dialoogvenster en druk op Return.
    Windows Vista of Windows 7: klik op 'Start'. In het dialoogvenster typt u devmgmt.msc en drukt u op Return. Als uw toestemming nodig is om door te gaan, klikt u op 'Doorgaan'.
    Windows 8: verplaats de muisaanwijzer naar de rechterbovenhoek, klik op het vergrootglas, typ devmgmt.msc en druk op Return.
  2. Klik op het plusteken (+) (Windows XP en Vista) of het openvouwdriehoekje () (Windows 7 en 8) naast Beeldapparaten, Andere apparaten, Draagbare apparaten end Universal Serial Bus Controllers om deze secties uit te vouwen.
  3. Zoek in deze secties naar een of meerdere vermeldingen van Apple Mobile Device (Herstelmodus). Naast deze vermeldingen wordt al dan niet een uitroepteken weergegeven dat er als volgt uit ziet:

Herstelmodus

Als u alleen de vermelding 'Apple Mobile Device USB Driver' zonder fouten ziet:

Controleer of de computer USB 3.0-poorten heeft. Zoek bij Universal Serial Bus Controllers vermeldingen met 'USB 3.0' of 'SuperSpeed USB' in de titel. Als deze verschijnen, heeft de computer USB 3.0.

Als de computer USB 3.0 heeft

1. Sluit het apparaat aan op een andere USB-poort. Probeer elke poort totdat het apparaat wordt herkend. Sommige computers hebben toegewezen USB 2.0- en 3.0-poorten. Als dit het geval is, kan een USB 2.0-poort het probleem oplossen.
  2. Controleer bij de fabrikant van de computer of USB 3.0-chipsetstuurprogramma's verkrijgbaar zijn.
  3. Ga verder met het onderdeel 'Controleren op conflicten met software van andere leveranciers' als het probleem aanhoudt.

Als de computer geen USB 3.0 heeft

Ga verder met het onderdeel 'Controleren op conflicten met software van andere leveranciers'.

Als u twee vermeldingen van 'Apple Mobile Device (Herstelmodus)' met een uitroepteken ziet:

1. Open Apparaatbeheer en sluit het apparaat aan. Klik op het menu 'Beeld' en selecteer 'Apparaten op verbinding'.
  2. Zoek de onjuiste vermeldingen van 'Apple Mobile Device (Herstelmodus)'. U moet misschien alle onderdelen van Apparaatbeheer uitvouwen om die te zien.
  3. Juist boven deze vermeldingen ziet u de vermelding Samengesteld USB-apparaat.
    Samengesteld USB-apparaat
    Afhankelijk van de Windows-versie neemt u de volgende stappen om dit stuurprogramma bij te werken:

Voor Windows XP

1. Klik met de rechtermuisknop op de bovenliggende vermelding Samengesteld USB-apparaat en kies 'Stuurprogramma bijwerken' in het snelmenu.
  2. Kies 'Nee, nu niet' als u wordt gevraagd om verbinding te maken met Windows Update om software te zoeken en klik op 'Volgende'.
  3. Kies 'Ik wil zelf kiezen (geavanceerd)' en klik op 'Volgende'.
  4. Kies 'Niet zoeken. Ik bepaal zelf welk stuurprogramma ik wil installeren' en klik op 'Volgende'.
  5. Klik op de knop 'Schijf'. Klik in het dialoogvenster 'Installeren vanaf schijf' op de knop 'Bladeren'.
  6. Gebruik dit venster om naar de volgende map te navigeren: C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  7. Dubbelklik op het bestand usbaapl dat in deze lijst wordt weergegeven. Klik op 'OK' in het dialoogvenster 'Installeren vanaf schijf'.
  8. Klik op 'Volgende' en voltooi de installatie van het stuurprogramma. Open iTunes om te controleren of het apparaat juist wordt herkend en ga verder met het herstel van het apparaat.

Voor Windows Vista, Windows 7 of Windows 8

1. Klik met de rechtermuisknop op de bovenliggende vermelding Samengesteld USB-apparaat en kies 'Stuurprogramma's bijwerken' in het snelmenu.
  2. Klik op 'Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken'.
  3. Klik op 'Ik wil kiezen uit een lijst met apparaatstuurprogramma's op mijn computer'.
  4. Klik op de knop 'Schijf'. Klik in het dialoogvenster 'Installeren vanaf schijf' op de knop 'Bladeren'.
  5. Gebruik dit venster om naar de volgende map te navigeren:
    C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  6. Dubbelklik op het bestand usbaapl. (Dit bestand heeft de naam usbaapl64 als u een 64-bits versie van Windows hebt. Als u usbaapl64 hier niet ziet, of als de map Drivers niet voorkomt, zoekt u in C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers .)
  7. Klik op 'OK' in het dialoogvenster 'Installeren vanaf schijf'.
  8. Klik op 'Volgende' en voltooi de installatie van het stuurprogramma. Open iTunes om te controleren of het apparaat juist wordt herkend en ga verder met het herstel van het apparaat.

6. Controleren op conflicten met software van andere leveranciers

Bepaalde software voor het verbinden van telefoons en mobiele apparaten van leveranciers zoals Samsung, Nokia, Bora, Novatel, Sony, Android, LG, Sierra, Huawei, Pantech of Motorola kan verhinderen dat het apparaat wordt herkend. Als u dergelijke software hebt geïnstalleerd op de computer:

1. Verwijder tijdelijk de software voor het verbinden van telefoons of mobiele apparaten en voer een test uit. Neem contact op met de fabrikant van deze software om u hierbij te helpen. Als u een telefoon of mobiel apparaat van een andere fabrikant voor de internetverbinding gebruikt, probeert u verbinding te maken met een ander netwerk via Wi-Fi of Ethernet.
  2. Verwijder iTunes en alle bijbehorende Apple-software door dit artikel (voor Windows XP) of dit artikel (voor Windows Vista, Windows 7 en Windows 8) te volgen.
  3. Test het apparaat nadat u iTunes opnieuw hebt geïnstalleerd.
  4. Als u nog steeds de verwijderde software voor het verbinden van telefoons of mobiele apparaten van een andere fabrikant nodig hebt, installeert u deze software opnieuw en test u het apparaat om te verzekeren dat het apparaat nog steeds werkt met iTunes. Neem contact op met de leverancier van de software voor het verbinden van telefoons indien het probleem later opnieuw optreedt.

Bovendien kan beveiligingssoftware van andere fabrikanten conflicten veroorzaken met apparaten die verbinding maken met iTunes. Volg dit artikel om problemen op te lossen die kunnen worden veroorzaakt door de beveiligingssoftware. Na het oplossen van mogelijke problemen met de beveiligingssoftware, moet u de stappen in dit artikel mogelijk nogmaals uitvoeren.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 1-jul-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 1-jul-2014
  • Article: TS1538
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)