Sådan slår du Forstyr ikke til eller fra på din iPhone

Med fokusfunktioner i iOS 15 og iPadOS 15 eller nyere versioner kan du med Forstyr ikke slå lyden for opkald, advarsler og notifikationer fra. Når Forstyr ikke er slået til, vises der et halvmånesymbol på statuslinjen og på din låste skærm.

Brug Kontrolcenter til at slå Forstyr ikke til eller fra

1. Skub nedad fra toppen af hjemmeskærmen for at åbne Kontrolcenter.

2. Tryk på knappen Fokus, der hvor Forstyr ikke-halvmånen vises. Hvis der ikke er noget månesymbol, er Forstyr ikke slået fra.

I Kontrolcenter vises symbolet Forstyr ikke, når denne fokusfunktion er slået til.

3. Tryk på Forstyr ikke for at slå funktionen til eller fra.

Du kan også bede Siri om at slå Forstyr ikke til eller fra.

Hvis du bruger Del på tværs af enheder for dine fokusfunktioner, vises en notifikation om, at Forstyr ikke er slået til eller fra, på dine andre Apple-enheder.

Læs mere om fokusfunktioner

Skift til en låst skærm, som du ikke har knyttet til Forstyr ikke

I iOS 16 og nyere versioner kan du knytte en tilpasset baggrund for den låste skærm til en fokusfunktion, f.eks. Forstyr ikke. Når du vælger baggrunden for din låste skærm, slås den tilknyttede fokusfunktion automatisk til.

1. På den låste skærm på din iPhone skal du holde nede på billedet for at åbne dit baggrundsgalleri. Hvis du ikke har Face ID slået til, skal du indtaste din kode.

2. Skub, indtil du lander på en baggrund, som du ikke har knyttet til Forstyr ikke.

Tilknyt en fokusfunktion, der skal slås til, når du bruger en bestemt baggrund.
  3. Tryk på baggrunden for at gøre den til din nuværende låste skærm.

Fokusfunktioner kan kun knyttes til en baggrund i iOS 16 og nyere versioner. Læs mere om baggrunde.

Skift indstillinger for Forstyr ikke

1. Tryk på Fokus i appen Indstillinger.

2. Tryk på Forstyr ikke.

3. Tryk på den funktion, du vil tilpasse:

I indstillingerne for Forstyr ikke kan du vælge personer eller apps, som du vil modtage notifikationer fra, når din fokusfunktion er slået til.

Med Tillad notifikationer kan du tilføje personer eller apps, som du vil have notifikationer fra, når du bruger Forstyr ikke.

Med Tilpas skærme skal du vælge en låst skærm eller hjemmeskærm, der kan slå Forstyr ikke til.

Med Planlæg tidspunkter kan du indstille tidspunkter, hvor Forstyr ikke skal slås til og fra hver dag.

Med Fokusfiltre kan du tilpasse, hvordan visse apps eller iPhone-funktioner opfører sig, mens du bruger Forstyr ikke.

Læs mere