Waarvan maakt iCloud reservekopieën?

Als u iCloud-reservekopie gebruikt, hebt u een kopie van de gegevens op uw iPhone, iPad of iPod touch.

Dit wordt opgenomen in een iCloud-reservekopie

• Appgegevens
  • Reservekopieën van Apple Watch1
  • Apparaatinstellingen
  • Organisatie van het beginscherm en apps
  • iMessage-, sms- en mms-berichten2
  • Foto's en video's op uw iPhone, iPad en iPod touch2
  • Aankoopgeschiedenis van Apple voorzieningen, zoals muziek, films, tv-programma's, apps en boeken3
  • Beltonen
  • Visual Voicemail-wachtwoord (hiervoor moet dezelfde simkaart zijn geplaatst als tijdens het maken van de reservekopie)

Reservekopieën van uw iPhone, iPad en iPod touch bevatten alleen gegevens en instellingen die op het apparaat worden bewaard. Ze bevatten geen gegevens die al in iCloud zijn bewaard, zoals contacten, agenda's, bladwijzers, notities, herinneringen, gesproken memo's4, Berichten in iCloud, iCloud-foto's en gedeelde foto's. Sommige gegevens, zoals e-mail, gezondheidsgegevens, uw belgeschiedenis en bestanden die u bewaart in iCloud Drive, worden niet opgenomen in een iCloud-reservekopie, maar kunnen wel worden toegevoegd in iCloud en worden gedeeld met meerdere apparaten.

1. Als u een Apple Watch gebruikt met Gezinsconfiguratie, wordt die Apple Watch niet opgenomen in de reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch.
2. Wanneer u Berichten in iCloud gebruikt of iCloud-foto's inschakelt, wordt uw materiaal automatisch bewaard in iCloud. Dat betekent dat het niet wordt opgenomen in uw iCloud-reservekopie.
3. Een iCloud-reservekopie bevat wel informatie over materiaal dat u hebt gekocht, maar niet het materiaal zelf. Wanneer u herstelt vanaf een iCloud-reservekopie, wordt materiaal dat u had gekocht, automatisch opnieuw gedownload van de iTunes Store, App Store of Books Store. Sommige soorten materiaal worden niet in alle landen automatisch opnieuw gedownload. Eerdere aankopen zijn mogelijk niet beschikbaar als hiervoor een terugbetaling heeft plaatsgevonden of als ze niet meer in de Store beschikbaar zijn. Kijk wat u opnieuw kunt downloaden of kunt kopen in uw land of regio.
4. Als u iOS 11 of lager gebruikt, worden gesproken memo's opgenomen in een iCloud-reservekopie.

Zo werkt het

iCloud-reservekopie maakt een kopie van de gegevens op uw iPhone, iPad en iPod touch. Als u een reservekopie van uw apparaat op iCloud hebt staan, kunt u heel eenvoudig een nieuw apparaat configureren of de gegevens op een van uw bestaande apparaten herstellen. Dit moet u doen om iCloud automatisch een reservekopie te laten maken van uw apparaat.

Als u iCloud-reservekopie uitschakelt of niet meer gebruikt, wordt uw laatste reservekopie 180 dagen bewaard.

iCloud-reservekopie gebruiken

1. Controleer of 'iCloud-reservekopie' is ingeschakeld in 'Instellingen' > '[uw naam]' > 'iCloud' > 'iCloud-reservekopie'. Als u iOS 10.2 of lager gebruikt, gaat u naar 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Reservekopie'.
  2. Sluit het apparaat aan op een voedingsbron.
  3. Verbind het apparaat met een wifinetwerk.
  4. Controleer of het scherm van het apparaat is vergrendeld.
  5. Controleer of u voldoende iCloud-opslagruimte hebt voor de reservekopie.

Wanneer u iCloud configureert, krijgt u automatisch 5 GB gratis opslagruimte. Die opslagruimte kunt u niet alleen gebruiken voor uw iCloud-reservekopieën, maar ook om foto's en video's te bewaren in iCloud-foto's en documenten up-to-date te houden in iCloud Drive. Afhankelijk van de grootte van de reservekopie en de hoeveelheid materiaal die u in iCloud bewaart, kan de gratis opslagruimte mogelijk vol raken. U kunt meer iCloud-opslag kopen of materiaal verwijderen.