Bluetooth-profiler som iOS og iPadOS støtter

Finn ut mer om Bluetooth-profilene iPhone, iPad og iPod touch støtter.

For å bruke disse Bluetooth-profilene, sørg for at du oppdaterer enheten til den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS.

Håndfri-profil (HFP 1.8)

Denne profilen fungerer med iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere, samt iPod touch (6. generasjon) og nyere.

Med HFP kan Bluetooth-hodetelefoner og bilmonteringssett for håndfri bruk kommunisere med mobiltelefoner.

Telefonboktilgangsprofil (PBAP 1.2)

Denne profilen fungerer med iPhone 5s og nyere.

Med PBAP kan iPhone utveksle kontakter fra Telefonboken med andre Bluetooth-enheter.* Et bilmonteringssett og en mobiltelefon bruker profilen til:

• å gjøre det mulig for bilmonteringssettet å vise navnet på personen som ringer.

• å la bilmonteringssettet synkronisere telefonboken – eller bare favorittene dine – slik at du kan ringe fra bildisplayet.

• å gjøre det mulig for bilmonteringssettet å vise anropsloggen.

Avansert lyddistribusjonsprofil (A2DP 1.4)

Denne profilen fungerer med iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere samt iPod touch (6. generasjon) og nyere.

Med A2DP kan du strømme kvalitetslyd (stereo eller mono) fra én enhet til en annen via en Bluetooth-forbindelse. Bruk A2DP til å spille musikk trådløst fra enheten din til et trådløst hodesett, høyttaler eller et kompatibelt bilstereosystem.

Fjernkontroll-profil for lyd/video (AVRCP 1.6)

Denne profilen fungerer med iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch (6. generasjon) og nyere.

AVRCP tillater fjernkontroll av avspillingsfunksjoner på iOS- eller iPadOS-enheten din fra kompatible enheter. Normalt er dette Bluetooth-enheter som også bruker A2DP-profilen. iOS og iPadOS støtter disse AVRCP-funksjonene:

• Pause

• Spill av

• Stopp

• Neste spor

• Forrige spor

• Metadata

• Albumomslag

• Navigering*

PAN-profil (Personal Area Network)

Denne profilen fungerer med iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch (6. generasjon) og nyere.

PAN gir nettverksforbindelse via Bluetooth. På den måten kan brukerne spille flerspillerspill og bruke Delt internett på iPhone.

HID-profil (Human Interface Device)

Denne profilen fungerer med iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch (6. generasjon) og nyere.

HID tillater kommunikasjon mellom iOS- og iPadOS-enheter og Bluetooth-tastaturer og spillkontrollere.

Meldingstilgangsprofil (MAP 1.4)

Denne profilen er kompatibel med iPhone 5s og nyere.

Med MAP kan enheter sende meldinger til og motta meldinger fra hverandre. Profilen brukes til å motta meldingsvarslinger på tilkoblede kjøretøy. iOS og iPadOS støtter disse MAP-funksjonene på tilkoblede kjøretøy:

• Motta innkommende meldingsvarsler

• Svar på innkommende meldinger

• Skriv nye meldinger

• Bla gjennom meldingsinnboksen

• Merk meldinger som lest

WiAP (Wireless iPhone Accessory Protocol)

Denne profilen fungerer med iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch (6. generasjon) og nyere.

WiAP brukes til kommunikasjon mellom iOS- og iPadOS-enheter og MFi-sertifisert (Made for iPhone) tilbehør.

Punktskrift

Denne profilen fungerer med iPhone 5s og nyere, iPad Air og nyere og iPod touch (6. generasjon) og nyere.

Punktskrift brukes til kommunikasjon mellom iOS- og iPadOS-enheter og hjelpeenheter som punktskrifttastaturer.

Finn ut mer

Når du kobler sammen iOS- eller iPadOS-enheten din med en Bluetooth-enhet, setter du opp kryptering mellom de to enhetene. Den eksterne Bluetooth-enheten må støtte krypterte forbindelser.

* Funksjonaliteten til profilen kan variere basert på Bluetooth-tilbehøret du bruker. Tilbehørsprodusenten, ikke iOS- eller iPadOS-enheten, kontrollerer disse variasjonene.