Kielet

Safarin verkkoasetukset iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa

Safari näyttää oletusarvoisesti joitakin verkon ominaisuuksia, kuten elokuvia, animaatioita ja verkko-ohjelmia. Haluat mahdollisesti poistaa käytöstä joitakin näistä ominaisuuksista suojataksesi yksityisyyttäsi sekä laitetta Internetin mahdollisilta turvallisuusriskeiltä.

Muuta turvallisuusasetuksia napauttamalla Asetukset > Safari. Lisätietoja iOS:n Safarista on käyttöoppaassa.

Tietojenkalastelua estävän toiminnon käyttöönotto

Laita tietojenkalastelua estävä toiminto päälle napauttamalla Asetukset > Safari ja ottamalla Varoitus vilpillisestä sivustosta -asetus käyttöön. Kun Safarin tietojenkalastelua estävä toiminto on päällä, se varoittaa käyttäjää, jos avatussa sivustossa epäillään tapahtuvan tietojenkalastelua. Poista se käytöstä napauttamalla Varoitus vilpillisestä sivustosta -asetusta uudelleen.

Tietojenkalastelu on vilpillinen yritys anastaa henkilötietoja, kuten salasanoja, tilitietoja ja käyttäjänimiä. Vilpillinen verkkosivusto saattaa naamioitua luotettavaksi sivustoksi (esimerkiksi pankin, rahoituslaitoksen tai sähköpostin palveluntarjoajan sivustoksi).

Evästeiden estäminen

Voit valita, estääkö Safari evästeet iOS 8:ssa, napauttamalla Asetukset > Safari > Estä evästeet ja valitsemalla Salli aina, Salli vierailluilta verkkosivustoilta, Salli vain nykyisiltä sivustoilta tai Estä aina. Jos käytössä on iOS 7 tai aiempi, valitse Ei koskaan, Muilta toimijoilta tai Aina.

Eväste sisältää tietoja, jotka verkkosivusto on lisännyt laitteeseen. Tiedot auttavat verkkosivustoa muistamaan käyttäjän sekä mukauttamaan sisältöään käyttäjän antamien tietojen mukaan. Jotkut sivut eivät ehkä toimi, ellet hyväksy evästeitä.

JavaScriptin salliminen

Voit muuttaa asetuksia napauttamalla Asetukset > Safari > Lisävalinnat ja ottamalla JavaScriptin käyttöön tai poistamalla sen käytöstä. JavaScriptin avulla verkko-ohjelmoijat voivat hallita sivun elementtejä. JavaScriptiä hyödyntävä sivu voi esimerkiksi näyttää päivämäärän ja ajan tai määrittää linkitetyn sivun avautumaan uudella ponnahdussivulla.

Laitteen tietojen tyhjentäminen

Voit tyhjentää Safarin historian ja evästeet iOS 8:ssa napauttamalla Asetukset > Safari > Tyhjennä historia ja poista sivustojen data. Jos käytössä on iOS 7 tai aiempi, napauta Tyhjennä historia ja napauta Tyhjennä evästeet ja data.

Poista muut Safarin tallentamat tiedot napauttamalla Asetukset > Safari > Lisävalinnat > Sivujen data > Poista kaikki verkkosivujen data.

Jos et halua, että sivustoilla käymisestä tallentuu historiatietoja, ota yksityinen selaus käyttöön.

Muokattu viimeksi: 3.10.2014