Sådan indstilles Internetdeling på en iPhone eller iPad

Med Internetdeling kan du dele mobildataforbindelsen på din iPhone eller iPad (Wi-Fi + Cellular), når du ikke har adgang til et Wi-Fi-netværk.

Sådan indstiller du Internetdeling

1. Gå til Indstillinger > Mobilnetværk > Internetdeling eller Indstillinger > Internetdeling.

2. Tryk på mærket ud for Andre må deltage.

Hvis du ikke kan finde funktionen for Internetdeling, skal du spørge udbyderen, om din aftale omfatter Internetdeling.

Opret forbindelse til Internetdeling med Wi-Fi, Bluetooth eller USB

Du kan oprette forbindelse til Internetdeling via Wi-Fi, Bluetooth eller USB.  Med iOS 13 eller senere versioner bevarer de enheder, der har forbindelse til Internetdeling, deres forbindelse, selvom skærmen er låst. Enhederne vil derfor stadig modtage meddelelser.

Når en enhed opretter forbindelse til Internetdeling, bliver statuslinjen blå, og du kan se, hvor mange enheder der har oprettet forbindelse. Antallet af enheder, der kan oprette forbindelse til Internetdeling samtidigt, afhænger af udbyderen og din iPhone-model. Hvis andre enheder har oprettet forbindelse til Internetdeling via Wi-Fi, kan du kun bruge mobildataforbindelsen til at oprette forbindelse til internettet fra værtsenheden.

Følg disse trin for at oprette forbindelse:

Wi-Fi

På den enhed, du vil oprette forbindelse til, skal du gå til Indstillinger > Mobilnetværk > Internetdeling eller Indstillinger > Internetdeling og kontrollere, at det er slået til. Bekræft derefter Wi-Fi-adgangskoden og navnet på telefonen. Bliv på denne skærm, indtil du har oprettet forbindelse til Wi-Fi-netværket på din anden enhed.

På den enhed, der skal oprette forbindelse: Gå til Indstillinger > Wi-Fi, og find din iPhone eller iPad på listen. Tryk derefter på Wi-Fi-netværket for at oprette forbindelse. Angiv adgangskoden til Internetdeling, hvis du bliver bedt om det.

Bluetooth

Hvis du vil være sikker på, at din iPhone eller iPad kan ses, skal du gå til Indstillinger > Bluetooth og blive på denne skærm. Følg derefter producentens anvisninger på din Mac for at indstille en Bluetooth-forbindelse. Læs mere om brug af Internetdeling via Bluetooth.

Internetdeling understøtter Bluetooth-forbindelser til Mac og enheder fra andre producenter. Hvis du vil oprette forbindelse med en anden iOS-enhed, skal du bruge Bluetooth.

iPhone-skærm, der viser bjælken Internetdeling.

USB

Sørg for, at du har den nyeste version af iTunes og Finder på din Mac. Opret derefter forbindelse mellem din iPhone eller iPad og din computer med det USB-kabel, der fulgte med enheden. Hvis du får vist advarslen "Godkend denne computer?", skal du trykke på Godkend.

Læs mere om, hvordan du opretter forbindelse mellem en enhed og Internetdeling på din iPhone eller iPad.

Tillad, at din familie opretter forbindelse automatisk

Du kan indstille Familiedeling, så din familie automatisk opretter forbindelse til Internetdeling – uden først at indtaste adgangskoden. Gør følgende:

1. Gå til Indstillinger > Internetdeling > Familiedeling på enheden med Internetdeling.

2. Slå Familiedeling til. Hvis du ikke kan finde funktionen, kan du læse mere om, hvordan du indstiller Familiedeling.

3. Tryk på navnet på hvert af dine familiemedlemmer, og angiv, om vedkommende skal bede om godkendelse eller må oprette forbindelse til din Internetdeling automatisk.

Afbryd enheder

Hvis du vil afbryde forbindelsen til en enhed, skal du slå Internetdeling fra, slå Bluetooth fra eller fjerne USB-kablet fra enheden.

Indstil eller skift Wi-Fi-adgangskode

Du skal angive en Wi-Fi-adgangskode for at indstille Internetdeling. Skift Wi-Fi-adgangskode ved at gå til Indstillinger > Mobilnetværk > Internetdeling eller Indstillinger > Internetdeling og trykke på Wi-Fi-adgangskoden.*

Vælg en Wi-Fi-adgangskode på mindst otte tegn, og brug ASCII-tegn. Hvis du bruger andet end ASCII-tegn, kan andre enheder ikke oprette forbindelse via Internetdeling. Andre tegn end ASCII-tegn omfatter tegn på japansk, russisk, kinesisk og andre sprog. ASCII-tegn omfatter:

• Alle engelske bogstaver, både store og små bogstaver

• Tal fra 0 til 9

• Nogle tegnsætningstegn

* Når du ændrer din adgangskode, afbrydes forbindelsen til alle tilsluttede enheder.

Læs mere

• Visse apps og funktioner, der kræver en Wi-Fi-forbindelse, fungerer muligvis ikke, mens der bruges Internetdeling. Eksempelvis kan du måske ikke oprette en iCloud-sikkerhedskopi eller overføre billeder til iCloud-fotobibliotek eller Fotostream.

• Læs mere om, hvordan du bruger Instant Hotspot på din Mac, iPhone, iPad eller iPod touch.

• Få hjælp til Internetdeling på dine iOS- og iPadOS-enheder.