iOS:n ja iPadOS:n tukemat Bluetooth-profiilit

Tässä artikkelissa kerrotaan Bluetooth-profiileista, joita iPhone, iPad ja iPod touch tukevat.

Jos haluat käyttää näitä Bluetooth-profiileja, varmista, että laitteesi on päivitetty uusimpaan iOS- tai iPadOS-versioon.

HFP 1.8 (Hands-Free-profiili)

Tämä profiili toimii malleissa iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat sekä iPod touch (6. sukupolvi) ja uudemmat.

HFP-profiilin avulla Bluetooth-kuulokemikrofonit ja handsfree-autosarjat voivat olla yhteydessä matkapuhelimiin.

PBAP 1.2 (Phone Book Access -profiili)

Tämä profiili toimii iPhone 5s:ssä ja uudemmissa.

PBAP-profiilin avulla iPhone voi lähettää puhelinmuistion kohteita muihin Bluetooth-laitteisiin.* Profiilin avulla autosarja ja matkapuhelin voivat suorittaa seuraavia toimintoja:

• Autosarja voi näyttää saapuvan puhelun soittajan nimen.

• Anna autosarjaa synkronoida puhelinmuistio tai vain suosikkisi, jotta voit soittaa puhelujan auton näytön avulla.

• Autosarja voi näyttää puheluhistorian.

A2DP 1.4 (Advanced Audio Distribution -profiili)

Tämä profiili toimii malleissa iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat sekä iPod touch (6. sukupolvi) ja uudemmat.

A2DP-profiilin avulla voidaan striimata korkealaatuista ääntä (stereo- tai monoääni) laitteesta toiseen Bluetooth-yhteyden kautta. A2DP-profiilin avulla voidaan toistaa musiikkia langattomasti laitteesta langattomaan kuulokemikrofoniin, kaiuttimeen tai yhteensopivaan auton äänentoistojärjestelmään.

AVRCP 1.6 (Audio/Video Remote Control Profile)

Tämä profiili toimii malleissa iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat sekä iPod touch (6. sukupolvi) ja uudemmat.

AVRCP-profiili mahdollistaa iOS- tai iPadOS-laitteen toistotoimintojen kauko-ohjauksen yhteensopivista laitteista. Tavallisesti tällaisia ovat Bluetooth-laitteet, jotka käyttävät myös A2DP-profiilia. iOS ja iPadOS tukevat seuraavia AVRCP-toimintoja:

• Keskeytä

• Toistaminen

• Pysäytä

• Seuraava raita

• Edellinen raita

• Metadata

• Albumin kansikuva

• Selaus*.

PAN (Personal Area Network -profiili)

Tämä profiili toimii malleissa iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat sekä iPod touch (6. sukupolvi) ja uudemmat.

PAN-profiilin avulla Bluetoothia voidaan käyttää verkkoyhteyksiin. Tämän ansiosta käyttäjät voivat pelata moninpelejä ja käyttää iPhonen omaa hotspotia.

HID (Human Interface Device -profiili)

Tämä profiili toimii malleissa iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat sekä iPod touch (6. sukupolvi) ja uudemmat.

HID-profiilin avulla iOS- ja iPadOS-laitteet sekä Bluetooth-näppäimistöt ja -peliohjaimet voivat olla yhteydessä keskenään.

MAP 1.4 (Message Access -profiili)

Tämä profiili on yhteensopiva iPhone 5s:n ja uudempien kanssa.

MAP-profiilin avulla laitteet voivat lähettää viestejä toisilleen. Sen avulla yhdistetyt ajoneuvot voivat vastaanottaa saapuvia viesti-ilmoituksia. iOS ja iPadOS tukevat seuraavia MAP-toimintoja yhdistetyissä ajoneuvoissa:

• Saapuvien viestien ilmoitusten vastaanottaminen

• Saapuviin viesteihin vastaaminen

• Uuden viestin kirjoittaminen

• Saapuneet-kansion viestien selaaminen

• Viestien merkitseminen luetuiksi

WiAP (Wireless iPhone Accessory Protocol)

Tämä profiili toimii malleissa iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat sekä iPod touch (6. sukupolvi) ja uudemmat.

WiAP-yhteyden avulla iOS- ja iPadOS-laitteet ja Made for iPhone (MFi) -sertifioidut lisälaitteet voivat olla yhteydessä keskenään.

Pistekirjoitus

Tämä profiili toimii malleissa iPhone 5s ja uudemmat, iPad Air ja uudemmat sekä iPod touch (6. sukupolvi) ja uudemmat.

Pistekirjoituksen avulla iOS- ja iPadOS-laitteet ja avustavat laitteet, kuten pistekirjoitusnäppäimistöt, voivat olla yhteydessä keskenään.

Lisätietoja

Kun iOS- tai iPadOS-laite ja Bluetooth-laite pariliitetään, voit määrittää salauksen kahden laitteen välille. Bluetooth-etälaitteen on tuettava salattua yhteyttä.

* Profiilin toiminnot voivat vaihdella käyttämäsi Bluetooth-lisälaitteen mukaan. Lisälaitteiden valmistaja, ei iOS- tai iPadOS-laite, hallitsee näitä versioita.