Føj video eller lyd til dine bøger i iBooks Author

Her kan du få mere at vide om at arbejde med video og lyd i iBooks Author samt om understøttede formater og videokryptering.

Brug af lyd og video i mediewidgets

Der er to metoder, som du kan bruge til at føje lyd eller video til din bog som mediewidget:

• Træk video fra mediebrowseren eller Finder og ind i din bog.

• Tilføj en mediewidget fra Widgets på værktøjslinjen, og træk derefter dit medie ind i widgetten.

Med iBooks Author 2.0 og nyere versioner kan du importere lyd- og videoarkiver, som understøttes af QuickTime – med undtagelse af arkiver, der er DRM-krypteret. iBooks Author optimerer dine mediearkiver til afspilning på tværs af enheder. Arkiver, der allerede er tilstrækkeligt komprimerede, optimeres ikke yderligere.

Hvis du har en konto for betalingsbøger og vælger at bruge DRM-beskyttelse i din bog, bliver video eller lyd i mediewidgets og Keynote-widgets DRM-beskyttet, når bogen bliver tilgængelig i Boghandel i Apple Books.

Brug af lyd og video i Keynote-widgets

Hvis der er brugt lyd eller video i en Keynote-widget, behandler iBooks Author arkiverne i Keynote-præsentationen på samme måde, som hvis du trak lyd- og videoarkiverne direkte til bogen eller en mediewidget.

Hvis du vælger at bruge DRM-beskyttelse i din bog, bliver video eller lyd i mediewidgets og Keynote-widgets DRM-beskyttet, når bogen bliver tilgængelig i Boghandel.

Brug af lyd og video i HTML-widgets

iBooks Author optimerer ikke video- eller lydarkiver i HTML-widgets. Du skal forberede video og lyd til HTML-widgets manuelt.

• Til video skal du bruge et af de følgende formater i et .mp4-arkiv:

• H.264-video: op til 720p, 60 billeder pr. sekund, High Profile-niveau 4.2 med AAC-LC-lyd op til 160 Kbps, 48 kHz, stereolyd. Ved video, der er delt til et arkiv fra iMovie 10 ved hjælp af HD 720p-muligheden, anvendes disse indstillinger.

• MPEG-video: op til 2,5 Mbps, 640 x 480 pixler, 30 billeder pr. sekund, Simple Profile med AAC-LC-lyd op til 160 Kbps pr. kanal, 48 kHz, stereolyd.

• Til lyd skal du bruge AAC (8 til 320 Kbps, 48 kHz stereo) med en .m4a-arkivendelse.

• Det er ikke muligt at bruge medier med arkivendelserne .m4v eller .m4p.

Video og lyd i HTML-widgets er ikke DRM-beskyttet.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.