Macin järjestelmänhallintayksikön (SMC) nollaus

Järjestelmänhallintayksikkö (SMC) pitää huolen Macin virranhallinnasta. Järjestelmänhallintayksikön nollaus voi ratkaista eräitä harvinaisia virran tai lämpötilan hallintaan liittyviä ongelmia.

Onko järjestelmänhallintayksikkö nollattava?

Järjestelmänhallintayksikön nollaus on tarpeen hyvin harvoin, mutta sitä voidaan joskus ehdottaa viimeisenä toimenpiteenä Intel-pohjaisten Macien ongelmissa, jotka voivat liittyä virranhallintaan:

Jos Macissa esiintyy jokin näistä ongelmista, noudata tämän artikkelin Mac-malliasi koskevia ohjeita:

Mac, jossa on Applen siru

Mac, jossa on Apple T2 Security ‑siru

Kaikki muut Mac-mallit

Jos käytössäsi on Mac, jossa on Applen siru

Selvitä, onko Macissasi Applen siru

Varmista, että Mac on kytketty virtalähteeseen, ja tee sitten jompikumpi seuraavista toimista.

• Uudelleenkäynnistys: valitse Omenavalikko  > Käynnistä uudelleen.

• Sammutus: Valitse Omenavalikko  > Sammuta. Käynnistä sitten Mac uudelleen painamalla virtapainiketta.

Maceissa, joissa on Applen siru, ei tarvita muita toimenpiteitä.

Jos käytössäsi on Mac, jossa on Apple T2 ‑siru

Selvitä, onko Macissasi Apple T2 Security -siru

Kannettava tietokone, jossa on T2-siru

Ennen järjestelmänhallintayksikön (SMC) nollausta tee seuraavat toimet:

1. Sammuta Mac, jos se on mahdollista.

2. Pidä virtapainiketta painettuna 10 sekunnin ajan ja vapauta se. (Jokaisessa Macissa on virtapainike. Kannettavissa tietokoneissa, joissa on Touch ID, paina Touch ID -painiketta ja pidä sitä painettuna.)

3. Odota muutama sekunti ja kytke Mac sitten päälle painamalla virtapainiketta.

Jos ongelma jatkuu, nollaa järjestelmänhallintayksikkö:

1. Sammuta Mac.

2. Pidä sisäänrakennetulla näppäimistöllä kaikkia seuraavia näppäimiä painettuina. Mac saattaa käynnistyä.

• Control No alt supplied for Image näppäimistön vasemmalla puolella

• Optio (Alt) No alt supplied for Image näppäimistön vasemmalla puolella

• Vaihtonäppäin No alt supplied for Image näppäimistön oikealla puolella

3. Pidä kaikki kolme näppäintä painettuna 7 sekunnin ajan, paina sitten virtapainiketta ja pidä se painettuna. Jos Mac on päällä, se sammuu, kun pidät näppäimiä painettuina.

Näkymä ylhäältä kannettavan näppäimistöön, jossa on korostettuna neljä näppäintä
  4. Pidä kaikkia neljää näppäintä painettuina vielä 7 sekunnin ajan, ja sitten vapauta ne.

5. Odota muutama sekunti ja kytke Mac sitten päälle painamalla virtapainiketta.

Jos tarvitset apua, ota yhteys Apple-tukeen.

Pöytätietokone, jossa on T2-siru

Jos Macisi ei ole kannettava, noudata seuraavia ohjeita:

1. Sammuta Mac ja irrota virtajohto.

2. Odota 15 sekuntia ja kytke sitten virtajohto takaisin laitteeseen.

3. Odota 5 sekuntia ja kytke Mac sitten päälle painamalla virtapainiketta.

Jos tarvitset apua, ota yhteys Apple-tukeen.

Jos Macissasi ei ole Applen sirua tai T2-sirua

Noudata seuraavia ohjeita vanhemmissa tietokoneissa, joissa ei ole Applen sirua tai Apple T2 Security -sirua.

Kannettava tietokone

1. Sammuta Mac.

2. Pidä sisäänrakennetulla näppäimistöllä kaikkia näitä näppäimiä painettuina:

• Vaihtonäppäin No alt supplied for Image näppäimistön vasemmalla puolella

• Control No alt supplied for Image näppäimistön vasemmalla puolella

• Optio (Alt) No alt supplied for Image näppäimistön vasemmalla puolella

3. Jatka kaikkien kolmen näppäimen painamista, ja pidä sitten myös virtapainiketta painettuna.

Näkymä ylhäältä kannettavan näppäimistöön, jossa on korostettuna neljä näppäintä
  4. Pidä kaikkia neljää näppäintä painettuina vielä 10 sekunnin ajan.

5. Vapauta kaikki näppäimet, ja käynnistä sitten Mac painamalla virtapainiketta.

Jos tarvitset apua, ota yhteys Apple-tukeen.

Pöytätietokone

Jos Macisi ei ole kannettava, noudata seuraavia ohjeita:

1. Sammuta Mac ja irrota virtajohto.

2. Odota 15 sekuntia ja kytke sitten virtajohto takaisin laitteeseen.

3. Odota 5 sekuntia ja kytke Mac sitten päälle painamalla virtapainiketta.

Jos tarvitset apua, ota yhteys Apple-tukeen.