Sprog

Indstilling af dit Apple-id til iCloud og iTunes

Her kan du læse mere om Apple-id'er, herunder hvordan du bruger dit Apple-id til Apple-tjenester, f.eks. iCloud og iTunes Store. Du kan også finde oplysninger om, hvordan du ændrer det Apple-id, du bruger, så du kan logge ind på tjenester på din iPhone.

Et Apple-id er den e-post-adresse, du bruger til at logge på alt i forbindelse med Apple – f.eks. når du bruger iCloud til at opbevare dine data med, køber sange i iTunes Store og henter programmer i App Store.

Når du indstiller din iPhone, iPad eller iPod touch, kan du brug det samme Apple-id til både iCloud-tjenester og køb i iTunes Store, App Store og iBooks Store. Du kan også bruge ét Apple-id til iCloud-tjenester og et andet Apple-id til køb i butikker (herunder iTunes i netskyen og iTunes Match). Du får alle fordelene ved iCloud, uanset om du bruger det samme Apple-id til iCloud og køb i butikker eller forskellige Apple-id'er. Hvis du vil ændre det Apple-id, du bruger, når du logger ind på iCloud eller iTunes på din iPhone, iPad eller iPod touch, skal du logge ud og benytte nedenstående fremgangsmåde for at logge ind igen med det opdaterede Apple-id.

Brug af det samme Apple-id til køb i butikker og til iCloud (anbefales)
Brug af ét Apple-id til iCloud og et andet Apple-id til køb i butikker

Ofte stillede spørgsmål

Brug af det samme Apple-id til køb i butikker og til iCloud (anbefales)

Det anbefales, at du bruger det samme Apple-id til køb i butikker og til iCloud. Hvis du bruger flere Apple-id'er, kan det skabe forvirring og give problemer med at få adgang til det, man har købt, eller med at bruge nogle af tjenesterne.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Når du indstiller din enhed med iOS 5 eller nyere første gang, skal du indtaste det Apple-id på indstillingsskærmen, du bruger til iTunes. Id'et bruges til køb i butikker og til iCloud.
  2. Hvis du har sprunget over indstillingsprocessen, skal du indtaste dit Apple-id i Indstillinger > iCloud og Indstillinger > iTunes og App Store.

Mac eller pc

1. Indtast dit Apple-id på computeren:
    • Mac: Indtast dit Apple-id på Apple-menuen () > Systemindstillinger > iCloud.
    • Windows 8: Indtast dit Apple-id i iCloud-kontrolpanelet. Sådan får du adgang til iCloud-kontrolpanelet:
      1. Flyt markøren op i øverste højre hjørne af skærmen for at få vist amuletterne.
      2. Klik på amuletten Søg.
      3. Klik derefter på iCloud-kontrolpanelet til venstre.
    • Windows 7 og Vista: Indtast det samme Apple-id i Kontrolpanel > Netværk og internet > iCloud.
  2. Indtast dit Apple-id i iTunes:
    • iTunes 10: Store > Log ind.
    • iTunes 11 eller nyere: iTunes Store > Hurtige henvisninger: Konto.

Hvis du bruger Windows 7 eller 8 og ikke kan se menuerne, kan du læse om, hvordan du slår iTunes-menuerne til.

Brug af ét Apple-id til iCloud og et andet Apple-id til køb i butikker

Du kan bruge forskellige Apple-id'er til iCloud og køb i butikker uden at gå glip af alle fordelene ved at bruge iCloud.

iPhone, iPad eller iPod touch

1. Når du indstiller din enhed med iOS 5 eller nyere første gang, skal du indtaste det Apple-id, du vil bruge til iCloud. Hvis du sprang indstillingsassistenten over, skal du logge på Indstillinger > iCloud og indtaste den Apple-id, du vil bruge til iCloud.
  2. Log ind med det Apple-id, du vil bruge til køb i butikker, i Indstillinger > iTunes og App Store. Du skal muligvis først logge ud for at ændre Apple-id'et.

Mac eller pc

1. Indtast det Apple-id, du vil bruge til iCloud, på computeren:
    • Mac: Indtast dit Apple-id på Apple-menuen () > Systemindstillinger > iCloud.
    • Windows 8: Indtast dit Apple-id i iCloud-kontrolpanelet. Sådan får du adgang til iCloud-kontrolpanelet:
      1. Flyt markøren op i øverste højre hjørne af skærmen for at få vist amuletterne.
      2. Klik på amuletten Søg.
      3. Klik derefter på iCloud-kontrolpanelet til venstre.
    • Windows 7 og Vista: Indtast det samme Apple-id i Kontrolpanel > Netværk og internet > iCloud.
  2. Indtast det Apple-id, du vil bruge til køb i butikker, i iTunes:
    • iTunes 10: Store > Log ind.
    • iTunes 11 eller nyere: iTunes Store > Hurtige henvisninger: Konto.

Hvis du bruger Windows 7 eller 8 og ikke kan se menuerne, kan du læse om, hvordan du slår iTunes-menuerne til.

Når dit Apple-id til din iTunes Store-konto er tilknyttet en enhed eller computer, kan der ikke knyttes et andet Apple-id til enheden eller computeren de næste 90 dage. Her kan du læse mere om tilknytning af et Apple-id til en enhed eller computer.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg samle flere Apple-id'er i én id?

Nej. Du kan ikke samle to eller flere Apple-id'er i et enkelt id. Du kan dog bruge ét Apple-id til iCloud-tjenester og et andet Apple-id til køb i butikker (bl.a. iTunes i netskyen og iTunes Match). Se “Brug af ét Apple-id til iCloud og et andet Apple-id til køb i butikker” for at få yderligere oplysninger.

Kan jeg ændre navnet på mit Apple-id?

Ja. Hvis du f.eks. får en ny e-mailadresse, kan du ændre dit Apple-id fra den gamle adresse til den nye adresse. Apple-id'erne @mac.com og @me.com kan ikke omdøbes.

Jeg har købt musik, programmer eller bøger med flere Apple-id'er. Hvordan får jeg det hele ind på min iOS-enhed?

Kopier først alt købt materiale, så det findes på den samme Mac-computer eller pc med iTunes. Du skal synkronisere din enhed med denne computer.

Derefter skal du godkende din computer til at afspille materiale fra alle Apple-id'er i iTunes. Når computeren er godkendt til alt materiale, kan det synkroniseres med din iPhone, iPad eller iPod touch.

Hvordan gendanner jeg en iOS-enhed fra en iCloud-sikkerhedskopi, hvis jeg bruger forskellige Apple-id'er til iCloud og køb i butikker?

Når du bliver bedt om at indtaste dit Apple-id under gendannelsesprocessen, skal du indtaste det Apple-id, du bruger til iCloud. Når enheden er genstartet, vises der en ny prompt for Apple-id, inden emner fra App Store og iBooks Store kan gendannes. Denne gang skal du logge på med det Apple-id, du bruger til køb i butikker.

Jeg har en udløbet e-post-adresse af typen @me.com som Apple-id. Kan jeg bruge den til iCloud og modtage e-post på adressen?

Ja, hvis det er en @me.com-adresse. Hvis du vil bruge din udløbne MobileMe-konto til iCloud, skal du følge vejledningen til iCloud-indstilling og indtaste den udløbne e-post-adresse af typenl @me.com som dit Apple-id. Din @me.com-adresse genaktiveres til e-post, når du tilmelder dig iCloud.

Du skal bruge en aktiv e-mailadresse, som er knyttet til dit Apple-id, for at indstille iCloud.Du kan tilføje en aktiv e-mailadresse ved at gå til Mit Apple-id, logge på med din udløbne @me.com-adresse og føje en aktiv e-mailadresse til kontoen.

Yderligere oplysninger

Flere oplysninger om Appe-id'er kan ses i Ofte stillede spørgsmål om Apple-id.

Vigtigt: Oplysninger om produkter, som ikke produceres af Apple, er kun inkluderet til orientering og er ikke udtryk for Apples anbefaling eller godkendelse. Kontakt leverandøren for at få flere oplysninger.

Sidst ændret: 24-10-2014