Sådan rengøres Apple-produkter

Læs vores anbefalinger og retningslinjer for rengøring af din Mac, iPad, iPhone, Apple Vision Pro, skærm eller eksterne enhed.

Apples produkter er fremstillet af forskellige materialer, og hvert materiale kan have særlige rengøringskrav. Nedenfor er nogle tip, der gælder alle produkter:

• Du skal bruge en blød og fnugfri klud.  Du må ikke bruge grove klude, håndklæder, papirservietter og lignende.

• Du må ikke aftørre i overdreven grad, da det kan forårsage skade.

• Du skal fjerne alle eksterne strømkilder, enheder og kabler.

• Du skal undgå væske i nærheden af produktet, medmindre andet er angivet for specifikke produkter.

• Du skal undgå, at der trænger fugt ind i åbningerne.

• Du må ikke bruge aerosolspray, blege- eller slibemidler.

• Du må ikke sprøjte rengøringsmiddel direkte på produktet.

Må jeg bruge et desinfektionsmiddel på mit Apple-produkt?

Hvis du bruger renseservietter med 70 % isopropylalkohol eller 75 % ætanol eller Clorox-renseservietter, kan du forsigtigt aftørre den hårde, ikke-porøse overflade på dit Apple-produkt, f.eks. skærmen, tastaturet eller andre udvendige overflader. Brug ikke disse rengøringsprodukter på Apple Vision Pro, da de kan beskadige enheden. Undlad at bruge produkter, der indeholder blegemiddel eller brintoverilte. Du skal undgå, at der trænger fugt ind i åbningerne, og du må ikke nedsænke dit Apple-produkt i rengøringsmiddel. Må ikke bruges på stof- eller læderoverflader.

Hvis der er kommet væske ind i dit Apple-produkt, skal du hurtigst muligt søge hjælp hos en Apple-autoriseret serviceudbyderhttps://www.apple.com/retail/storelist/https://www.apple.com/retail/storelist/Apple StoreApple Store Væskeskader dækkes ikke af Apples produktgaranti eller AppleCare Protection Plan, men du kan have rettigheder i henhold til forbrugerlovgivningen. Hvis du har planer om at gå i en Apple Store-butik, skal du

Du kan finde flere oplysninger ved at vælge dit Apple-produkt:

Bærbare computere

Læs mere om rengøring af din bærbare Mac.

MacBook, MacBook Pro og MacBook Air

Ved udvendig rengøring af MacBook, MacBook Pro og MacBook Air skal computeren først lukkes, og strømforsyningen skal fjernes. Brug derefter en let fugtet, blød og fnugfri klud til at rengøre computeren udvendigt. Sørg for, at der ikke kommer fugt ind i åbningerne. Der må ikke sprøjtes væske direkte på computeren. Der må ikke bruges aerosolspray, opløsningsmidler, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte, da dette kan beskadige overfladen.

Når du vil rengøre skærmen på din MacBook, MacBook Pro og MacBook Air, skal du starte med at slukke computeren og fjerne strømforsyningen. Brug derefter en let fugtet, blød og fnugfri klud til at rengøre computerens skærm.

Hvis du har brug for at fjerne genstridige pletter eller fingeraftryk på skærmen eller de udvendige overflader på din Mac, kan du bruge en klud, der er fugtet med 70 % isopropylalkohol, til forsigtigt at aftørre din bærbare Mac-computer.

MacBook Pro-modeller fra 2016 og nyere med Touch Bar og Touch ID: Rengør Touch Bar og Touch ID (afbryderknappen) på disse computere på samme måde som skærmen. Luk din Mac, og fjern strømforsyningen. Brug derefter en blød, let fugtet og fnugfri klud til at rengøre Touch Bar og Touch ID.

MacBook (13", ultimo 2009) og MacBook (13", medio 2010): Undersiden af disse computere er beklædt med et blødt, skridsikkert materiale. Brug en mikrofiberklud eller en blød, ufarvet og fnugfri klud til at rengøre bunden.

Til toppen.

Stationære computere

Læs mere om rengøring af din stationære Mac.

Mac Pro, Mac Studio, Mac mini og iMac

Hvis din iMac har nanoglas, kan du læse mere om, hvordan du renser nanoglasset på din Apple-skærm.

Start med at lukke din Mac, og fjern strømforsyningen og andre tilsluttede enheder. Brug derefter en let fugtet, blød og fnugfri klud til at rengøre computeren udvendigt. Sørg for, at der ikke kommer fugt ind i åbningerne. Der må ikke sprøjtes væske direkte på computeren. Der må ikke bruges aerosolspray, opløsningsmidler, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte, da dette kan beskadige overfladen.

Når du vil rengøre skærmen på din iMac, skal du fugte den klud, der fulgte med din iMac – eller en tilsvarende ren, blød og fnugfri klud – med vand og derefter aftørre skærmen. Hvis du har brug for at fjerne genstridige pletter, kan du fugte kluden med 70 % isopropylalkohol.

Skærmen på din iMac må ikke rengøres med rengøringsmidler, der indeholder acetone. Brug et rengøringsmiddel, der er beregnet til skærme. Sprøjt ikke rengøringsmidlet direkte på skærmen. Væsken kan trænge ind i skærmen og ødelægge den.

Til toppen.

Skærme

Hvis din Apple Pro Display XDR- eller Apple Studio Display-skærm har glas med nanotekstur, kan du læse mere om, hvordan du renser nanoglasset på din Apple-skærm.

Start med at fjerne strømkablet fra skærmen, og fjern tilslutninger til computer og eventuelle andre eksterne enheder. Brug derefter den klud, der fulgte med skærmen, eller en anden blød, tør klud til at aftørre skærmen for støv.

Brug en blød, let fugtet og fnugfri klud, hvis der er brug for at rengøre skærmen eller kabinettet yderligere. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre skærmen med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Skærmen må ikke rengøres med rengøringsmidler, der indeholder acetone. Brug et rengøringsmiddel, der er beregnet til skærme. Sprøjt ikke rengøringsmidlet direkte på skærmen. Væsken kan trænge ind i skærmen og ødelægge den.

Til toppen.

Eksterne enheder

Trådløse Apple- eller USB-tastaturer, mus og pegefelter

Start med at slukke enheden. Hvis batterierne i enheden kan fjernes, skal du gøre det. Hvis enheden er med ledning, skal den blot tages ud af computeren.

Rengør derefter enheden udvendigt med en fnugfri klud, der er let fugtet med vand. Der må ikke komme fugt ind i åbningerne, og der må ikke bruges aerosolspray, opløsningsmidler, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Hvis din Magic Mouse eller Magic Mouse 2 ikke reagerer korrekt, kan det skyldes, at der sidder et hår eller andet snavs på sensoren. Vend musen, og kontroller sensorvinduet i skarpt lys. Hvis du kan se snavs, skal du forsigtigt rense sensorvinduet med trykluft.

Til toppen.

Kabler

Når du vil rengøre dit Apple-kabel, skal du tage enderne af kablet ud af din enhed og strømforsyningen. Brug derefter en blød, let fugtet og fnugfri klud til at aftørre kablet. Hvis kablet stadig ikke er rent, skal du bruge en blød, fnugfri klud, der er fugtet med sæbevand, til at aftørre kablet. Brug derefter en helt tør klud til at tørre kablet af og fjerne overskydende fugt. Sørg for, at der ikke kommer fugt i nærheden af stikkene i enderne af kablet. Lad kablet tørre natten over, før du bruger det igen med din enhed.

Til toppen.

Tilbehør til iPhone

iPhone-etui – silikone eller gennemsigtigt

Når du vil rengøre dit silikoneetui eller gennemsigtige etui til iPhone, skal du først tage din iPhone ud af etuiet. Brug en blød, let fugtet og fnugfri klud til at aftørre iPhone-etuiet indvendigt og udvendigt. Du må ikke rengøre et iPhone-etui med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

iPhone-etui – FineWoven-materiale

Når du vil rengøre dit FineWoven-etui til iPhone eller mindske de synlige ridser, skal du først tage din iPhone ud af etuiet.

1. I en ren beholder skal du tilsætte 1 tsk. (5 ml) flydende vaskemiddel til 250 ml vand.

2. Fugt en fnugfri klud i sæbevandet, vrid den let, og gnid forsigtigt med kluden på etuiets overflade i 1 minut.

3. Tør etuiet rent med en anden klud, der er let fugtet med rent vand.

4. Tør etuiet med en blød, tør og fnugfri klud, og sørg for at fjerne al fugt.

Materialet kan se anderledes ud og med tiden se slidt ud, da fibrene bliver komprimeret ved normal brug. Nogle ridser kan blive mindre synlige med tiden.

iPhone-etui – læder

iPhone-læderetuiet er fremstillet af naturlæder. Læderet ændrer udseende, efterhånden som du bruger det. Der kan dannes patina, og farven kan ændre sig pga. fedt fra huden og direkte sollys, hvilket giver overfladen et mere naturligt udtryk.

Ved rengøring af iPhone-læderetuiet kan der ske farveændringer. Hvis du vil rengøre etuiet, skal du først tage din iPhone ud af etuiet. Brug en ren klud og varmt vand med mild håndsæbe, og rengør forsigtigt iPhone-etuiet. Du kan også bruge et mildt rengøringsmiddel og en tør, ren klud. Læderrens og læderbalsam kan ændre læderets farve.

iPhone-etuiet må ikke udsættes for direkte sollys, kraftig varme og fugt i længere tid ad gangen. Vand, olie, makeup og farvede materialer (f.eks. denim) kan medføre misfarvning af garvet læder.

Smart Battery Case til iPhone

Når du vil rengøre din Smart Battery Case, skal du først tage din iPhone ud af etuiet. Brug en blød, let fugtet og fnugfri klud til at tørre etuiet af udvendigt. Du må ikke rengøre etuiet med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Til rengøring af det indbyggede Lightning-stik skal der bruges en blød, tør og fnugfri klud – der må ikke bruges væsker eller andre rengøringsprodukter.

MagSafe-tilbehør til iPhone

MagSafe-opladeren og MagSafe-batterienheden indeholder magneter, som kan tiltrække snavs ved almindelig brug. Børst eventuel snavs af den magnetiske ring, inden du rengør dette tilbehør.

Tag din MagSafe-oplader eller din MagSafe-batterienhed ud af strømkilden.

Fugt derefter en mikrofiberklud med 70 % isopropylalkohol, og tør silikonefladen midt i opladningsområdet af. Du må ikke rengøre din MagSafe-oplader eller din MagSafe-batterienhed med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Læs om rengøring af din iPhone

Til toppen.

Tilbehør til iPad

Apple Pencil

Når du vil rengøre din Apple Pencil, skal du bruge en blød, let fugtet og fnugfri klud. Med den fugtige klud skal du tørre Apple Pencil af fra spidsen mod den anden ende. Undgå at tørre selve spidsen eller USB-C-stikket på Apple Pencil (USB-C) af. Sørg for, at der ikke kommer fugt ind i selve Apple Pencil.

iPad Smart Keyboard, Smart Keyboard Folio, Smart Cover og Smart Case – polyuretan

Når du vil rengøre dit Smart Keyboard, Smart Keyboard Folio, Smart Cover eller Smart Case af polyuretan, skal du først fjerne det fra iPad-enheden. Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Aftør forsiden og indersiden med en blød, fnugfri klud.

Du må ikke rengøre produktet med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Magic Keyboard til iPad

Når du vil rengøre dit Magic Keyboard, skal du først fjerne det fra iPad-enheden. Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Aftør forsiden og indersiden med en blød, fnugfri klud. Du kan bruge renseservietter med 70 % isopropylalkohol eller Clorox-renseservietter. Sørg for, at der ikke kommer fugt ind i åbningerne, og nedsænk ikke dit Magic Keyboard i rensemiddel. Du må ikke rengøre produktet med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Undgå langvarig kontakt med andre materialer, da farveafsmitning kan forekomme.

Smart Cover/Smart Case til iPad – læder

iPad-lædercoveret/-etuiet er fremstillet af naturlæder. Læderet ændrer udseende, efterhånden som du bruger det. Der kan dannes patina, og farven kan ændre sig pga. fedt fra huden og direkte sollys, hvilket giver overfladen et mere naturligt udtryk.

Ved rengøring af læderet kan der ske farveændringer. Hvis du vil rengøre læderet, skal du først fjerne din iPad fra coveret/etuiet. Brug en ren klud og varmt vand med mild håndsæbe, og rengør forsigtigt læderet. Aftør ydersiden og indersiden med en blød og fnugfri klud for at fjerne eventuelt snavs. Du kan også bruge et mildt rengøringsmiddel og en tør, ren klud. Milde rengøringsmidler til læder eller læderbalsam kan hjælpe med at fjerne pletter, men kan også ændre læderets farve.

iPad-enhedens lædercover/etui må ikke udsættes for direkte sollys, kraftig varme og fugt i længere tid ad gangen. Vand, olie, makeup og farvede materialer (f.eks. denim) kan medføre misfarvning af garvet læder.

iPad-silikoneetui

Når du vil rengøre dit iPad-silikoneetui, skal du først tage din iPad ud af etuiet. Brug en blød, let fugtet og fnugfri klud til at tørre etuiet af indvendigt og udvendigt. Du må ikke rengøre dit iPad-etui med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Til toppen.

iPad

Vær forsigtig med din iPad, så den ikke bliver ridset. Hvis du er bekymret for ridser eller skrammer, kan du bruge et af de mange etuier, der sælges som tilbehør. Når du vil rengøre din iPad, skal du fjerne alle kabler og slukke for din iPad (hold knappen Vågeblus til/fra nede, og skub derefter mærket på skærmen). Brug en blød, let fugtig og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPad med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte. iPad-enheden har en smudsafvisende belægning på skærmen, så du skal blot tørre iPad-skærmen af med en blød, fnugfri klud for at fjerne fingeraftryk fra skærmen. Belægningens evne til at afvise smuds mindskes med tiden ved normal brug, og hvis skærmen gnubbes med et slibende materiale, mindskes effekten yderligere, og der kan komme ridser på skærmen.

Til toppen.

iPod

iPod touch

Når du vil rengøre din iPod touch, skal du fjerne alle kabler og slukke for din iPod touch (hold knappen Vågeblus til/fra nede, og skub derefter mærket på skærmen). Brug derefter en blød, let fugtet og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPod touch med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

iPod classic

Når du vil rengøre din iPod classic, skal du fjerne alle kabler og slukke din iPod classic ved at skubbe Hold-kontakten til HOLD. Brug derefter en blød, let fugtet og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPod classic med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

iPod nano

Når du vil rengøre din iPod nano, skal du fjerne alle kabler og slukke for din iPod nano ved at skubbe Hold-kontakten til HOLD. Brug derefter en blød, let fugtet og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPod nano med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

På iPod nano (6. generation), som ikke er udstyret med en Hold-kontakt, skal du blot trykke på knappen Vågeblus til/fra for at slukke enheden før rengøring.

iPod shuffle

Når du vil rengøre din iPod shuffle, skal du fjerne alle kabler, slukke for enheden (skub kontakten til OFF) og bruge en blød, let fugtet og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPod shuffle med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

iPod mini

Når du vil rengøre din iPod mini, skal du fjerne alle kabler og slukke for din iPod mini ved at skubbe Hold-kontakten til HOLD. Brug derefter en blød, let fugtet og fnugfri klud. Sørg for, at der ikke trænger fugt ind i åbningerne. Du må ikke rengøre din iPod mini med vinduesrens, husholdningsrengøringsmidler, trykluft, aerosolspray, opløsningsmidler, salmiakspiritus, slibemidler eller rengøringsmidler med brintoverilte.

Til toppen.

Læs mere

Du kan finde flere oplysninger om rengøring, håndtering og brug af dit Apple-produkt i den Brugerhåndbog, der fulgte med produktet. Du kan også downloade den her.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.