Languages

iOS: backupul şi restaurarea conţinutului de pe dispozitivul iOS utilizând iCloud sau iTunes

Află cum să utilizezi iCloud sau iTunes pentru a face backup şi a restaura cel mai important conţinut de pe dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch.

Ce să aleg pentru a face backup, iCloud sau iTunes?

Obţine ajutor pentru a te decide dacă să utilizezi iCloud sau iTunes pentru a face backup pentru conţinutul de pe dispozitivul tău iOS.

Utilizează iCloud

Backupul iCloud le asigură o soluţie de backup simplă şi de încredere clienţilor care doresc să facă backup pentru dispozitive iOS în mod wireless şi automat.

Fă backup în iCloud

Dacă utilizezi serviciul iCloud, acesta poată să facă backup automat pentru datele tale dacă alegi această opţiune. Poţi să verifici backupul iCloud pentru a te asigura că acesta este la zi urmând aceşti paşi:

 1. apasă pe Configurări > iCloud > Stocare şi backup;
  Configurările pentru backup în iCloud
 2. activează Backup iCloud dacă este dezactivat;
 3. apasă pe Efectuaţi backup acum.

Restaurează dintr-un backup iCloud

Dacă ai un dispozitiv iOS nou sau dacă trebuie să restaurezi un dispozitiv iOS pentru a rezolva o problemă, urmează aceşti paşi.

 1. Urmează paşii iniţiali din Asistentul de configurare iOS (selectează limba ş.a.m.d.).
 2. Selectează Restauraţi din backup iCloud atunci când asistentul îţi solicită să îşi configurezi dispozitivul iPhone (sau alt dispozitiv iOS).
  Configurarea dispozitivului iPhone
 3. Selectează backupul pe care l-ai creat mai devreme.
  Configurarea dispozitivului iPhone

Poţi să restaurezi un backup numai utilizând Asistentul de configurare iOS.

Dacă deja ţi-ai configurat dispozitivul, poţi să ştergi tot conţinutul actual pentru a parcurge din nou Asistentul de configurare iOS. Apasă pe Configurare > General > Resetaţi > Ştergeţi conţinut şi configurări. Procedează astfel numai dacă ai deja un backup, deoarece acest pas presupune eliminarea întregului conţinut actual de pe dispozitiv.

Utilizează iTunes

Poţi să utilizezi iTunes pentru a face backup şi a-ţi restaura conţinutul de pe iPhone, iPad sau iPod touch. Reţine că iTunes şi iOS nu acceptă instalarea de backupuri ale versiunilor mai noi de iOS pe dispozitive care utilizează versiuni anterioare de iOS.

Fă backup

Pentru a face backup pentru conţinutul de pe dispozitivul iOS, urmează aceşti paşi:

 1. asigură-te că pe computer există cea mai recentă versiune de iTunes;
 2. conectează dispozitivul iOS la computer;
 3. alege Fişier > Dispozitive > Efectuează backup.
  Dacă utilizezi iTunes 10.7 sau o versiune anterioară, fă clic dreapta pe dispozitiv în listă şi alege Efectuaţi backup acum.

De asemenea, poţi să faci backup sincronizând dispozitivul iOS cu computerul. Dacă utilizezi iTunes pentru sincronizare, efectuarea backupului este primul pas.

Pentru a verifica dacă backupul s-a finalizat cu succes, deschide Preferinţe iTunes şi selectează fila Dispozitive. Vei vedea numele dispozitivului însoţit de data şi ora la care iTunes a creat backupul.

Restaurează dintr-un backup

Dacă ai un dispozitiv iOS nou sau dacă trebuie să restaurezi un dispozitiv iOS pentru a rezolva o problemă, urmează aceşti paşi:

 1. conectează dispozitivul iOS la computerul care conţine backupul;
 2. asigură-te că pe acest computer există cea mai recentă versiune de iTunes;
 3. alege Fişier > Dispozitive > Restauraţi din backup.
  Dacă utilizezi iTunes 10.7 sau o versiune anterioară, fă clic dreapta pe dispozitiv în listă şi alege Restauraţi din backup.

Important:  Informaţiile despre produsele care nu sunt fabricate de Apple sunt furnizate exclusiv în scop informativ şi nu trebuie considerate drept o recomandare sau o garantare a produselor respective de către Apple. Pentru informaţii suplimentare, contactaţi producătorii respectivelor produse. 

Ultima modificare: 27.06.2014
Util?
Da
Nu
 • Last Modified: 27.06.2014
 • Article: HT1766
 • Views:

  null

Informaţii suplimentare de asistenţă pentru produs