Sprog

iBooks: Ofte stillede spørgsmål om funktioner i iBooks

Se de ofte stillede spørgsmål nedenfor, hvis du vil vide mere om funktionerne i iBooks.

Vis alle | Skjul alle

iBooks-funktioner

Kan iBooks afspille lyd og video, der følger med bøgerne?

Ja, de udvidede bøger kan nu automatisk afspille lyd og video, der følger med bøgerne, hvis du bruger iBooks version 1.3 eller en nyere version.

Kan iBooks læse højt fra bøgerne?

Ja, iBooks 1.3 og nyere versioner giver mulighed for at få læst højt fra udvalgte børnebøger i iBooks Store. Til højtlæsningsfunktionen bruges en rigtig fortæller, og i nogle bøger fremhæves ordene endda, så det er lettere at læse med.

Kan iBooks åbne bøger på andre sprog?

Ja, iBooks kan vise bøger, der er skrevet på mange sprog.

Kan mine bøger og PDF'er udskrives fra iBooks?

Ja, du kan udskrive PDF'er og noter fra iBooks, men du kan ikke udskrive ePub-bøger.1 Du kan også sende PDF'er og noter, du har skrevet i iBooks, som e-post.

Kan iBooks åbne illustrerede bøger?

Ja, iBooks version 1.2 og nyere versioner giver mulighed for at se illustrerede bøger (f.eks. børnebøger, kogebøger og kunstbøger) på en kompatibel iPad, iPhone eller iPod touch.

Indeholder iBooks en ordbog?

Ja, med iBooks kan du slå orddefinitioner op ved hjælp af en indbygget engelsk, tysk, spansk, fransk, kinesisk (forenklet) eller japansk ordbog.

Kan jeg markere tekst og lave noter?

Ja, iBooks indeholder en funktion til at markere og tage noter. Marker et hvilket som helst ord eller tekststykke i en bog. Du kan også oprette en note i det fremhævede stykke. Du kan gennemse fremhævet tekst og noter ved at trykke på knappen Indholdsfortegnelse og derefter på Bogmærker. Fremhævet tekst og noter vises særskilt under Bogmærker.

Kan jeg oprette et bogmærke og gemme den side, jeg er på?

Ja, hver gang du lukker en bog eller vender tilbage til hjemmeskærmen, husker iBooks automatisk, hvor du er kommet til. Tryk på bogmærkesymbolet i øverste højre hjørne for at oprette en specifik side som et bogmærke. Du kan trådløst synkronisere bogmærker, markeret tekst og noter med andre enheder ved hjælp af din iTunes Store-konto ved at trykke på Indstillinger > iBooks > Synkroniser bogmærker > TIL.

Kan jeg ændre visningen af mine bøger?

Ja, med iBooks kan du ændre skriftstørrelse og vælge mellem fem skrifter, der følger med. Du kan også vælge sider og tekst med sepia-farve og justere lysstyrken på enhedens skærm for at gøre bøgerne behagelige at læse under alle lysforhold. Du kan vælge indstillingen Nat i afsnittet Tema i iBooks for at læse bøger i mørke. Du kan også ændre visningen af en bog ved at ændre indstillingerne for kontrast på iOS-enheden til visningen hvid på sort. Vælg på iOS-enheden Generelt > Tilgængelighed, og aktiver indstillingen "Hvid på sort." Åbn derefter iBooks for at læse bøger med hvid tekst på sort baggrund.

Kan jeg installere og anvende specielle skrifter?

Nej, ikke på nuværende tidspunkt.

Kan jeg ændre opstillingen af bøgerne i iBooks-bogreolen?

Ja, du kan ændre opstillingen af bøger i iBooks-reolen ved at trykke på en bog og holde den. Derefter skal du flytte bogen derhen, hvor du vil have den. Du kan også sortere bøger i iBooks ved at skifte til listeoversigt og trykke på en af knapperne Bogreol, Titler, Forfattere eller Kategorier. PDF'er opbevares på en selvstændig bogreol.

Er der andre måder, som mine bøger kan sorteres på i iBooks?

Ja, du kan organisere bøgerne på en bogreol eller få dem vist på en liste. Du kan også organisere dine bøger i selvstændige samlinger efter emne. F.eks. kan du samle alle bøger og PDF-arkiver fra dit arbejde i en kollektion. Hvis du vil bruge Samlinger, skal du vælge knappen Samlinger eller navnet på samlingen på iPhone eller iPod touch for at ændre samlinger eller oprette nye samlinger.

Kan jeg læse mine bøger, mens min enhed er i flyfunktion?

Ja, du kan læse dine bøger, mens enhedens flyfunktion er slået til. Du behøver ikke en internetforbindelse for at læse bøger, der allerede er overført til bogreolen.

Gælder børnesikring også for bøger?

Ja, børnesikring kan også bruges til bøger, hvis du bruger iOS 6 eller en nyere version. Læs mere om børnesikring.

Hvilke bøger er med på New York Times' bestseller-lister? (gælder kun USA)

Klik på NYTimes i iBooks Store for at få vist ugens bedst sælgende indbundne bøger inden for skøn- og faglitteratur. Hvis en bestseller fra New York Times ikke kan overføres fra iBooks Store, medtages den ikke på listen.

Har bøger fra iBooks Store handicapfunktioner?

Bøger, der overføres fra iBooks Store, kan læses ved hjælp af de indbyggede handicapfunktioner på iPad og iPhone eller iPod touch.

Fungerer Kindle-programmet eller andre eBook-læseprogrammer til iPhone på iPad?

Kindle og praktisk talt alle andre eBook-læseprogrammer, der er udviklet til iPhone eller iPod touch, kan normalt fungere sammen med iPad.

Bøger, der er overført fra Kindle Store, og andre bøger, som ikke er i et ePub-standardformat uden DRM, er dog ikke kompatible med iBooks.

Nye funktioner

Hvilke nye funktioner findes der i iBooks 1.5?

Blandt de nye funktioner i iBooks 1.5 er en natte- og fuldskærmslæsefunktion, flere skrifter, klassiske omslag til bøger uden ophavsret, ny liste til bogmærker og noter samt andre forbedringer.

Hvilke nye funktioner findes der i iBooks 2.0?

I iBooks 2.0 er der nye funktioner som f.eks. lærebøger beregnet til iPad, læsekort, der hjælper med at huske vigtige steder, noter og ordlister.

Hvilke nye funktioner findes der i iBooks 2.1?

iBooks 2.1 indeholder nye funktioner som sidenumre, der svarer til de trykte versioner af valgte titler, mulighed for at søge efter et sidetal og springe til den ønskede side med et enkelt tryk og mulighed for at brug en finger til markere, når du kigger tekst igennem.

Hvilke nye funktioner findes der i iBooks 3.0?

iBooks 3.0 i iOS 6 indeholder nye funktioner – f.eks. kan du direkte på bogreolen i iCloud se alle bøger, du har købt i iBooks Store, rulle ned gennem bøgerne ved hjælp af det nye rulletema, få gratis opdateringer til købte bøger, slå definitioner op på tysk, spansk, fransk, japansk og kinesisk (forenklet) samt skrive din mening om en bog via Facebook, Twitter, Beskeder og Mail.

Hvilke nye funktioner er der i iBooks 3.1?

I iBooks Store i Japan er der nu flere hundredtusinde bøger til salg – både fiktion, manga, korte romaner og meget mere. Denne version af iBooks indeholder også en række forbedringer til læsning af bøger på asiatiske sprog.

Additional Information

Se ofte stillede spørgsmål om iBooks og iBooks Store.

Bemærk: Nogle funktioner i iBooks er ikke tilgængelige i iTunes Store (App Store) i nogle lande.

1Udskrivning fra iBooks kræver en iPad, Phone eller iPod touch med iOS 4.2 eller nyere samt iBooks 1.2 eller nyere og en printer, der understøtter AirPrint. iOS 4.2 og iBooks 1.2 er ikke kompatibel med den originale iPhone eller iPod touch (1. generation).

Vigtigt: Oplysninger om tredjepartswebsteder og -produkter er kun inkluderet til orientering og er ikke udtryk for hverken godkendelse eller anbefaling. Apple påtager sig ikke noget ansvar for udvalget af, ydeevnen på eller brugen af oplysninger eller produkter, der findes på tredjepartswebsteder. Apple inkluderer kun disse som en service til vores brugere. Apple har ikke afprøvet de oplysninger, der findes på disse websteder, og fremsætter ingen erklæringer angående deres nøjagtighed eller pålidelighed. Der er altid en risiko forbundet med at bruge oplysninger eller produkter, der findes på internettet, og Apple påtager sig intet ansvar i denne forbindelse. Tredjepartswebsteder er uafhængige af Apple, og Apple har ikke kontrol over indholdet på sådanne websteder. Kontakt leverandøren for at få flere oplysninger.

Sidst ændret: 23-08-2013