Waarvan maakt iCloud reservekopieën?

Met een iCloud-reservekopie houd je je gegevens veilig door een kopie te maken van de informatie op je iPhone, iPad en Apple Vision Pro die nog niet is gesynchroniseerd met iCloud.

Hoe een iCloud-reservekopie werkt

Wat wordt opgenomen in een iCloud-reservekopie

Hoe je je iCloud-reservekopieën beheert

Hoe een iCloud-reservekopie werkt

Met iCloud houd je je gegevens op twee manieren veilig: door te synchroniseren en door reservekopieën te maken. Als je bijvoorbeeld iCloud-foto's, iCloud Drive of Notities gebruikt, wordt je informatie automatisch gesynchroniseerd met de cloud en wordt deze up-to-date gehouden op al je apparaten wanneer je een wijziging aanbrengt.

Alle gegevens op je apparaat die niet regelmatig worden gesynchroniseerd, worden bewaard in je iCloud-reservekopie. Als Reservekopie is ingeschakeld, maakt iCloud periodieke momentopnamen van deze gegevens om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk te herstellen zijn wanneer je een nieuw apparaat in gebruik neemt.

Door te synchroniseren en reservekopieën te maken, worden al je gegevens veilig bewaard in de cloud.

Lees hoe je iCloud-reservekopieën inschakelt

Wat wordt opgenomen in een iCloud-reservekopie

Je reservekopie van een iPhone, iPad of Apple Vision Pro bevat alle informatie en instellingen die op je apparaat worden bewaard en die niet al gesynchroniseerd zijn met iCloud.

Apparaatinstellingen, de lay-out van het beginscherm en de ordening van apps

Wanneer je herstelt vanaf een iCloud-reservekopie, worden ook zaken als je apparaatinstellingen, de lay-out van het beginscherm en de ordening van apps hersteld.

Andere informatie op het apparaat

Alle gekochte beltonen en je Visual Voicemail-wachtwoord (waarvoor je de simkaart nodig hebt die je tijdens het maken van de reservekopie in gebruik had) zijn ook opgenomen in de iCloud-reservekopie.

Reservekopieën van Apple Watch

Je reservekopie van de Apple Watch is opgenomen in de reservekopie van je iPhone.

Foto's, video's, berichten en appgegevens

Als je geen diensten gebruikt zoals Berichten in iCloud of iCloud-foto's, wordt de onderstaande informatie opgeslagen in je iCloud-reservekopie om ervoor te zorgen dat deze ook beschermd is.

iMessage-, sms- en mms-berichten

Als je Berichten in iCloud niet hebt ingeschakeld, worden je berichten opgenomen in de iCloud-reservekopie. Als je Berichten in iCloud gebruikt, worden je berichten automatisch gesynchroniseerd met iCloud. Ze worden dan niet opgenomen in je dagelijkse reservekopie.

Foto's en video's op je iPhone, iPad of Apple Vision Pro

Als je iCloud Foto's niet hebt ingeschakeld, kan iCloud-reservekopie foto's en video's bevatten in je Foto's of Camerarol, evenals gezichtsinformatie uit het album Mensen en huisdieren. Als je iCloud-foto's gebruikt, worden je foto's, video's en gezichtsinformatie automatisch gesynchroniseerd met iCloud. Ze worden dan niet opgenomen in je dagelijkse reservekopie.

Appgegevens

iCloud-reservekopie bevat appgegevens voor de apps die je op je apparaat hebt gedownload. Dit omvat gegevens voor apps voor sociale media, games en berichtenapps van derden, evenals apps van Apple die niet synchroniseren met iCloud.

Als de app iCloud Drive gebruikt om gegevens te bewaren, wordt die informatie opgeslagen in iCloud in plaats van in je iCloud-reservekopie.

Hoe je je iCloud-reservekopieën kunt beheren

Als je de grootte van je iCloud-reservekopie wilt verkleinen, kun je stoppen met het maken van reservekopieën van apps die je niet meer gebruikt, of oude iCloud-reservekopieën verwijderen.

Lees hoe je je iCloud-reservekopieën kunt beheren