Språk

Uppdatera iOS-programvaran på iPhone, iPad eller iPod touch

Stegen nedan hjälper dig att uppdatera enheten trådlöst eller via iTunes.

Innan du börjar

Uppdateringar av iOS-programvaran innehåller nya funktioner så att du kan göra ännu mer med din iPhone, iPad eller iPod touch. Håll dina enheter uppdaterade så att du inte missar de senaste funktionerna.

Obs!

• Innan du uppdaterar ska du säkerhetskopiera din enhet till iCloud eller iTunes.
  • Se till att det finns tillräckligt med utrymme på enheten för att installera uppdateringen. Tryck på Inställningar > Allmänt > Användning för att se hur mycket utrymme ditt innehåll upptar. Skapa utrymme via iTunes om du inte har tillräckligt, eller ta bort innehåll från enheten.
  • Om du använder enhetens internetdelningsfunktion som internetanslutning för datorn kan du uppdatera enheten trådlöst eller ansluta datorn till ett annat nätverk.
  • Om du uppdaterar från iOS 4.3.x eller tidigare måste du uppdatera med hjälp av iTunes.

Uppdatera enheten trådlöst

Det enklaste sättet att uppdatera enheten är trådlöst. Så här gör du:

1. Anslut enheten till ett eluttag.
  2. Tryck på Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.
    Skärmen Programuppdatering i iOS
  3. Tryck på Hämta och installera för att hämta uppdateringen. Om enheten är ansluten till ett trådlöst nätverk och ett eluttag kan uppdateringarna hämtas automatiskt.
  4. Tryck på Installera när hämtningen är slutförd om du vill uppdatera på en gång. Tryck på Senare om du vill installera uppdateringen senare. Om det finns en lösenkod för enheten måste du ange den innan du installerar uppdateringen.
    Installera eller senare

Vissa uppdateringar av iOS-programvaran kan inte göras trådlöst. VPN- eller proxyanslutningar kan hindra enheten från att kontakta iOS-uppdateringsservrarna.

Uppdatera enheten med hjälp av iTunes

Följ stegen nedan om du inte kan uppdatera trådlöst eller om du vill uppdatera via iTunes.

1. Installera den senaste versionen av iTunes på datorn.
  2. Anslut enheten till datorn.
  3. Välj enheten i iTunes.
  4. Klicka på Leta efter uppdateringar i sammanfattningspanelen.
    Sammanfattningsfliken på iPhone
  5. Klicka på Hämta och uppdatera.

Om du får ett felmeddelande medan du uppdaterar enheten kan du läsa om hur du löser problemet.

Senast ändrad: 2014-okt-17