Kielet

iOS: Safarin verkkoasetukset

Safari näyttää oletusarvoisesti joitakin verkon ominaisuuksia, kuten elokuvia, animaatioita ja verkko-ohjelmia. Haluat mahdollisesti poistaa käytöstä joitakin näistä ominaisuuksista suojataksesi yksityisyyttäsi sekä laitetta Internetin mahdollisilta turvallisuusriskeiltä.

Lisätietoja iOS:n Safarista on käyttöoppaassa.

Muuta turvallisuusasetuksia valitsemalla Asetukset > Safari.

• Salli tai estä verkkourkintatoiminto kytkemällä Varoitus vilpillisestä sivustosta päälle tai pois päältä.
    • Tietojenkalastelu on vilpillinen yritys anastaa henkilötietoja, kuten salasanoja, tilitietoja ja käyttäjänimiä. Vilpillinen verkkosivusto saattaa naamioitua luotettavaksi sivustoksi (esimerkiksi pankin, rahoituslaitoksen tai sähköpostin palveluntarjoajan sivustoksi).
    • Kun Safarin verkkourkintatoiminto on päällä, se varoittaa käyttäjää, jos avatussa sivustossa epäillään tapahtuvan tietojenkalastelua.
  • Jos et halua tallentaa avattujen sivustojen historiaa, kytke yksityinen selaus päälle Safarissa.
    • Kytke yksityinen selaus päälle avaamalla Safari ja valitsemalla oikeasta alakulmasta . Toiminto kytketään päälle, kun valitset Yksityinen.
      Huomautus: jos käytössä on iPad, valitse ja sitten Yksityinen.
    • Näin henkilökohtaiset tietosi ovat turvassa ja jotkin sivustot eivät voi jäljittää toimiasi. Safari ei pidä kirjaa sivuista, joilla käyt, hakuhistoriastasi tai automaattisen täytön tiedoistasi.
      Huomautus: Safari on musta tai tumma, eikä valkoinen tai harmaa, kun Yksityinen-asetus on päällä.

Tervetuloa Apple-tuen sivulle

• Aseta evästeiden estämistapa Safarissa napauttamalla Estä evästeet ja valitsemalla Ei koskaan, Muilta toimijoilta ja mainostajilta tai Aina. Eväste on tieto, jonka verkkosivusto asettaa laitteeseen, jotta se muistaa käyttäjän seuraavalla vierailukerralla. Näin verkkosivua voidaan muokata käyttäjän mahdollisesti antaminen tietojen perusteella.
    Tärkeää: jotkut sivut eivät ehkä toimi, ellet hyväksy evästeitä.
  • Salli tai estä JavaScript valitsemalla Lisävalinnat ja kytkemällä JavaScript päälle tai pois päältä. JavaScriptin avulla verkko-ohjelmoijat voivat hallita sivun elementtejä. JavaScriptiä hyödyntävä sivu voi esimerkiksi näyttää päivämäärän ja ajan tai määrittää linkitetyn sivun avautumaan uudella ponnahdussivulla.

Tyhjennä tiedot laitteestasi seuraavasti:

• Tyhjennä Safarin historiatiedot valitsemalla Asetukset > Safari > Tyhjennä historia.
  • Poista Safarin evästeet valitsemalla Asetukset > Safari > Poista evästeet ja data.
  • Poista muut Safarin tallentamat tiedot valitsemalla Lisävalinnat > Sivujen data > Poista kaikki verkkosivujen data.
Muokattu viimeksi: 10.3.2014