Språk

Uppdatera iPhone, iPad eller iPod touch

iOS-uppdateringar innehåller nya funktioner så att du kan göra ännu mer med din iPhone, iPad eller iPod touch. Uppdatera enheten trådlöst eller via iTunes i några få enkla steg.

Kontrollera följande innan du sätter igång:

Uppdatera enheten trådlöst

Det enklaste sättet att uppdatera enheten är trådlöst. Så här gör du:

1. Anslut enheten till ett eluttag.
  2. Tryck på Inställningar > Allmänt > Programuppdatering.
    Skärmen Programuppdatering i iOS
  3. Tryck på Hämta och installera för att hämta uppdateringen. Om enheten är ansluten till ett trådlöst nätverk och ett eluttag, kan uppdateringarna hämtas automatiskt.
  4. Tryck på Installera när hämtningen är klar eller tryck på Senare om du vill installera uppdateringen senare. Om det finns en lösenkod för enheten måste du ange den innan du installerar uppdateringen.
     Skärmen Programuppdatering

Vissa iOS-uppdateringar kan inte göras trådlöst. VPN- eller proxyanslutningar kan förhindra enheten från att kontakta iOS-uppdateringsservrarna.

Uppdatera enheten med hjälp av iTunes

Gör så här om du inte kan uppdatera trådlöst eller om du vill uppdatera via iTunes:

1. Om du använder enhetens internetdelningsfunktion som internetanslutning för datorn, kan du uppdatera enheten trådlöst eller ansluta datorn till ett annat nätverk.
  2. Installera den senaste versionen av iTunes på datorn.
  3. Anslut enheten till datorn.
  4. Välj enheten i iTunes.
  5. Klicka på Leta efter uppdateringar i sammanfattningsfönstret.
    sammanfattningsfönster för iPhone 5
  6. Klicka på Hämta och uppdatera.

Om du får ett felmeddelande medan du uppdaterar enheten kan du läsa om hur du löser problem med iOS-uppdateringar i iTunes.

Ytterligare information

Om du uppdaterar från iOS 4.3.x eller tidigare måste du uppdatera med hjälp av iTunes.

Senast ändrad: 2014-maj-28