Hvis din iPhone eller iPod touch ikke oplader

Læs om, hvad du skal gøre, hvis batteriet ikke oplader eller oplader langsomt, eller hvis der vises en advarsel.

Slut den til strøm

Oplad din enhed ved at følge denne vejledning:

1. Forbind enheden med det USB-kabel, der følger med.

2. Slut enheden til en af følgende tre strømkilder:

Stikkontakt

Slut USB-opladerkablet til en USB-strømforsyning, og sæt derefter mellemstikket i stikkontakten.

Computer

Sæt opladerkablet i USB 2.0- eller 3.0-porten på en computer, som er tændt og ikke er i dvaletilstand. Brug ikke USB-portene på tastaturet.

Strømtilbehør

Slut kablet til en USB-hub med egen strømforsyning, en dockingstation eller andet Apple-certificeret tilbehør.

Hvis du forsøger at oplade en iPhone 8 eller en nyere model trådløst, skal du først sikre dig, at du kan oplade med det USB-kabel, der fulgte med enheden. Hvis det virker, kan du læse mere om trådløs opladning. Hvis du bruger tilbehør fra andre producenter, skal du kontrollere, om det er Apple-certificeret.

Når din enhed oplades, vises der et lyn i batterisymboletBilledtekst mangler på statuslinjen eller et stort batterisymbolBilledtekst mangler på låseskærmen.

Hvis din enhed oplader langsomt eller slet ikke

Følg disse trin, og prøv igen efter hvert trin:

1. Kontroller opladerkablet og USB-mellemstikket for tegn på skader, f.eks. brud eller bøjede stikben. Beskadiget tilbehør må ikke bruges.

Lightning til USB og et USB-C-strømstik
  2. Hvis du bruger en stikkontakt, skal du kontrollere, at der ikke er løse forbindelser mellem opladerkablet, USB-strømstikket og stikkontakten eller strømkablet. Du kan også prøve en anden stikkontakt.

3. Fjern eventuelt snavs fra opladerporten i bunden af enheden, og tryk derefter opladerkablet helt ind i enheden. Hvis opladerporten er beskadiget, har enheden sandsynligvis brug for service.

Billede af opladerporten.
  4. Lad enheden oplade i en halv time.

5. Hvis enheden stadig ikke reagerer, skal du gennemtvinge genstart af enheden:

• På iPhone 8 eller en nyere model og iPhone SE (2. generation): Tryk på knappen Lydstyrke op, og slip den hurtigt igen. Tryk på knappen Lydstyrke ned, og slip den hurtigt igen. Hold sideknappen inde, indtil Apple-logoet vises.

• På iPhone 7, iPhone 7 Plus og iPod touch (7. generation): Tryk på både sideknappen (eller den øverste knap) og knappen Lydstyrke ned, og hold dem inde, indtil Apple-logoet vises.

• iPhone 6s eller en tidligere model, iPhone SE (1. generation) og iPod touch (6. generation) eller en tidligere model: Tryk på både sideknappen (eller den øverste knap) og knappen Hjem, og hold dem inde, indtil Apple-logoet vises.

6. Lad enheden oplade i endnu en halv time.

7. Hvis du stadig ikke kan tænde eller oplade enheden, skal du tage enheden, opladerkablet og adapteren med til en Apple Store-butik eller en Apple-autoriseret serviceudbyder for at få delene undersøgt. Du kan også kontakte Apple-support.

Hvis opladningen af din enhed standser ved 80 procent

iOS 13 og nyere versioner bruger Optimeret batteriopladning til at formindske batteriets ældning ved at reducere den tid, din iPhone er fuldt opladet. Din iPhone bruger indbygget maskinlæring til at forstå din daglige opladningsrutine, så den kan vente med at oplade mere end 80 procent, til du skal bruge din iPhone.* Optimeret batteriopladning er kun aktivt, når din iPhone forudsiger, at den vil være tilsluttet en oplader over længere tid.

Din iPhone bliver måske en smule varmere, mens den oplades. For at forlænge batteriets levetid, hvis det bliver for varmt, sørger softwaren måske for, at det ikke kan oplades til over 80 procent. Din iPhone oplades igen, når temperaturen falder. Prøv at flytte din iPhone og opladeren til et køligere sted.

Med iPhone 15-modeller har du muligvis slået grænsen på 80 % til, hvorved din iPhone stopper med at oplade efter ca. 80 %. Hvis du ønsker, at din iPhone skal oplade mere end 80 %, kan du enten slå Optimeret batteriopladning til eller slå optimering af opladning fra.

Læs mere om grænsen på 80 % med iPhone 15-modeller

Hvis der vises en advarsel om, at tilbehøret ikke understøttes eller ikke er certificeret

Der kan være forskellige årsager til, at disse advarsler vises:

• Opladerporten på din iOS-enhed er muligvis snavset eller beskadiget

• Tilbehøret til opladning er defekt, beskadiget eller er ikke Apple-certificeret

• Din USB-oplader er ikke designet til at oplade enheder

Følg disse trin:

1. Fjern eventuelt snavs fra opladerporten i bunden af enheden.

2. Genstart din iPhone eller iPod touch.

3. Prøv et andet USB-kabel eller en anden oplader.

4. Sørg for, at du har installeret den nyeste version af iOS.

5. Kontakt Apple-support for at aftale service.

Læs mere

* Oplysninger vedrørende din opladningsrutine arkiveres kun på din iPhone. Disse oplysninger inkluderes ikke i sikkerhedskopier og deles ikke med Apple.