Kielet

Mac OS X 10.6: Kotikansion salaaminen FileVaultilla

Tämä artikkeli on arkistoitu eikä Apple enää päivitä sitä.
Kotikansion salaaminen FileVaultilla

Ottamalla FileVaultin käyttöön voit salata kotikansion tiedot. Salaus käsittelee kotikansion siten, että luvattomat käyttäjät, ohjelmat ja lisäohjelmat eivät pääse käsiksi sen sisältämään dataan.

Jotta voisit ottaa FileVaultin käyttöön kotikansiossasi, sinun on oltava ylläpitäjä tai pyydettävä ylläpitäjältä apua.

Kun otat FileVaultin käyttöön ensimmäisen kerran, kotikansio muuttuu salatuksi. Kun kotikansiota salataan, et voi kirjautua sisään tietokoneeseen tai käyttää tietokonetta muihin toimintoihin. Tämä prosessi saattaa kestää jonkin aikaa riippuen kotikansion sisältämästä tietomäärästä.

Varmista ennen aloittamista, että kovalevyllä, jolla kotikansio sijaitsee, on riittävästi tyhjää tilaa. Tarvitset ainakin niin paljon tilaa kuin kotikansiosi nyt vie. Jos kotikansiosi käyttää esim. 20 Mt, varmista, että jäljellä on ainakin 20 Mt vapaata tilaa. Tätä tilaa tarvitaan väliaikaisesti salausprosessin aikana.

Luo pääsalasana siltä varalta, että unohdat tavallisen sisäänkirjautumissalasanasi.

Varoitus:Älä unohda pääsalasanaa. Jos otat FileVaultin käyttöön ja unohdat sitten sekä sisäänkirjautumissalasanasi että pääsalasanasi, et voi kirjautua sisään tunnuksellasi ja menetät tietosi pysyvästi.

FileVaultin käyttöönotto tietokoneessa:

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset, osoita Turvallisuus ja sitten FileVault.

2. Jos Turvallisuus-asetukset on lukittu, osoita lukkosymbolia ja kirjoita tietokoneen ylläpitäjän nimi ja salasana.

3. Jos Turvallisuus-asetuksissa näkyy, ettei pääsalasanaa ole asetettu, osoita Aseta pääsalasana ja kirjoita salasana Pääsalasana-kenttään.

4. Kirjoita salasana uudelleen Vahvista-kenttään.

5. Kirjoita vihjekenttään sana, joka auttaa salasanan muistamisessa.

6. Osoita OK.

7. Osoita ”FileVault päälle”. Jos haluat varmistaa, että poistamiasi tiedostoja ei voida milloinkaan palauttaa, osoita ”Käytä turvallista poistoa”.

8. Osoita ”FileVault päälle”.

Sinut kirjataan ulos salausprosessin aikana. Kun salausprosessi on valmis, kirjaudu takaisin sisään tunnuksellasi. Kotikansion symboli muuttuu osoittaen, että se on suojattu FileVaultilla.

Jos haluat lisätietoja tietokoneen suojaamisesta, katso:

Muistiin tallennettujen tietojen lukemisen estäminen
Tietokoneen tietojen turvaaminen
Poistettujen tiedostojen lukemisen estäminen
Muokattu viimeksi: 28.5.2013