Om det inte går att uppdatera eller återskapa din iPhone eller iPod touch

Du kan försätta din iOS-enhet i återställningsläge och sedan återskapa den med din dator.

I följande situationer kan du behöva använda återhämtningsläget för att återskapa enheten:

• Din dator känner inte igen din enhet eller så uppger den att enheten är i återställningsläge.
  • Om skärmen har fastnat vid Apple-logotypen under flera minuter utan att någon förloppsindikator visas.
  • Skärmen Anslut till dator visas.

Läs om vad du kan göra om förloppsindikatorn visas på skärmen i flera minuter.

Försätta enheten i återställningsläge och ställa in den igen

1. Se till att din Mac-dator är uppdaterad. Om du använder en dator ser du till att du har den senaste versionen av appen Apple Devices eller iTunes.
  2. Anslut enheten till datorn med en usb-kabel.
  3. Öppna Finder på din Mac eller öppna appen Apple Devices på din dator. Om din dator inte har appen Apple Devices, eller om din Mac använder macOS Mojave eller tidigare, öppnar du iTunes istället.
  4. Håll din enhet ansluten och vänta tills skärmen Anslut till dator visas:
    • iPhone 8 eller senare, inklusive iPhone SE (2:a generationen och senare): Tryck in och släpp snabbt volymhöjningsknappen. Tryck och släpp snabbt volymsänkningsknappen. Tryck sedan länge på sidoknappen tills du ser skärmen Anslut till dator.
      En iPhone med pilar som pekar på knappen Volym upp, sedan på knappen Volym ned och sedan på sidoknappen.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus och iPod touch (7:e generationen): Håll ned den övre knappen (eller sidoknappen) och volymsänkningsknappen samtidigt. Håll knapparna nedtryckta tills du ser skärmen Anslut till dator.
      En iPhone med pilar som pekar på knappen Volym ned och den övre knappen (eller sidoknappen)
    • iPhone 6s eller tidigare, inklusive iPhone SE (1:a generationen) och iPod touch (6:e generationen) eller tidigare: Tryck på och håll ned både hemknappen och den övre knappen (eller sidoknappen) samtidigt. Håll knapparna nedtryckta tills du ser skärmen Anslut till dator.
      En iPhone med pilar som pekar på hemknappen och den övre knappen (eller sidoknappen)
  5. Leta rätt på din enhet på datorn. När alternativen Uppdatera eller Återskapa visas väljer du Uppdatera. Vänta medan datorn hämtar mjukvaran för din enhet. Om hämtningen tar över 15 minuter och enheten lämnar skärmen Anslut till dator slutför du hämtningen och upprepar sedan steg 3.
    Ett Finder-fönster på en Mac som visar alternativ för att återskapa eller uppdatera din iPhone
  6. När enheten har uppdaterats eller återskapats ställer du in enheten.