Talen

Mac OS X 10.6: Een nieuwe gebruikersaccount aanmaken

Een nieuwe gebruikersaccount aanmaken

U wordt aangeraden een gebruikersaccount aan te maken voor iedere persoon die regelmatig gebruikmaakt van de computer. Iedere gebruiker heeft een afzonderlijke thuismap en kan zijn of haar instellingen wijzigen zonder dat dit gevolgen heeft voor andere gebruikers.

Een gebruikersaccount aanmaken

1. Kies Apple-menu > 'Systeemvoorkeuren' en klik op 'Accounts'.

2. Klik op het symbool van het hangslot om dit te openen en typ de naam en het wachtwoord van een beheerder.

3. Klik op de knop met het plusteken (+) onder de lijst met accounts.

4. Kies een accounttype uit het venstermenu 'Nieuwe account'.

'Beheerder': Een beheerder kan accounts aanmaken, verwijderen en wijzigen, programma's installeren en systeeminstellingen wijzigen.

'Standaard': Gebruikers met een standaardaccount kunnen wel programma's installeren voor eigen gebruik en instellingen voor hun eigen accounts wijzigen, maar geen andere accounts beheren.

'Beheerd met ouderlijk toezicht': Voor deze accounts kan de beheerder beperkingen instellen voor de toegang tot programma's en ongeschikt internetmateriaal en tevens limieten instellen voor de tijd dat deze gebruikers de computer kunnen gebruiken.

'Alleen delen': Gebruikers met een account voor alleen delen hebben toegang tot gedeelde bestanden, maar kunnen niet op de computer inloggen of instellingen van de computer wijzigen.

'Groep': Een groepsaccount bestaat uit accounts van andere gebruikers en wordt gebruikt om bevoegdheden in te stellen voor gedeelde bestanden.

5. Typ een naam voor de account.

Er wordt automatisch een korte naam gegenereerd. Als u een andere korte naam wilt gebruiken, moet u die nu invoeren. (Nadat de account is aangemaakt, kunt u de korte naam niet meer wijzigen.)

6. Voer het wachtwoord van de account in de vakken 'Wachtwoord' en 'Controle in. Geef vervolgens een wachtwoordaanwijzing op als geheugensteuntje voor de gebruiker.

7. Als u de thuismap met een codering wilt beveiligen, schakelt u het aankruisvak 'Schakel FileVault-beveiliging in' in.

8. Klik op 'Maak account aan'.

9. Als de gebruiker een MobileMe-account heeft, typt u de MobileMe-naam. Raadpleeg voor meer informatie de MobileMe-website:

10. Als u de gebruikers beheerdersbevoegdheden wilt geven, schakelt u 'Sta toe dat gebruiker deze computer beheert' in.

Laatst gewijzigd op: 8-jun-2012
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 8-jun-2012
  • Article: PH6651
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)