Rapporter og reducer spam i iCloud Mail

Læs mere om, hvordan iCloud Mail filtrerer uønskede masseforsendelser, også kaldet reklamepost eller spam, og hvordan du kan slette og minimere mængden af reklamepost.

iCloud Mail bruger tendensanalyser, dynamiske lister og anden teknologi til automatisk at registrere og blokere for reklamepost, før det når din indbakke. Der findes ingen metoder til fuldstændig at forhindre, at reklamepost havner i din indbakke, men disse tip kan hjælpe med at reducere mængden af reklamepost.

Rapporter reklamepost

Hvis du vil sikre, at fremtidige meddelelser fra den samme afsender markeres som reklamepost, kan du rapportere beskeder som uønsket i appen Mail.

• Skub til venstre på beskeden på din iPhone eller iPad, tryk på Mere, og tryk derefter på Flyt til mappen Reklame.

• På din Mac-computer: Vælg beskeden, og klik på knappen Reklamepost på værktøjslinjen Mail. Du kan også vælge at trække beskeden til mappen Reklame i indholdsoversigten.

• iCloud.com: Vælg beskeden, klik derefter på knappen Flag, og vælg Flyt til mappen Reklame. Du kan også vælge at trække beskeden til mappen Reklame i indholdsoversigten.

Marker reelle e-mails som Ikke reklamepost

Filtrering af reklamepost kan blokere en reel e-mail fra at nå frem til din indbakke.

Hvis du mener, at en reel e-mail er blevet frafiltreret ved en fejl, kan du markere den som Ikke reklamepost, så fremtidige beskeder fra samme afsender sendes til din indbakke:

• På din iPhone eller iPad skal du åbne beskeden i mappen Reklame, trykke på knappen Flyt til mappeBilledtekst mangler nederst på skærmen og derefter trykke på Indbakke for at flytte beskeden.

• På din Mac skal du vælge beskeden i mappen Reklame og klikke på knappen Reklame på værktøjslinjen i Mail. Du kan også vælge at trække beskeden til indbakken i indholdsoversigten.

• iCloud.com skal du klikke på mappen Reklame i indholdsoversigten. Vælg meddelelsen, og klik derefter på Ikke reklamepost øverst i meddelelsesvinduet. Du kan også vælge at trække beskeden til indbakken i indholdsoversigten.

• I andre mailklienter skal du flytte beskeden fra mappen Reklame til indbakken.

Hvis du oplever, at flere e-mails er forsinkede, returneres eller ikke leveres, skal du kontakte iCloud-support. E-mailbeskeder i mappen Reklame slettes automatisk efter 30 dage.

Reducer fremtidig spam

Hvis du vil reducere mængden af spam, du modtager i fremtiden, kan du bruge nedenstående teknikker.

Åbn ikke e-mails, du mistænker for at være reklamepost

Slet beskeder, du mistænker for at være reklamepost, før du åbner dem. Læs om, hvordan du sletter e-mails på din iPhone eller iPad, og hvordan du sletter e-mails på din Mac. Du kan også administrere reklamepost på iCloud.com.

Når du åbner en e-mail, der ligner reklamepost, kan den sladre til spammere om, at deres besked er modtaget og åbnet fra en aktiv e-mailkonto.

Juster dine indstillinger for Beskyttelse af anonymitet i Mail

Spammere bruger e-mailens billedindlæsningsfunktion til at finde ud af, om din e-mailkonto er aktiv. Sådan undgår du, at billederne indlæses automatisk:

På din iPhone eller iPad

1. Gå til Indstillinger > Mail > Beskyttelse af anonymitet.

2. Slå Beskyt Mail-aktivitet til.

Læs mere om Beskyttelse af anonymitet i Mail på iPhone

På din Mac

1. Vælg Mail > Indstillinger. I macOS Monterey eller tidligere versioner skal du vælge Mail > Indstillinger.

2. Klik på Anonymitet.

3. Vælg Beskyt Mail-aktivitet.

Læs mere om Beskyttelse af anonymitet i Mail på Mac

På iCloud.com

1. Gå til iCloud.com/mail.

2. Klik påSettings buttonNo alt supplied for Image in the sidebar.

The Settings button is at the top of the lefthand panel.
  3. Vælg Indstillinger.

4. Klik på Generelt, og slå derefter "Indlæs eksternt indhold i beskeder" fra.

"Load remote content in messages" is the first item in the Viewing section.
  5. Klik på OK.

Brug et iCloud-e-mailalias eller skjul min e-mail med iCloud+

Du kan bruge en e-mailhenvisning på iCloud til at forhindre, at der sendes reklamepost til din primære iCloud-e-mailadresse. Du kan f.eks. bruge din primære iCloud-e-mailadresse til at sende e-mails til venner og familie og bruge en e-mailhenvisning til f.eks. onlinetilmelding, internetkøb og tilmelding til mailinglister. Dette gør det lettere at overvåge kilderne til uønskede beskeder. Med et iCloud+ abonnement giver Skjul min e-mail dig mulighed for at generere tilfældige og entydige adresser, som du kan dele med websteder eller apps og holde din personlige adresse privat.

Læs om, hvordan du opretter og bruger et e-mail-alias på iCloud.com, og hvordan du bruger Skjul min e-mailadresse i iCloud+ på dine enheder.