Språk

iOS: Internett-innstillinger for Safari

Som standard viser Safari noen av funksjonene på nettet (filmer, animasjoner og Internett-programmer). Det kan være en god idé å slå av noen av disse innholdsfunksjonene av personvernhensyn og for å beskytte enheten mot mulige sikkerhetsrisikoer på Internett.

Hvis du vil lære mer om Safari i iOS, kan du se brukerhåndboken.

Trykk på Innstillinger > Safari hvis du vil endre sikkerhetsinnstillingene.

• Slå Advar om forfalsket nettsted på eller av for å aktivere eller deaktivere antinettfisking.
    • Nettfisking er et forsøk på å stjele personlige opplysninger som passord, kontoinformasjon eller brukernavn. Et falskt nettsted er forkledd som et ekte, for eksempel for en bank, en finansinstitusjon eller en e-postleverandør.
    • Når antinettfisking er slått på, vil Safari vise et varsel hvis nettstedet du besøker, er mistenkt for nettfisking.
  • Hvis du vil besøke nettsteder uten å registrere det i loggen, slår du Privat på eller av i Safari.
    • Trykk på Safari og deretter på i nedre, høyre hjørne hvis du vil slå på privat nettlesing. Trykk på Privat for å slå privat nettlesing på.
      Merk: Hvis du bruker en iPad, trykker du på og deretter Privat.
    • Dette vil beskytte din private informasjon og hindre noen nettsteder i å spore dine vaner. Safari vil ikke huske sidene du besøker, søkehistorikken eller Autoutfyll-informasjon.
      Merk: Når Privat er aktivert, vil Safari vises i svart eller en mørk farge i stedet for i hvitt eller grått.

Velkommen til Apples kundestøtteside

• Hvis du vil angi om Safari skal blokkere informasjonskapsler, trykker du på Blokker informasjonskapsler og velger "Aldri", "Fra tredjeparter og annonsører" eller "Alltid". En informasjonskapsel er en liten datafil som et nettsted plasserer på enheten, slik at nettstedet kan huske deg når du kommer tilbake, og slik at nettsiden kan tilpasses for deg basert på informasjon du kanskje har oppgitt.
    Viktig: Enkelte sider virker ikke med mindre du godtar informasjonskapsler.
  • Hvis du vil aktivere eller deaktivere JavaScript, trykker du på Avansert og slår JavaScript på eller av. JavaScript lar webprogrammerere styre elementer på siden. En side som bruker JavaScript, kan for eksempel vise gjeldende dato og tid eller sørge for at en lenket side vises i et ny popupside.

Følg denne framgangsmåten for å fjerne informasjon fra enheten:

• Hvis du vil fjerne loggen fra Safari, trykker du på Innstillinger > Safari > Tøm logg.
  • Hvis du vil fjerne alle informasjonskapsler fra Safari, trykker du på Innstillinger > Safari > Fjern infokapsler og data.
  • Hvis du vil fjerne annen lagret informasjon fra Safari, trykker du på Avansert > Nettsteddata > Fjern alle nettsteddata.
Sist endret: 10.mar.2014
Nyttig?
Ja
Nei
  • Sist endret: 10.mar.2014
  • Artikkel: HT1677
  • Visninger:

• Vurdering:

(1 svar)

Ytterligere kundestøtteinformasjon for produkter