Aktiveringslås til iPhone og iPad

Find omfatter Aktiveringslås – en funktion, som forhindrer andre i at bruge din iPhone eller iPad, hvis du mister den, eller den bliver stjålet. Aktiveringslås bliver automatisk slået til, når du slår Find til på din enhed.

Aktiveringslås kan beskytte din enhed, selvom den falder i de forkerte hænder, og det kan øge dine chancer for at få den tilbage. Aktiveringslås fortsætter med at forhindre andre i at genaktivere enheden uden din tilladelse, også selvom du sletter enheden via en anden enhed. Det eneste, du skal gøre, er at holde Find aktiveret.

Sådan fungerer det

Hver gang en iPhone eller iPad aktiveres eller gendannes, kontakter enheden Apple for at kontrollere, om aktiveringslås er slået til.

Aktiveringslås slås automatisk til, når du indstiller Find.* Efter indstilling gemmes dit Apple-id sikkert på Apples aktiveringsservere, og det knyttes til din enhed. Adgangskoden til dit Apple-id eller enhedens adgangskode skal angives, før nogen kan slå Find fra, slette din enhed eller genaktivere og bruge din enhed.

* Læs mere om, hvordan Aktiveringslås fungerer for enheder, der er tilmeldt Mobile Device Management

Hvis enheden mistes eller bliver stjålet

Hvis du nogensinde mister din enhed – uanset om du bare forlægger den, eller du tror, den kan være blevet stjålet – skal du straks bruge funktionen Marker som mistet i appen Find.

Marker som mistet låser din skærm med en adgangskode, og du kan vise en tilpasset besked med dit telefonnummer, som kan hjælpe dig med at få den igen. Du kan også slette enheden eksternt. Din tilpassede besked vises stadig, selvom enheden er blevet slettet.

Aktiveringslås arbejder i baggrunden for at gøre det vanskeligere for en person at bruge eller sælge din mistede enhed, mens funktionen Mistet tydeligt viser enhver, der finder enheden, at den stadig tilhører dig og ikke kan aktiveres igen uden din adgangskode.

Læs om, hvad du skal gøre, hvis din iPhone eller iPad bliver væk eller stjålet

Hvis du har glemt dit Apple-id eller din adgangskode

Hvis du ikke kan finde dit Apple-id (eller en anden e-mailadresse eller telefonnummer) eller ikke kan nulstille din adgangskode, mister du adgangen til din konto og kan muligvis ikke bruge eller genaktivere din enhed. Dette kan undgås ved regelmæssigt at logge på kontosiden for dit Apple-id for at gennemse og opdatere kontooplysningerne.

Kontroller Aktiveringslås, før du køber en enhed hos andre

Før du køber en iPhone, iPad eller iPod touch hos andre end Apple eller en Apple-autoriseret forhandler, skal du kontrollere, at alt på enheden er blevet slettet, og at enheden ikke længere er knyttet til den tidligere ejers konto.

På en enhed med iOS eller iPadOS 15 eller en nyere version, der er beskyttet med Aktiveringslås, vises skærmbilledet "iPhone er låst til ejeren", når du tænder enheden eller afbryder vågeblus. Overtag ikke en brugt iPhone, iPad eller iPod touch, hvis den er beskyttet med Aktiveringslås.

Hvis du ikke kan se denne skærm, skal du følge disse trin for at kontrollere, om enheden er klar til brug:

1. Tænd for enheden, og lås den op.
  2. Hvis du skal angive en adgangskode på låseskærmen eller hjemmeskærmen, er dataene på enheden ikke blevet slettet. Bed sælgeren om at følge nedenstående trin for at slette alt på enheden fuldstændigt. Overtag ikke en brugt iPhone, iPad eller iPod touch, før dataene på den er blevet slettet.
  3. Begynd indstillingsprocessen for enheden.
  4. Hvis du bliver bedt om den tidligere ejers Apple-id og adgangskode, er enheden stadig tilknyttet vedkommendes konto. Giv enheden tilbage til sælgeren, og bed vedkommende om at indtaste sin adgangskode. Hvis den tidligere ejer ikke er til stede, skal du kontakte vedkommende hurtigst muligt og bede vedkommende om at bruge en browser til at fjerne enheden fra sin konto. Overtag ikke en brugt iPhone, iPad eller iPod touch, før den er fjernet fra den tidligere ejers konto.

En enhed er klar til brug, når du ser skærmen Hej.