Sådan bruger du en PIN-kode til SIM-kortet i din iPhone eller iPad

Lås dit SIM-kort med en PIN-kode (personligt identifikationsnummer) for at kræve en identifikationskode for at foretage opkald og bruge mobildata.

Du kan bruge en PIN-kode til SIM-kortet for at beskytte dit SIM-kort eller dit eSIM, så andre ikke kan bruge det til at foretage telefonopkald eller bruge mobildata.  Hver gang du genstarter din enhed eller fjerner SIM-kortet, låses dit SIM-kort eller eSIM automatisk, og "Låst SIM" vises på statuslinjen.

Forsøg ikke at gætte PIN-koden til SIM-kortet. Et forkert gæt kan låse dit SIM-kort eller eSIM permanent, hvilket betyder, at du skal have et nyt SIM-kort eller eSIM.

Slå PIN-koden til dit SIM til eller fra

1. Hvis du har en iPhone med et enkelt SIM-kort eller eSIM, skal du gå til Indstillinger > Mobilnetværk > PIN-kode til SIM. Hvis du har en iPhone med dobbelt SIM eller dobbelt eSIM, skal du gå til Indstillinger > Mobilnetværk > trykke på det nummer, du vil ændre > PIN-kode til SIM. Hvis du har en iPad, skal du gå til Indstillinger > Mobilnetværk > PIN-kode til SIM.

2. Slå PIN-kode til SIM til eller fra.

3. Angiv din PIN-kode til SIM, hvis du bliver bedt om det. Hvis du aldrig har brugt en, skal du angive standard-PIN-koden til SIM-kortet fra din operatør. Hvis du ikke kender standard-PIN-koden til SIM-kortet, skal du ikke forsøge at gætte den. Kontroller din operatørs kundeserviceside eller de dokumenter, der fulgte med til dit mobildataabonnement. Du kan også kontakte din operatør.

4. Tryk på OK.

Sådan gør du, hvis du har glemt eller ikke kender PIN-koden til SIM-kortet

Forsøg aldrig at gætte PIN-koden til SIM eller PUK-koden.* Et forkert gæt kan låse dit SIM-kort eller eSIM permanent, og så skal du have et nyt SIM-kort eller eSIM. Hvis enheden spørger om en PIN-kode eller anden kode, du ikke kender, skal du gøre følgende:

1. Kontakt den operatør, der gav dig dit SIM-kort eller eSIM. Hvis du ikke er sikker på, hvilken operatør du skal ringe til, og du har en enhed med et fysisk SIM-kort, kan du fjerne SIM-kortet i din iPhone eller SIM-kortet i din iPad og finde operatørens navn eller logo på kortet.

• Hvis du ikke er sikker på, hvilken operatør du skal ringe til, og din enhed har et eSIM, skal du gå til Indstillinger > Mobilnetværk, og din operatør vises direkte over "Slå dette abonnement til".

2. Bed din operatør om hjælp til at låse dit SIM-kort eller eSIM op ved hjælp af standard-PIN-koden til SIM-kortet eller PUK-koden.

3. Hvis du ikke kan låse dit SIM-kort eller eSIM op ved hjælp af PIN-koden til SIM-kortet eller PUK-koden, eller hvis beskeden "Ikke flere PUK-forsøg" vises, skal du bede om at få et nyt SIM-kort eller eSIM.

*Hvis du angiver den forkerte PIN-kode til SIM-kortet for mange gange, kan din operatør muligvis give dig en PUK-kode (Personal Unlocking Key) til at låse det op.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.