Talen

iCloud: overzicht van iCloud-beveiliging en -privacy

Apple neemt gegevensbeveiliging en de privacy van persoonlijke gegevens heel serieus. iCloud is ontworpen met standaardveiligheidspraktijken en gebruikt een strikt beleid om gegevens te beschermen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe iCloud persoonlijke informatie en gegevens veilig houdt. Naast dit artikel leest u ook het privacybeleid van Apple, dat ook geldt voor iCloud.

Gegevensbeveiliging

iCloud beveiligt gegevens door deze te coderen bij verzending via het internet, deze in een gecodeerde structuur op de server te bewaren (raadpleeg de onderstaande tabel voor meer informatie) en veilige tokens voor identiteitscontrole te gebruiken. Dit betekent dat gegevens zijn beveiligd tegen onbevoegde toegang wanneer ze worden overgezet naar apparaten en wanneer ze worden bewaard in de cloud. iCloud gebruikt een AES-codering van minstens 128-bits (hetzelfde veiligheidsniveau als bij de grootste financiële instellingen) en geeft nooit coderingssleutels aan derde partijen.

Beveiliging en iCloud-functies
In de onderstaande tabel ziet u een samenvatting van hoe gegevens worden beveiligd bij het gebruik van meerdere iCloud-functies:

Agenda’s Ja Ja Een AES-codering van minstens 128-bits
Contacten Ja Ja
Bladwijzers Ja Ja
Herinneringen Ja Ja
Foto's Ja Ja
Documenten in de cloud Ja Ja
Reservekopie Ja Ja
Zoek mijn iPhone Ja Ja
Zoek mijn vrienden Ja Ja
iCloud-sleutelhanger Ja Ja

Gebruik de AES-codering van 256-bits om wachtwoorden en creditcardgegevens te bewaren en te versturen. Gebruik ook asymmetrische cryptografie gebaseerd op elliptische krommen en hybride versleuteling ('key wrapping').

iCloud.com Ja N.v.t. Alle sessies op iCloud.com zijn gecodeerd met SSL. Alle gegevens waartoe u toegang hebt via iCloud.com worden gecodeerd op de server zoals aangegeven in deze tabel.
Terug naar mijn Mac Ja N.v.t. Terug naar mijn Mac bewaart geen gegevens op iCloud. Gegevens die van andere computers afkomstig zijn, worden met SSL gecodeerd terwijl ze worden overgezet.
iTunes in de cloud Ja N.v.t. Aangeschafte of gematchte muziekbestanden worden niet gecodeerd op de server omdat ze geen persoonlijke gegevens bevatten.
Mail en notities Ja Nee Al het verkeer tussen de apparaten en iCloud Mail en iCloud-notities wordt gecodeerd met SSL. In overeenstemming met de standaardpraktijken codeert iCloud geen gegevens op IMAP-e-mailservers. Alle e-mailclients van Apple ondersteunen optionele S/MIME-codering.

Gebruik van veilige tokens voor identiteitscontrole
Wanneer u iCloud-voorzieningen gebruikt via ingebouwde apps van Apple (zoals Mail, Contacten en Agenda op iOS 5 of OS X), gebeurt de identiteitscontrole met een veilige token. Het gebruik van veilige tokens zorgt ervoor dat u het iCloud-wachtwoord niet hoeft te bewaren op apparaten en computers. Als u een programma van een andere fabrikant wilt gebruiken om toegang te hebben tot iCloud-gegevens, worden uw gebruikersnaam en wachtwoord verstuurd via een met SSL gecodeerde verbinding.

Sterke wachtwoorden
Wanneer u een Apple ID aanmaakt voor gebruik met iCloud, moet uw wachtwoord minstens 8 tekens, een cijfer, een hoofdletter en een kleine letter hebben. Een sterk wachtwoord gebruiken is het belangrijkste wat u kunt doen om gegevens veilig te houden. Lees meer over het aanmaken van een sterk wachtwoord.

Privacy

Apple heeft in het gehele bedrijf een verbintenis tot de bescherming van uw privacy aangegaan. In ons privacybeleid wordt vermeld hoe we gegevens verzamelen, gebruiken, vrijgeven, overdragen en bewaren.

Apple houdt zich niet alleen aan haar privacybeleid maar heeft ook iCloud-functies ontworpen die rekening houden met uw privacy. Bijvoorbeeld:

Zoek mijn iPhone

• U moet Zoek mijn iPhone, iPad en iPod touch inschakelen in de iOS-instellingen voordat de locatie van een apparaat kan worden bepaald.
  • U moet Zoek mijn Mac inschakelen in Systeemvoorkeuren van OS X voordat de locatie van een Mac kan worden bepaald.
  • Gegevens over de locatie van een apparaat worden alleen verstuurd vanaf het apparaat wanneer u hierom verzoekt. Deze worden dus op geen enkel ander moment verstuurd of opgenomen.
  • De meest recente locatiegegevens van een apparaat worden in een gecodeerde structuur gedurende 24 uur bewaard op de servers van Apple en worden dan definitief verwijderd.
  • Gegevens in de verliesmodus worden bewaard op het apparaat in de verliesmodus en kunnen alleen op aanvraag door uzelf worden opgehaald.
  • U wordt automatisch uitgelogd bij de app Zoek mijn iPhone (op een apparaat of op het web) na 15 minuten inactiviteit.
  • Met 'Vergrendel op afstand' kunt u het scherm van een apparaat vergrendelen zodat anderen geen toegang hebben tot gegevens.
  • Met 'Wis op afstand' kunt u gegevens op een apparaat definitief en op een veilige manier wissen.

Lees meer over Zoek mijn iPhone.

Zoek mijn vrienden

• U moet eerst de optionele en gratis app Zoek mijn vrienden vanuit de App Store downloaden om Zoek mijn vrienden te gebruiken.
  • Als iemand uw locatie wil zien, moet u deze persoon eerst uitdrukkelijk toestemming verlenen.
  • Gegevens over uw locatie worden alleen verstuurd vanaf uw apparaat wanneer een vriend hierom verzoekt. Deze worden dus op geen enkel ander moment verstuurd of opgenomen.
  • Met een enkele schakelaar kunt u zich op elk moment verbergen voor al uw vrienden tegelijk.
  • De meest recente locatiegegevens worden in een gecodeerde structuur gedurende 2 uur bewaard op de servers van Apple en worden dan definitief verwijderd.
  • Als u geen toegangscode hebt ingesteld op het apparaat, wordt u automatisch uitgelogd bij Zoek mijn vrienden na 15 minuten inactiviteit.

Lees meer over Zoek mijn vrienden.

iCloud-sleutelhanger

• Coderingssleutels van iCloud-sleutelhanger worden op uw apparaten aangemaakt en Apple heeft geen toegang tot deze sleutels. Alleen gecodeerde sleutelhangergegevens passeren door de servers van Apple en Apple heeft geen toegang tot de onderdelen die kunnen worden gebruikt om die gegevens te decoderen.
  • Alleen de vertrouwde apparaten die u hebt goedgekeurd, hebben toegang tot uw iCloud-sleutelhanger.
  • Via de geavanceerde instellingen kunt u een iCloud-beveiligingscode kiezen die langer is dan vier cijfers of kunt u het apparaat een code voor u laten aanmaken.
  • U kunt het herstellen van een sleutelhanger uitschakelen. Dit betekent dat iCloud-sleutelhanger op al uw goedgekeurde apparaten up-to-date is maar ook dat de gecodeerde gegevens niet worden bewaard bij Apple en niet kunnen worden hersteld als al uw apparaten verloren gaan.

Foto's

Laatst gewijzigd op: 12-dec-2013
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 12-dec-2013
  • Artikel: HT4865
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(14 reacties)