Språk

iTunes: Synkronisera mediainnehåll till iPod

iTunes kan synkronisera musik, filmer, TV-program, podcaster och iTunes U-innehåll till en iPod. Läs om att konfigurera automatisk synkronisering eller lägga till innehåll manuellt till din iPod.

Obs! Om du använder en iPod shuffle (1:a eller 2:a generationen), kan du synkronisera musik genom att följa de här instruktionerna.

Dölj allt | Visa allt

Synkronisera automatiskt

Använd automatisk synkronisering om du vill att iTunes ska uppdatera musik, videor eller podcaster närhelst du ansluter din enhet. Om iTunes är öppet och du ansluter din enhet via en USB-kabel med dockningskontakt, synkroniseras iTunes med enheten.

Synkronisera musik

1. Anslut din iPod till datorn och öppna iTunes.
  2. Klicka på knappen med enhetens namn, under Spotlight-fönstret.
  3. Markera Musik i huvudfönstret i iTunes.
  4. Välj Synkronisera musik. Du kan välja Inkludera musikvideor om du vill synkronisera musikvideor till enheten.
    Alternativet Synkronisera musik
  5. Din enhet måste ha tillräckligt med ledigt utrymme för att synkronisera det innehåll som du markerar i biblioteket.
    Tips! Du kan använda kapacitetsmätaren längst ned i fönstret med enhetsinställningar för att se hur mycket ledigt utrymme som finns tillgängligt. När du markerar mer innehåll uppdateras fönstret med ungefärliga värden.
    iPod-kapacitet
  6. Klicka på Utför. Det markerade innehållet synkroniseras till din enhet. På iTunes-displayen visas synkroniseringsprocessen och du meddelas när synkroniseringen har slutförts.
  7. När du vill koppla från din enhet letar du reda på den i iTunes och klickar på utmatningssymbolen.

Synkronisera filmer, TV-program, podcaster och iTunes U-innehåll

1. Anslut din iPod till datorn och öppna iTunes.
  2. Klicka på knappen med enhetens namn, under Spotlight-fönstret.
  3. Välj Filmer, TV-program, Podcaster eller iTunes U i huvudfönstret i iTunes.
  4. Du kan välja att synkronisera allt innehåll automatiskt eller att endast synkronisera innehåll som du inte har sett. För TV-program, podcaster och iTunes U kan du även välja att utföra automatisk synkronisering baserat på TV-program, podcaster eller samlingar.

5. Din enhet måste ha tillräckligt med ledigt utrymme för att synkronisera det innehåll som du markerar i biblioteket.
    Tips! Du kan använda kapacitetsmätaren längst ned i fönstret med enhetsinställningar för att se hur mycket ledigt utrymme som finns tillgängligt. När du markerar mer innehåll uppdateras fönstret med ungefärliga värden.
  6. iPod-kapacitet

7. Klicka på Utför så synkroniseras det markerade ljudinnehållet till din enhet. På iTunes-displayen visas synkroniseringsprocessen och du meddelas när synkroniseringen har slutförts.
  8. När du vill koppla från din enhet letar du reda på den i iTunes och klickar på utmatningssymbolen.

Synkronisera manuellt

Om du föredrar att inte synkronisera innehåll automatiskt till din enhet, kan du välja manuell synkronisering. Läs om hur du hanterar innehåll manuellt med fler än en dator och din enhet.

Synkronisera musik med funktionen Autofyll

När du aktiverar alternativet Hantera manuellt kan du använda Autofyll för att snabbt synkronisera ljudinnehåll från ditt musikbibliotek eller en vald spellista. I Autofyll-inställningarna kan du ange hur låtar ska väljas och tilldela diskutrymme för synkronisering.

Ytterligare information

Kanske vill du ansluta din iPhone-, iPad- eller iPod-enhet till datorn endast för att ladda enhetsbatteriet, inte för att synkronisera enheten automatiskt i iTunes. Följ nedanstående instruktioner om du vill förhindra att enheten synkroniseras automatiskt.

1. Öppna iTunes-inställningarna och välj fliken Enheter.
  2. Markera följande alternativ, så förhindrar du att din iPod-, iPhone- eller iPad-enhet synkroniseras automatiskt:
  3. Förhindra att iPod-, iPhone- och iPad-enheter synkroniserar automatiskt

4. Anslut enheten på nytt efter att du har markerat alternativet.
Senast ändrad: 2014-feb-12