Språk

iOS: Synkronisera dina data med iTunes

Läs om hur du synkroniserar data på din iOS-enhet med iTunes på datorn med USB eller Wi-Fi.

Obs! Du kan även hantera ditt innehåll med iCloud.

Ställa in synkronisering

Innan du ställer in synkronisering bör du installera den senaste versionen av iTunes. Det här behöver du för att kunna använda Wi-Fi-synkronisering:

• iTunes 10.5 eller senare
  • iOS 5 eller senare

Varje gång du synkroniserar uppdateras information mellan iOS-enheten och datorn, så att nytt, uppdaterat eller raderat innehåll visas. Du kan ändra alternativen för synkronisering när du vill.

Synkronisera via USB

1. Öppna iTunes.
  2. Anslut iOS-enheten till datorn med hjälp av den medföljande USB-kabeln.
  3. Klicka på knappen för enheten i det övre högra hörnet. (Om du visar iTunes Store klickar du på knappen Bibliotek först.) Om du inte ser enheten kan du behöva gömma sidofältet. Välj Innehåll > Göm sidofält.
    Enhetsknappen visas i iTunes
    Vissa flikar kanske inte visas om du inte har motsvarande innehåll i biblioteket. Om du till exempel inte har några podcaster i biblioteket visas inte fliken Podcast.
    Flikar i iTunes
  4. Klicka på Utför längst ned till höger på skärmen för att synkronisera.

Synkronisera med Wi-Fi

1. Öppna iTunes
  2. När du vill konfigurera Wi-Fi-synkronisering ansluter du iOS-enheten till datorn med den medföljande USB-kabeln.
  3. Klicka på knappen för enheten i det övre högra hörnet. (Om du visar iTunes Store klickar du på knappen Bibliotek först.) Om du inte ser enheten väljer du Innehåll > Göm sidofält.
  4. Under fliken Sammanfattning markerar du alternativet Synkronisera denna [enhet] via Wi-Fi.
    Enhetsskärmen i iTunes
  5. När datorn och iOS-enheten finns i samma nätverk visas iOS-enheten i iTunes och du kan synkronisera den. iOS-enheten synkroniseras automatiskt när följande påståenden är sanna:
    • iOS-enheten laddas.
    • iTunes är öppet på datorn.
    • iOS-enheten och datorn finns i samma Wi-Fi-nätverk.
  6. När iOS-enheten visas i den vänstra kolumnen i iTunes kan du markera innehållsflikarna och konfigurera synkroniseringsalternativ.
  7. Klicka på Utför eller Synkronisera för att synkronisera iOS-enheten.

Om iOS-enheten inte visas i avsnittet Enheter eller om du inte kan synkronisera provar du att utföra dessa steg.

Det här kan du synkronisera

• Program
  • Ljudinnehåll (musik, podcaster, ljudböcker och iTunes U-innehåll)
  • Bokmärken1
  • Böcker
  • Kontakter2
  • Kalendrar2
  • Filmer och tv-program
  • Bilder
  • Anteckningar3
  • Dokument (enbart fildelningsappar)
  • Ringsignaler
  1. Om du använder OS X Mavericks 10.9 eller senare använder du iCloud eller en annan molnbaserad tjänst när du ska synkronisera det här innehållet.
  2. Om du använder OS X Mavericks 10.9 till 10.9.2 använder du iCloud eller en annan molnbaserad tjänst när du ska synkronisera det här innehållet.
  3. Om du använder OS X Mountain Lion 10.8 eller senare använder du iCloud eller ett annat IMAP-konto när du ska synkronisera det här innehållet.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2014-jul-11