Denne artikel er blevet arkiveret og opdateres ikke længere af Apple.

Om EFI-firmwareopdateringer på Mac-computere (primo 2010 og ældre modeller)

Lær at finde ud af, om din Intel-baserede Mac-computer (primo 2010 og ældre modeller) har brug for en EFI-firmwareopdatering. Du kan også lære at anvende EFI-firmwareopdateringer.

Du skal først gennemgå følgende trin for at finde ud af, om EFI-firmwaren på din computer skal opdateres:

1. Se, hvilken version af firmwaren der er installeret, under Systemprofiler. Du kan få flere oplysninger i "Kontrol af computerens EFI Boot ROM eller SMC-firmwareversion" i artiklen EFI- og SMC-firmwareopdateringer til Intel-baserede Mac-computere.

2. Sammenlign din firmwareversion med den version, som er angivet i tabellen over aktuelle EFI-firmwareopdateringer.

3. Hvis din firmwareversion passer til den, der er angivet i tabellen, skal du ikke opdatere firmwaren yderligere. Hvis firmwareversionen derimod ikke passer til den version, som er angivet i tabellen, skal du opgradere ved at følge fremgangsmåden i denne artikel.

Bemærk: Nogle USB- og FireWire-enheder kan forhindre firmwareopdateringer i at blive installeret korrekt, så her skal unødvendige enheder afbrydes, og der skal kun benyttes et tastatur og en mus fra Apple til at køre opdateringen.

Luk alle åbne programmer, og download og installer derefter firmwareopdateringen:

1. Klik på den relevante henvisning i oversigten i EFI- og SMC-firmwareopdateringer til Intel-baserede Mac-computere for at downloade den korrekte opdatering til din computer.

2. Downloadprogrammet placerer et diskbillede med et installeringsprogram i mappen til overførsler eller på den placering, der er angivet på fanen Generelt under Safari > Indstillinger. Hvis du har overført diskbilledet via Safari, giver Safari dig besked, når der er et program i billedet. Klik på OK for at fortsætte.

3. Hvis "Åbn sikre arkiver efter overførsel" er markeret under Safari-indstillinger, starter diskbilledarkivet selv. Hvis denne indstilling ikke er slået til i Safari, skal du dobbeltklikke på diskbilledet for at aktivere det.

4. Dobbeltklik på .pkg-filen på det aktiverede diskbillede for at starte firmwareopdateringen. (Installationsprogrammet placerer som standard EFI-opdateringen i mappen /Programmer/Hjælpeprogrammer og starter den automatisk).

5. Læs instruktionerne på skærmen, og klik på Luk ned for at fortsætte med opdateringen. Firmwarebilledet indlæses på computeren. Computeren lukker ned, men opdateringen installeres først på trin 6.

6. Sluk for computeren, men hold ikke afbryderknappen nede. Skærmen bliver sort og forbliver i denne tilstand i op til 40 sekunder. Computeren udsender en lang tone. Der vises en grå skærm og en statuslinje, som angiver, hvor langt opdateringen er nået.

Vigtigt! Du skal ikke frakoble, slukke eller genstarte computeren, mens opdateringen er i gang.

Installationen kan tage flere minutter.

1. Når din firmware er opdateret, genstartes computeren.

2. Log på: Der vises en advarsel, som angiver, at firmwareopdateringen er gennemført. Klik på OK for at lukke denne dialog.

3. Hvis firmwareopdateringen blev afbrudt, forsøger computeren automatisk at installere opdateringen igen, næste gang den tændes. Afbryd ikke computeren under denne proces. Computeren genstarter automatisk, når EFI-firmwareinstallationen er gennemført.

4. Hvis computeren ikke genstarter, skal du kontakte support for at få flere oplysninger.

Vigtigt! Harddisken på en Intel-baseret Mac skal formateres med GUID-partitionsskemaet for at kunne køre firmwareopdateringen. Intel-baserede Mac-computere leveres på denne måde fra fabrikken. Hvis du har omformateret din harddisk, skal du kontrollere, hvilket skema din harddisk anvender i øjeblikket, før du installerer en firmwareopdatering. Se Firmwareopdateringer til Intel-baserede Mac-computere kræver et GUID-partitionsskema for at få flere oplysninger. Hvis du prøver at installere opdateringsprogrammet på en harddisk, der bruger et hvilket som helst andet formateringsskema end GUID-partitionen, kan opdateringsprogrammet ikke køres.

Yderligere oplysninger

Lær at installere EFI-opdateringer på nyere Mac-computere.