Sprog

Sådan bruges et Apple-id til Apple-tjenester

Her kan du se mere om Apple-id'er og brug af Apple-id til Apple-tjenester – bl.a. iCloud og iTunes Store.

Skjul alle afsnit | Vis alle afsnit

En Apple ID er den e-post-adresse, du bruger til at logge på alt i forbindelse med Apple – f.eks. når du bruger iCloud til at opbevare dine data med, køber sange i iTunes Store og henter programmer i App Store.

Når du indstiller din iPhone, iPad eller iPod touch, kan du brug det samme Apple-id til iCloud-tjenester og køb i Tunes Store, App Store og iBooks Store. Du kan dog bruge ét Apple-id til iCloud-tjenester og et andet Apple-id til køb i butikker (bl.a. iTunes i netskyen og iTunes Match). Du får alle fordelene ved iCloud, uanset om du bruger det samme Apple-id til iCloud og køb i butikker eller forskellige Apple-id'er.

I nedenstående afsnit forklares de to fremgangsmåder.

Sådan bruger du det samme Apple-id til køb i butikker og til iCloud (anbefales)

For de fleste brugere anbefales det at bruge det samme Apple-id til køb i butikker og til iCloud. Følg denne fremgangsmåde for at bruge det samme id:

iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Når du indstiller din enhed med iOS 5 eller nyere første gang, skal du indtaste det Apple-id på indstillingsskærmen, du bruger til iTunes. Id'et bruges til køb i butikker og til iCloud.
  2. Hvis du har sprunget over indstillingsprocessen, skal du indtaste dit Apple-id i Indstillinger > iCloud og Indstillinger > iTunes og App Store.

Mac: Indtast det samme Apple-id i Apple-menuen () > Systemindstillinger > iCloud og i iTunes i Butik > Log ind. I iTunes 11 kan du også klikke på iTunes Store > HENVISNINGER: Konto.

Pc (Windows 8): Indtast det samme Apple-id i Kontrolpanelet iCloud og i iTunes. Kontrolpanelet iCloud åbnes ved at flytte markøren op i øverste højre hjørne af skærmen for at få vist amuletlinjen, klikke på amuletten Søg og klikke på kontrolpanelet iCloud til venstre. I iTunes 10 skal du vælge Butik > Log ind. I iTunes 11 skal du klikke på iTunes Store > HENVISNINGER: Konto.

Pc (Windows 7 og Vista): Indtast det samme Apple-id i Kontrolpanel > Netværk og internet > iCloud og i iTunes 10 i Butik > Log ind. I iTunes 11 skal du indtaste samme Apple-id i iTunes Store > HENVISNINGER: Konto.

Sådan bruger du et Apple-id til iCloud og et andet Apple-id til køb i butikker

Du kan bruge forskellige Apple-id'er til iCloud og køb i butikker uden at gå glip af alle fordelene ved at bruge iCloud. Du skal blot følge disse trin:

iPhone, iPad eller iPod touch:

1. Når du indstiller din enhed med iOS 5 eller nyere første gang, skal du indtaste det Apple-id, du vil bruge til iCloud. Hvis du sprang indstillingsassistenten over, skal du logge på Indstillinger > iCloud og indtaste den Apple-id, du vil bruge til iCloud.
  2. I Indstillinger > iTunes og App Stores skal du logge ind med det Apple-id, som skal bruges til køb i butikker (også i iTunes i netskyen og iTunes Match). Du skal muligvis først logge af for at ændre Apple-id'en.

Mac:

1. Indtast det Apple-id, du vil bruge til iCloud, i Apple-menuen () > Systemindstillinger > iCloud
  2. Indtast det Apple-id, du vil bruge til køb i butikker (også iTunes i netskyen og iTunes Match) i Butik > Log ind. I iTunes 11 kan du også klikke på iTunes Store > HENVISNINGER: Konto.

Pc (Windows 8):

1. Indtast det Apple-id, du vil bruge til iCloud, i kontrolpanelet. Kontrolpanelet iCloud åbnes ved at flytte markøren op i øverste højre hjørne af skærmen for at få vist amuletlinjen, klikke på amuletten Søg og klikke på kontrolpanelet iCloud til venstre.
  2. Indtast det Apple-id, du vil bruge til køb i butikker (også iTunes i netskyen og iTunes Match) i iTunes. I iTunes 10 skal du vælge Butik > Log ind. I iTunes 11 skal du klikke på iTunes Store > HENVISNINGER: Konto.

Pc (Windows 7 og Vista):

1. Indtast det Apple-id, du vil bruge til iCloud, i Kontrolpanel > Netværk og Internet > iCloud
  2. Indtast det Apple-id, du vil bruge til køb i butikker (også iTunes i netskyen og iTunes Match) i iTunes 10 i Butik > Log ind. I iTunes 11 skal du klikke på iTunes Store > HENVISNINGER: Konto.

Bemærk: Når dit Apple-id til din iTunes Store-konto er tilknyttet en enhed eller computer, kan der ikke knyttes et andet Apple-id til enheden eller computeren de næste 90 dage. Her kan du se mere om tilknytning af Apple-id til en enhed eller computer.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg samle flere Apple-id'er i én id?
Du kan ikke samle to eller flere Apple-id'er i en enkelt id. Du kan dog bruge ét Apple-id til iCloud-tjenester og et andet Apple-id til køb i butikker (bl.a. iTunes i netskyen og iTunes Match). Se "Sådan bruger du én Apple-id til iCloud og en anden Apple-id til køb i butikker" ovenfor for at få mere at vide.

Kan jeg ændre navnet på min Apple-id?
Ja. Hvis du f.eks. får en ny e-post-adresse, kan du ændre din Apple-id fra den gamle adresse til den nye adresse. Flere oplysninger kan ses ved at følge fremgangsmåden i denne artikel.

Bemærk: Apple-id'er af typen @mac.com og @me.com kan ikke omdøbes.

Jeg har købt musik, programmer eller bøger med flere Apple-id'er. Hvordan får jeg det hele ind på min iOS-enhed?

Du skal først kopiere alt købt materiale, så det findes på den samme Mac-computer eller pc med iTunes. Du skal synkronisere din enhed med denne computer. Du får mere at vide om, hvordan du flytter dine data, ved at se disse artikler:

Derefter skal du godkende din computer til at afspille materiale fra alle Apple-id'er i iTunes. Når computeren er godkendt til alt materiale, kan det synkroniseres med din iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvordan gendanner jeg en iOS-enhed fra en iCloud-sikkerhedskopi, hvis jeg bruger forskellige Apple-id'er til iCloud og køb i butikker?
Når du bliver bedt om at indtaste din Apple-id under gendannelsesprocessen, skal du indtaste den Apple-id, du bruger til iCloud. Når enheden er genstartet, vises der en ny prompt for Apple-id, inden emner fra App Store og iBooks Store kan gendannes. Denne gang skal du logge på med det Apple-id, du bruger til køb i butikker.

Jeg har en udløbet e-post-adresse af typen @me.com som Apple-id. Kan jeg bruge den til iCloud og modtage e-post på adressen?
Ja, hvis det er en @me.com-adresse. Hvis du vil bruge din udløbne MobileMe-konto til iCloud, skal du følge vejledningen til iCloud-indstilling og indtaste den udløbne e-post-adresse af typenl @me.com som din Apple-id. Din @me.com-adresse genaktiveres til e-post, når du tilmelder dig iCloud.

Vigtigt! Du skal bruge en aktiv e-post-adresse, som er knyttet til din Apple-id, for at indstille iCloud. Du kan tilføje en aktiv e-postadresse ved at gå til appleid.apple.com/dk, logge på med din udløbne @me.com-adresse og føje en aktiv e-postadresse til kontoen.

Yderligere oplysninger

Flere oplysninger om Appe-id'er kan ses i Ofte stillede spørgsmål om Apple-id.

Vigtigt: Oplysninger om produkter, som ikke produceres af Apple, er kun inkluderet til orientering og er ikke udtryk for Apples anbefaling eller godkendelse. Kontakt leverandøren for at få flere oplysninger.

Sidst ændret: 27-08-2013