Talen

Een methode voor het maken van reservekopieën in iOS kiezen (gebruik ik iTunes of iCloud om een reservekopie van mijn iOS-apparaat te maken?)

Lees hier meer over het kiezen van een methode voor het maken van reservekopieën in iOS.

Wilt u weten wat de beste manier is om een reservekopie van een iPhone, iPod touch of iPad te maken? Is iTunes-reservekopie of iCloud-reservekopie de beste oplossing? In dit artikel vindt u het antwoord op enkele van deze vragen en hulp bij het kiezen van de methode voor het maken van reservekopieën die het best bij u past.

Elke methode voor het maken van reservekopieën heeft zijn voordelen. Voor de meeste gebruikers is, zoals hieronder wordt beschreven, iCloud-reservekopie de aanbevolen oplossing.

Wanneer is iCloud-reservekopie de beste keuze voor me?

iCloud-reservekopie is een eenvoudige en betrouwbare oplossing om reservekopieën te maken voor gebruikers die een draadloze en automatische reservekopie van hun iOS-apparaat willen maken zonder een tetheringverbinding met een computer te maken. iCloud-reservekopie is in de volgende gevallen de beste optie voor u:

• U hebt liever dat iCloud de reservekopieën automatisch maakt wanneer het apparaat is verbonden met Wi-Fi en is aangesloten op een stroombron.
  • U wilt gegevens op het apparaat herstellen vanaf vrijwel overal via een Wi-Fi-breedbandverbinding.
  • U sluit het iOS-apparaat niet vaak aan op een Mac of pc.
  • U hebt geen Mac of pc.
  • Naast het gebruik van iTunes-reservekopie wilt u reservekopieën automatisch maken (zie hieronder).

Opmerking: iCloud-reservekopie maakt geen reservekopie van muziek, films en tv-programma's die u niet in de iTunes Store hebt aangeschaft en ook niet van podcasts, audioboeken of foto's die u oorspronkelijk vanaf een computer hebt gesynchroniseerd. iCloud-reservekopie zet tijdens het herstelproces op de achtergrond de muziek, films en apps terug die u in iTunes en App Stores hebt aangeschaft. Eerdere aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar als ze zich niet langer in de iTunes Store, App Store of iBooks Store bevinden.

Wanneer is iTunes-reservekopie de beste keuze voor me?

iTunes-reservekopie is de traditionele manier waarop gebruikers een reservekopie van hun iOS-apparaat maakten en blijft voldoen aan de behoeften van veel gebruikers. iTunes-reservekopie is in de volgende gevallen de beste optie voor u:

• U gebruikt vaak de computer waarop de iTunes-reservekopieën zijn gehost.
  • U hebt geen iCloud-account of u wilt iCloud niet gebruiken.
  • De foto's en video's in de filmrol overschrijden vaak 1 GB in grootte of u maakt meestal heel grote reservekopieën.
  • U wilt netwerkreservekopieën ter plaatse.
  • Naast het gebruik van iCloud-reservekopie wilt u reservekopieën handmatig maken (zie hieronder).

Opmerking: vergeet niet dat iTunes-reservekopie geen reservekopie maakt van films, muziek, podcasts en apps. Zoals wordt aangegeven in dit artikel, wordt het mediamateriaal gesynchroniseerd vanaf de hoofdcomputer via iTunes.

Wanneer u iCloud- en iTunes-reservekopie tegelijk moet gebruiken

Als u een stap verder wilt gaan bij het maken van een reservekopie van gegevens, kunt u iCloud-reservekopie en iTunes-reservekopie tegelijk gebruiken.

Het gebruik van iCloud-reservekopie schakelt iTunes-reservekopie niet volledig uit; het schakelt alleen Automatische reservekopieën via iTunes uit. U kunt een handmatige iTunes-reservekopie uitvoeren wanneer u een nieuwe reservekopie wilt maken.

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de hoofdcomputer met de meegeleverde kabel.
  2. Open iTunes.
  3. Voor iTunes 11:
    1. Klik rechts in het iTunes-venster op de knop van het iOS-apparaat.
    2. Klik in Reservekopieën op 'Maak reservekopie' onder 'Handmatig reservekopieën maken en terugzetten'.
  4. Voor iTunes 10.7:
    1. Klik met de rechtermuisknop (of houd Control ingedrukt terwijl u klikt) op het iOS-apparaat in de iTunes-bronlijst.
    2. Kies 'Reservekopie' in het contextuele menu van het apparaat in iTunes.
  5. Wacht totdat de reservekopie is gemaakt. U kunt de status van de reservekopie in het scherm met de status in iTunes controleren.

Voor de beste resultaten, maakt u wekelijks een reservekopie met iTunes of vaker als u een reservekopie wilt maken van belangrijke gegevens. Lees meer over het aanmaken van herinneringen.

Tip: als u iCloud-reservekopie en iTunes-reservekopie tegelijk gebruikt, en u wilt gewoon de functies voor het maken en terugzetten van iCloud-reservekopieën versnellen, kunt u iCloud-opslagruimte besparen door iCloud-reservekopie uit te schakelen voor heel grote gegevenstypen. Bijvoorbeeld: als de Filmrol van een iPhone 15 GB groot is, wilt u wellicht hiervan geen reservekopie maken in iCloud omdat er al handmatig een reservekopie van wordt gemaakt in iTunes. U kunt het maken van reservekopieën van bepaalde iCloud-gegevens uitschakelen in Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie > Beheer opslag > Backups > Reservekopie-opties. Hierna wordt alleen een reservekopie van deze gegevens gemaakt wanneer u er handmatig een reservekopie van maakt met iTunes.

Aanvullende informatie

Voor algemene informatie over:

Laatst gewijzigd op: 29-aug-2013
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 29-aug-2013
  • Artikel: HT5262
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(29 reacties)