Språk

iOS: Bluetooth-profiler som stöds

iPhone, iPad och iPod touch har stöd för flera Bluetooth-profiler med den senaste versionen av iOS. Du kan läsa mer om hur stödet för Bluetooth-profiler skiljer sig åt mellan olika enheter.

Följande tabell visar vilka Bluetooth-profiler som stöds av vilka enheter i den senaste versionen av iOS.

iPhone 4 och senare
iPhone 3GS -
iPhone 3G - -
Ursprunglig iPhone - - - - -
iPad 2 och senare - -
iPad (1:a generationen) - - -
iPod touch
(4:e generationen och senare)
- -
iPod touch
(2:a och 3:e generationen)
- - -

Ytterligare information

Obs! iOS kräver att Bluetooth-enheten har stöd för krypterad anslutning. När du parkopplar din iOS-enhet med en Bluetooth-enhet krypteras anslutningen mellan de två enheterna.

Handsfree-profil (HFP 1.6)

Handsfree-profilen tillåter Bluetooth-headset och handsfree-kit för bilar att kommunicera med mobiltelefoner.

Åtkomstprofil för telefonbok (PBAP)

Åtkomstprofilen för telefonbok tillåter användaren att växla telefonboksobjekt mellan iPhone-enheten och andra Bluetooth-enheter*. Profilen används ofta mellan ett biltillbehör och en mobiltelefon för att:

• Tillåta biltillbehöret att visa namnet på den som ringer
  • Tillåta billtillbehöret att synkronisera telefonboken för att användaren ska kunna ringa samtal från bildisplayen

Avancerad ljuddistributionsprofil (A2DP)

Den avancerade ljuddistributionsprofilen gör att användaren kan strömma ljud (stereo eller mono) av hög kvalitet från en enhet till en annan via en Bluetooth-anslutning. Använd den för att spela upp musik trådlöst från en iOS-enhet till ett trådlöst headset eller ett kompatibelt bilstereosystem.

Fjärrkontrollsprofil för ljud/bild (AVRCP 1.4)

Fjärrkontrollsprofilen för ljud/bild gör att användaren kan fjärrkontrollera uppspelningsfunktioner på iOS-enheten från kompatibla enheter (vanligtvis Bluetooth-enheter som använder A2DP-profilen). Den senaste versionen av iOS stöder följande kommandon:

• Pausa
  • Spela upp
  • Stopp
  • Nästa spår
  • Föregående spår
  • Bläddra*

Nätverksprofil för personligt område (PAN)

Nätverksprofilen för personligt område ger tillgång till en nätverksanslutning via Bluetooth. Med iOS är detta vanligt i spel där flera spelare spelar samtidigt och vid Internetdelning på iPhone. Läs mer om punkt-till-punkt-anslutningar*.

iPod touch och iPad med iOS 4.3 eller senare har stöd för Internetdelning från en iPhone med iOS 4.2.6 eller senare via PAN.

Profil för HID-enheter

Profilen för HID-enheter tillåter kommunikation mellan iOS och Bluetooth-tangentbord.

Åtkomstprofil för meddelande (MAP)

Återkomstprofilen för meddelanden gör att det går att skicka meddelanden mellan enheter. Den används främst för handsfree i bilen.

*Beroende på Bluetooth-tillbehör kan du uppleva vissa variationer i profilens funktion. Variationerna styrs av tillbehörets tillverkare, inte av iOS-enheten.

Senast ändrad: 2013-okt-16