Nulstil NVRAM på din Mac

Hvis en eller flere af de indstillinger, der er gemt i NVRAM, ikke fungerer som forventet på en Intel-baseret Mac, kan det måske hjælpe at nulstille NVRAM.

Skal du nulstille NVRAM?

NVRAM (eller PRAM) er en lille mængde hukommelse, som din Mac bruger til at gemme og hurtigt få adgang til visse systemindstillinger såsom lydstyrke, skærmopløsning, valg af startdisk og tidszone. Disse indstillinger varierer afhængigt af din Mac og de enheder, du bruger med den.

Normalt kan du administrere disse indstillinger i Systemindstillinger uden at nulstille NVRAM. Hvis en eller flere indstillinger stadig ikke fungerer som forventet, kan det måske hjælpe at nulstille NVRAM. Nulstilling af NVRAM anbefales også som det sidste trin, før du sælger, bortgiver eller bytter en Intel-baseret Mac.

Hvis du har en Mac med Apple Silicon

Find ud af, om du har en Mac med Apple Silicon

Trinnene til at nulstille NVRAM gælder ikke for Mac-computere med Apple Silicon og er ikke nødvendige på disse computere.

Hvis du har en Intel-baseret Mac

Hvis du ikke bruger en Mac med Apple Silicon, bruger du en Intel-baseret Mac.

Sådan nulstilles NVRAM

Hold Alternativ, Kommando, P og R nede for at nulstille NVRAM på en Intel-baseret Mac.
  1. Luk din Mac ned.

2. Tænd din Mac, og tryk derefter med det samme på og hold disse fire taster nede: Alternativ, Kommando, P, R.

3. Slip tasterne efter ca. 20 sekunder. Det kan se ud som om, din Mac genstarter. Du kan muligvis høre startlyden mere end én gang, eller du kan få vist Apple-logoet mere end én gang.

4. Når din Mac er færdig med at starte, skal du muligvis justere eventuelle systemindstillinger, der blev nulstillet.

Læs mere

• Hvis din Mac ikke ser ud til at genkende Alternativ-Kommando-P-R under start, skal du se retningslinjer for brug af starttastkombinationer.

• Hvis du bruger en stationær Mac i stedet for en bærbar, og indstillingerne som lydstyrke eller tidszone nulstilles, hver gang du lukker ned eller afbryder strømmen til din Mac, skal du muligvis have din Mac til service for at udskifte det batteri, som NVRAM bruger til at gemme indstillingerne, når din Mac ikke er sat til strøm.