iPhonea, iPadia tai iPod touchia ei tunnisteta iTunesin Windows-versiossa

iPhone, iPad tai iPod touch ei mahdollisesti näy iTunesin Laitteet-kohdassa, kun se on liitetty Windows-tietokoneeseen. Myös jokin seuraavista oireista saattaa ilmetä:

• Laitteen palauttaminen ei onnistu iTunesissa.
  • Laitteen kohdalla Laitehallinnassa näkyy huutomerkki, kysymysmerkki, pistokesymboli tai X-kirjain.
  • iTunes ei enää tunnista laitetta päivityksen tai palautuksen aikana.

Jos iPhone, iPad tai iPod touch ei yhdistä iTunesiin Windows-tietokoneessa, kokeile seuraavia ehdotuksia.

Kun noudata näitä ohjeita, älä aseta laitetta palautustilaan manuaalisesti.

Jos käytössä on Mac, eikä iPhonea, iPadia tai iPod touchia tunnisteta iTunesissa, lue, mitä tehdä, jos laitetta ei tunnisteta OS X:ssä.

Pienennä kaikki osat | Laajenna kaikki osat

Käynnistä uudelleen

Sammuta tietokone ja iOS-laite ja käynnistä ne uudelleen.

Päivitä tietokone

Varmista, että olet asentanut kaikki vaaditut päivitykset tietokoneeseen.

Päivitä iTunes

Varmista, että iOS-laite on asetettu luottamaan tietokoneeseesi

Jos liität iOS-laitteen tietokoneeseen ja näet Jos et ole liittänyt iOS-laitetta tähän tietokoneeseen aiemmin, avaa laitteen lukitus ja napauta Luota -viestin, varmista, että laite on asetettu luottamaan tietokoneeseen.

Jos käytössä on Windows XP ja luottamusviesti toistuu laitteessasi, varmista, että olet asentanut iTunesin. Lue lisätietoja toistuvan luottamusviestin ratkaisemisesta Windows XP:ssä. Sinun täytyy ehkä nollata lockdown-kansio.

Tarkista USB-kaapeli

Varmista, että 30-nastainen–USB-kaapelissa tai Lightning–USB-kaapelissa ei ole roskia ja että se ei ole vahingoittunut. Jos käytettävissä on toinen kaapeli, käytä sitä testaukseen.

Muiden valmistajien tuotteiden tai lisävarusteiden mukana toimitetut USB-kaapelit saattavat tukea vain kyseisten tuotteiden lataamista eivätkä tiedonsiirtoa. Jos käytät muun valmistajan koteloa tai laajennettua akkuyksikköä, poista kotelo ja liitä Applen toimittama USB-kaapeli suoraan laitteeseen.

Varmista, että Apple Mobile Device Support -tuki on asennettu

iOS-laitteet vaativat Apple Mobile Device Supportin, jonka pitäisi asentua automaattisesti iTunesin yhteydessä. Voit tarkistaa, onko sitä asennettu, noudattamalla alla olevia omaa Windows-käyttöjärjestelmääsi koskevia ohjeita.

Windows XP

• Valitse Käynnistä.
  • Valitse Ohjauspaneeli.
  • Avaa Lisää tai poista sovellus -ohjauspaneeli ja varmista, että Apple Mobile Device Support näkyy asennettujen ohjelmien luettelossa.

Windows Vista ja Windows 7

• Valitse Käynnistä.
  • Valitse Ohjauspaneeli.
  • Valitse Poista ohjelman asennus (jos käytössä on Windows Vistan ohjauspaneelin perinteinen näkymä, valitse Ohjelmat ja toiminnot).
  • Varmista, että Apple Mobile Device Support näkyy asennettujen ohjelmien luettelossa.

Windows 8

• Siirrä osoitin oikeaan ylälaitaan ja osoita suurennuslasia.
  • Kirjoita Ohjauspaneeli ja paina rivinvaihtonäppäintä.
  • Valitse Poista asennettu ohjelma.
  • Varmista, että Apple Mobile Device Support näkyy asennettujen ohjelmien luettelossa.

Ellei Apple Mobile Device Support ole luettelossa, poista iTunes, QuickTime, Apple Software Update ja Apple Application Support ja asenna sitten iTunes uudelleen.

Jos Apple Mobile Device Supportia ei ole asennettu iTunesin uudelleenasentamisen jälkeenkään, lue, miten voit ratkaista iTunesin Windows-version asennusongelmat.

Käynnistä Apple Mobile Device -palvelu uudelleen

Varmista, että Apple Mobile Device -USB-ohjain on asennettu

Windows XP

1. Liitä laite tietokoneeseen.
  2. Lopeta iTunes, jos se käynnistyy.
  3. Valitse Käynnistä-valikosta hiiren kakkospainikkeella Oma tietokone ja valitse Ominaisuudet.
  4. Valitse Laitteisto-välilehti ja osoita sitten Laitehallinta-painiketta. Laitehallinta-ikkunan pitäisi avautua.
  5. Laajenna valintaa osoittamalla USB-ohjaimet-kohdan vieressä olevaa plusmerkkiä (+).
  6. Etsi tästä luettelosta Apple Mobile Device -USB-ohjain. Jos merkinnän kohdalla ei näy x-, !- tai ?- symboleja, ohjain on asennettu. Jatka osioon Tarkista muun valmistajan ohjelmistojen aiheuttamat ristiriidat.
  • Jos Apple Mobile Device -USB-ohjainta ei ole luettelossa, jatka osioon Jos Apple Mobile Device -USB-ohjainta ei ole luettelossa.
  • Jos Apple Mobile Device -USB-ohjain on luettelossa, mutta sen vieressä on punainen X-kirjain, laite on pois käytöstä. Voit ottaa laitteen käyttöön osoittamalla sitä hiiren kakkospainikkeella Laitehallinnassa ja valitsemalla oikotievalikosta Ota käyttöön.
  • Jos Apple Mobile Device -USB-ohjain on luettelossa, mutta sen kohdalla on huuto- tai kysymysmerkki, asenna Apple Mobile Device -ohjain uudelleen:
    1. Osoita Apple Mobile Device -kohtaa hiiren kakkospainikkeella Laitehallinnassa.
    2. Valitse oikotievalikosta Poista.
    3. Valitse näyttöön tulevasta valintaikkunasta OK.
    4. Valitse Laitehallinnasta hiiren oikealla painikkeella USB-ohjaimet ja valitse sitten oikotievalikosta Etsi laitteistoon tehdyt muutokset.
    Windows asentaa tarvittavat ohjaimet automaattisesti ja yrittää ottaa laitteen uudelleen käyttöön.

• Jos Apple Mobile Device -USB-ohjaimen kohdalla on edelleen huuto- tai kysymysmerkki, päivitä Apple Mobile Device -ohjain manuaalisesti:
    1. Osoita Apple Mobile Device -kohtaa hiiren kakkospainikkeella Laitehallinnassa.
    2. Valitse oikotievalikosta Päivitä ohjain.
    3. Mikäli Windows kysyy, haluatko muodostaa yhteyden Windows Updateen ohjelmistojen etsimiseksi, valitse Ei tällä kertaa.
    4. Valitse Asenna luettelosta tai määritetystä sijainnista (lisäasetus).
    5. Valitse Seuraava.
    6. Valitse Älä etsi. Valitsen ohjaimen itse.
    7. Valitse Seuraava.
    8. Osoita Levy-painiketta.  Jos Levy-vaihtoehto ei ole käytettävissä, valitse laitekategoria kuten Matkapuhelin tai Tallennuslaite, jos luettelossa on sellainen. Valitse sitten Seuraava. Levy-painikkeen pitäisi tulla näkyviin.
    9. Osoita Selaa-painiketta ja siirry sijaintiin C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
    10. Kaksoisosoita usbaapl-tiedostoa.
    11. Valitse Levy-ikkunassa OK.
    12. Valitse Seuraava.
    13. Valitse Valmis. Windows asentaa ohjaimen.

Jos näyttöön tulee asennuksen aikana ilmoitus siitä, ettei asennettava ohjelma ole läpäissyt Windows logo -testiä, jatka ohjainten asennusta valitsemalla Jatka asentamista.

Windows Vista, Windows 7 ja Windows 8

1. Liitä laite tietokoneeseen.
  2. Lopeta iTunes, jos se käynnistyy.
  3. Windows Vista ja Windows 7:
    • Osoita Käynnistä-valikkoa, osoita hiiren kakkospainikkeella Tietokone ja valitse Ominaisuudet.
    • Valitse vasemmasta yläkulmasta Laitehallinta. Laitehallinta-ikkunan pitäisi avautua.
    Windows 8:
    • Siirrä osoitin oikeaan ylälaitaan, osoita suurennuslasia, kirjoita devmgmt.msc ja paina rivinvaihtonäppäintä. Laitehallinta-ikkunan pitäisi avautua.
  4. Laajenna valintaa osoittamalla USB-ohjaimet-kohdan vieressä olevaa plusmerkkiä (+) (tai lisätietokolmiota () Windows 7:ssä tai 8:ssa).
  5. Etsi tästä luettelosta Apple Mobile Device -USB-ohjain. Jos sen kohdalla ei näy alanuolta tai !- tai ?- symboleja, ohjain on asennettu. Jatka osioon Tarkista muun valmistajan ohjelmistojen aiheuttamat ristiriidat.
  • Jos Apple Mobile Device -USB-ohjainta ei ole luettelossa, jatka osioon Jos Apple Mobile Device -USB-ohjainta ei ole luettelossa.
  • Laitehallinnassa laitteen kohdalla oleva alanuoli tarkoittaa, ettei laite ole käytössä. Voit ottaa laitteen käyttöön osoittamalla sitä hiiren kakkospainikkeella Laitehallinnassa ja valitsemalla oikotievalikosta Ota käyttöön.
  • Jos Apple Mobile Device -USB-ohjain on luettelossa, mutta sen kohdalla on huuto- tai kysymysmerkki, asenna Apple Mobile Device -ohjain uudelleen:
    1. Osoita Apple Mobile Device -kohtaa hiiren kakkospainikkeella Laitehallinnassa.
    2. Valitse oikotievalikosta Poista.
    3. Valitse pyydettäessä Poista tämän laitteen ohjainohjelmisto ja valitse OK.
    4. Valitse näyttöön tulevasta valintaikkunasta OK.
    5. Valitse Laitehallinnasta hiiren oikealla painikkeella USB-ohjaimet ja valitse sitten oikotievalikosta Etsi laitteistoon tehdyt muutokset.
    Windows asentaa tarvittavat ohjaimet automaattisesti ja yrittää ottaa laitteen uudelleen käyttöön.
  • Jos Apple Mobile Device -USB-ohjaimen kohdalla on edelleen huuto- tai kysymysmerkki, osoita sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. Katso Yleiset-välilehden Laitteen tila -kohtaa.
  • Jos näkyviin tulee viesti "Windows ei pysty vahvistamaan tämän laitteen edellyttämien ohjainten digitaalista allekirjoitusta. Äskettäin tehty laitteiston tai ohjelmiston muutos on saattanut asentaa tiedoston, joka on allekirjoitettu virheellisesti tai vioittunut tai joka saattaa olla tuntemattomasta lähteestä peräisin oleva haittaohjelma. (Koodi 52)", tutustu jäljempänä olevaan Virhekoodi 52 -osioon.
  • Jos näet muun virhekoodin, päivitä Apple Mobile Device -ohjain manuaalisesti:
    1. Osoita Apple Mobile Device -kohtaa hiiren kakkospainikkeella Laitehallinnassa.
    2. Valitse Päivitä ohjainohjelmisto.
    3. Valitse Etsi ohjainohjelmistoa tietokoneesta.
    4. Valitse Valitsen laiteohjaimen tietokoneen luettelosta.
    5. Osoita Levy-painiketta.  Jos Levy-vaihtoehto ei ole käytettävissä, valitse laitekategoria kuten Matkapuhelin tai Tallennuslaite, jos luettelossa on sellainen. Valitse sitten Seuraava. Levy-painikkeen pitäisi tulla näkyviin.
    6. Osoita Selaa-painiketta ja siirry sijaintiin C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
    7. Kaksoisosoita usbaapl-tiedostoa. (Jos käytössä on 64-bittinen Windows-versio, tiedoston nimi on usbaapl64. Jos hakemistossa ei ole usbaapl64-tiedostoa tai jos Drivers-kansiota ei ole, etsi tiedostoa sijainnista C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.)
    8. Valitse Levy-ikkunassa Avaa. Valitse Seuraava ja sitten Valmis. Windows asentaa ohjaimen.

Jos näyttöön tulee asennuksen aikana ilmoitus siitä, ettei asennettava ohjelma ole läpäissyt Windows logo -testiä, jatka ohjainten asennusta valitsemalla Jatka asentamista.

Ratkaisuja muihin yleisiin virheisiin ja virhekoodinumeroihin on tässä Microsoftin artikkelissa.

Virhekoodi 52

Laitteen Ominaisuudet-ikkunassa saattaa näkyä seuraava viesti: "Windows ei pysty vahvistamaan tämän laitteen edellyttämien ohjainten digitaalista allekirjoitusta. Äskettäin tehty laitteiston tai ohjelmiston muutos on saattanut asentaa tiedoston, joka on allekirjoitettu virheellisesti tai vioittunut tai joka saattaa olla tuntemattomasta lähteestä peräisin oleva haittaohjelma. (Koodi 52)."

Ratkaise virhekoodi 52 seuraavasti:

1. Asenna kaikki Windowsin päivitykset. Lisäohjeita on tässä Microsoftin artikkelissa.
  2. Selvitä tietokoneesi valmistajalta, onko sille ohjainpäivityksiä (kuten levyasemille, piirilevysarjalle tai USB-ohjaimille).
  3. Poista ohjainten pakotettu allekirjoitus tilapäisesti käytöstä seuraavasti:
    1. Käynnistä tietokone uudelleen.
    2. Paina F8-näppäintä, kun tietokone käynnistyy uudelleen.
    3. Windows Vista ja Windows 7:
      1. Windowsin lisäasetusten pitäisi näkyä. Paina nuoli alas -näppäintä, kunnes Disable forced driver signing enforcement (Poista ohjainten pakotettu allekirjoitus) on valittuna.
      2. Paina rivinvaihtonäppäintä.
      Windows 8:
      1. Windowsin lisäasetusten pitäisi näkyä. Paina nuoli alas -näppäintä, kunnes Disable forced driver signing enforcement (Poista ohjainten pakotettu allekirjoitus) on valittuna.
      2. Paina rivinvaihtonäppäintä.
      3. Valitse Muuta oletusarvoja tai valitse muita asetuksia.
      4. Osoita Valitse muut asetukset.
      5. Osoita Vianmääritys.
      6. Valitse Lisäasetukset.
      7. Valitse Käynnistysasetukset.
      8. Valitse pyydettäessä Käynnistä uudelleen.
      9. Paina pyydettäessä 7 -näppäintä, jotta voit poistaa ohjainallekirjoituksen pakotuksen käytöstä.
    4. Liitä laite uudelleen.
      Jos laite tunnistetaan, nämä toimenpiteet täytyy suorittaa aina kun käynnistät tietokoneen. Pyydä Microsoftilta tai taholta, joka tukee tietokoneesi Windows-asennusta, lisäohjeita vianmääritykseen, jotta ongelma voidaan ratkaista valitsematta tätä vaihtoehtoa joka kerta.

Jos Apple Mobile Device -USB-ohjainta ei ole luettelossa

1. Irrota laite tietokoneesta.
  2. Tallenna näyttökuva painamalla Koti-painiketta ja nukkumispainiketta samanaikaisesti (näytön pitäisi välähtää nopeasti). Näyttökuvien ottaminen ja kuvien tallentaminen iPod touchissa edellyttää iOS 2.0:aa tai uudempaa.
  3. Liitä laite jälleen tietokoneeseen.
  4. Avaa Laitehallinta Windowsissa seuraavasti:
    • Windows 8:
      1. Siirrä osoitin oikeaan yläkulmaan.
      2. Osoita suurennuslasia.
      3. Kirjoita devmgmt.msc.
      4. Paina rivinvaihtonäppäintä.
    • Windows Vista tai Windows 7:
      1. Valitse Käynnistä.
      2. Kirjoita valintaikkunaan devmgmt.msc.
      3. Paina rivinvaihtonäppäintä.
      4. Jos Windows pyytää lupaa jatkamiseen, valitse Jatka.
    • Windows XP:
      1. Valitse Käynnistä > Suorita.
      2. Kirjoita avautuvaan valintaikkunaan devmgmt.msc.
      3. Paina lopuksi rivinvaihtonäppäintä.
  5. Laajenna kaikki alla mainitut osiot (kaikkia osioita ei välttämättä näy):
    • Kuvankäsittelylaitteet
    • Muut laitteet
    • Kannettavat laitteet
    • USB-ohjaimet.
  6. Etsi se kohta, joka tunnistaa laitteen kamerana. Kohdan nimen pitäisi olla Apple iPhone, Apple iPad tai Apple iPod.

Jos näkyviin tulee ainoastaan Tuntematon laite -kohta:

1. Osoita Tuntematon laite -kohtaa hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse oikotievalikosta Ominaisuudet.
  3. Valitse Tiedot-välilehti.
  4. Valitse avattavasta valikosta Laitteistotunnukset.
  5. Jos näytössä oleva laitteistotunnus alkaa seuraavasti:
    USB\VID_0000&PID_0000
    Tämä tarkoittaa, että Windows ei pysty lukemaan laitteen laitteistotunnuksia, ja on korvannut ne nollilla. Syynä on tyypillisesti viallinen USB-yhteys tai yhteensopimattomuus USB-piirisarjaohjainten kanssa.
  6. Irrota laite ja kaikki muut USB-laitteet tietokoneesta.
  7. Sammuta tietokone ja kytke se sitten takaisin päälle.
  8. Liitä laite uudelleen ja testaa jokaista USB-porttia noin 30 sekunnin ajan selvittääksesi, tunnistetaanko laite.
  9. Jos mahdollista, testaa toisella toimivaksi tiedetyllä 30-nastainen–USB-kaapelilla tai Lightning–USB-kaapelilla.
  10. Jos käytössä on ulkoinen USB 2.0 -keskitin, liitä se Windows-tietokoneeseen ja liitä sitten iOS-laite keskittimeen.
  11. Jos laite näkyy iTunesissa, kokeile irrottaa ulkoinen USB 2.0 -keskitin ja liittää iOS-laite suoraan Windows-tietokoneeseen. Jos ongelma toistuu, käytä tarvittaessa ulkoista USB 2.0 -keskitintä, jotta voit kiertää ongelman tilapäisesti. Selvitä sitten tietokoneen valmistajalta, onko USB-piirisarjalle saatavilla päivityksiä.

Jos Tuntematon laite näkyy useammassa toimivaksi tiedetyssä tietokoneessa ja useammalla kuin yhdellä toimivaksi tiedetyllä USB-kaapelilla, kun laite liitetään, laite saattaa tarvita huoltoa. Lue lisätietoja huoltovaihtoehdoista.

Jos vain Apple iPhone, Apple iPad tai Apple iPod tulee näkyviin:

Windows XP

1. Valitse Laitehallinnasta Apple iPhone-, Apple iPad- tai Apple iPod -kohta hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Päivitä ohjain.
  2. Mikäli kysytään, haluatko muodostaa yhteyden Windows Updateen ohjelmistojen etsimiseksi, valitse Ei tällä kertaa -kohta ja valitse Seuraava.
  3. Valitse Asenna luettelosta tai määritetystä sijainnista (lisäasetus) ja valitse sitten Seuraava.
  4. Valitse Älä etsi. Valitsen ohjaimen itse ja osoita Seuraava.
  5. Osoita Levy-painiketta. (Jos Levy-vaihtoehtoa ei näy, valitse laitekategoria kuten Matkapuhelin tai Tallennuslaite, jos luettelossa on sellainen, ja valitse Seuraava. Sen jälkeen Levy-painikkeen pitäisi tulla näkyviin.) Osoita Asenna levykkeeltä -valintaikkunassa Selaa-painiketta.
  6. Siirry sijaintiin C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  7. Kaksoisosoita usbaapl.inf -tiedostoa, joka on tässä kansiossa. Valitse Asenna levykkeeltä -valintataulussa OK.
  8. Valitse Seuraava ja suorita loppuun ohjaimen asennustoimenpiteet. Avaa iTunes varmistaaksesi, että laite tunnistetaan oikein.

Windows Vista, Windows 7 tai Windows 8

1. Valitse Laitehallinnasta Apple iPhone-, Apple iPad- tai Apple iPod -kohta hiiren kakkospainikkeella ja valitse pikavalikosta Päivitä ohjain.
  2. Valitse Etsi ohjainohjelmistoa tietokoneesta.
  3. Valitse Valitsen laiteohjaimen tietokoneen luettelosta.
  4. Osoita Levy-painiketta. (Jos Levy-vaihtoehtoa ei näy, valitse laitekategoria kuten Matkapuhelin tai Tallennuslaite, jos luettelossa on sellainen, ja valitse Seuraava. Tällöin Levy-painikkeen pitäisi tulla näkyviin.)
  5. Osoita Asenna levykkeeltä -valintaikkunassa Selaa-painiketta.
  6. Siirry tästä ikkunasta seuraavaan kansioon:
    C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  7. Kaksoisosoita usbaapl-tiedostoa. (Jos käytössä on 64-bittinen Windows-versio, tiedoston nimi on usbaapl64. Jos hakemistossa ei ole usbaapl64-tiedostoa tai jos Drivers-kansiota ei ole, etsi tiedostoa sijainnista C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.)
  8. Valitse Asenna levykkeeltä -valintataulussa OK.
  9. Valitse Seuraava ja suorita loppuun ohjaimen asennustoimenpiteet. Avaa iTunes varmistaaksesi, että laite tunnistetaan oikein.

Jos laitetta ei tunnisteta sen ollessa palautustilassa

Laitetta ei välttämättä tunnisteta sen ollessa palautustilassa. Näin voi käydä, kun laitetta päivitetään tai palautetaan. Kun laite on palautustilasssa, sen näytössä näkyy tyypillisesti Yhdistä iTunesiin -logo. Jos iTunes ei tunnista laitetta tässä tilassa, toimi seuraavasti:

1. Avaa Laitehallinta:
    • Windows XP:
      1. Valitse Käynnistä > Suorita.
      2. Kirjoita avautuvaan valintaikkunaan devmgmt.msc.
      3. Paina rivinvaihtonäppäintä.
    • Windows Vista tai Windows 7:
      1. Valitse Käynnistä.
      2. Kirjoita valintaikkunaan devmgmt.msc.
      3. Paina rivinvaihtonäppäintä.
      4. Jos Windows pyytää lupaa jatkamiseen, valitse Jatka.
      5.
    • Windows 8:
      1. Siirrä osoitin oikeaan ylälaitaan ja osoita suurennuslasia.
      2. Kirjoita devmgmt.msc.
      3. Paina rivinvaihtonäppäintä.
  2. Laajenna Kuvankäsittelylaitteet, Muut laitteet, Kannettavat laitteet ja USB-ohjaimet osoittamalla niiden vieressä olevia plusmerkkejä (+) (Windows XP:ssä tai Vistassa) tai lisätietokolmioita () (Windows 7:ssä tai 8:ssa).
  3. Tarkista, onko näissä osioissa vähintään yksi Apple Mobile Device (Recovery Mode) -kohta. Kohdissa saattaa olla huutomerkit tai sitten ei.
    Palautustila

Jos näet vain yhden Apple Mobile Device -USB-ohjain-kohdan, jossa ei ole virheitä:

Selvitä, onko tietokoneessa USB 3.0 -portteja. Etsi USB-ohjaimet-osiosta kohdat, joiden nimessä on teksti "USB 3.0" tai "SuperSpeed USB". Jos tällaisia kohtia on luettelossa, tietokoneessa on USB 3.0 -portteja.

Jos tietokoneessa on USB 3.0:

1. Yritä liittää laite toiseen USB-porttiin. Kokeile kutakin porttia, kunnes laite tunnistetaan. Joissakin tietokoneissa on erilliset USB 2.0- ja 3.0-portit. Tässä tapauksessa USB 2.0 -portin käyttö saattaa ratkaista ongelman.
  2. Tarkista tietokoneesi valmistajalta, onko USB 3.0 -piirilevyohjaimiin päivityksiä.
  3. Jos ongelma toistuu, jatka osioon Tarkista muun valmistajan ohjelmistojen aiheuttamat ristiriidat.

Jos tietokoneessa ei ole USB 3.0:aa

Jos näkyvissä on kaksi Apple Mobile Device (Recovery Mode) -kohtaa, joissa on huutomerkit:

1. Avaa Laitehallinta ja liitä laite tietokoneeseen.
  2. Avaa Näytä-valikko.
  3. Valitse Laitteet yhteyden mukaan.
  4. Etsi virheelliset Apple Mobile Device (Recovery Mode) -kohdat. Kaikki Laitehallinnan osiot täytyy mahdollisesti laajentaa, jotta ne tulevat näkyviin.
  5. Suoraan näiden kohtien yläpuolella on USB-yhdistelmälaite-kohta.
    USB-yhdistelmälaite
    Päivitä tämä ohjain seuraavien käytössä olevaa Windows-versiota koskevien ohjeiden mukaisesti:

Windows XP

1. Osoita hiiren kakkospainikkeella USB-yhdistelmälaite-pääkohtaa.
  2. Valitse oikotievalikosta Päivitä ohjain.
  3. Mikäli Windows kysyy, haluatko muodostaa yhteyden Windows Updateen ohjelmistojen etsimiseksi, valitse Ei tällä kertaa.
  4. Valitse Seuraava.
  5. Valitse Asenna luettelosta tai määritetystä sijainnista (lisäasetus).
  6. Valitse Seuraava.
  7. Valitse Älä etsi. Valitsen ohjaimen itse.
  8. Valitse Seuraava.
  9. Osoita Levy-painiketta.
  10. Osoita Asenna levykkeeltä -valintaikkunassa Selaa-painiketta.
  11. Siirry tästä ikkunasta seuraavaan kansioon: C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  12. Kaksoisosoita usbaapl-tiedostoa, joka on tässä kansiossa. Valitse Asenna levykkeeltä -valintaikkunassa OK.
  13. Valitse Seuraava ja suorita loppuun ohjaimen asennustoimenpiteet.
  14. Avaa iTunes varmistaaksesi, että laite tunnistetaan oikein, ja jatka laitteen palauttamista.

Windows Vista, Windows 7 tai Windows 8

1. Osoita hiiren kakkospainikkeella USB-yhdistelmälaite-pääkohtaa.
  2. Valitse oikotievalikosta Päivitä ohjainohjelmisto.
  3. Valitse Etsi ohjainohjelmistoa tietokoneesta.
  4. Valitse Valitsen laiteohjaimen tietokoneen luettelosta.
  5. Osoita Levy-painiketta.
  6. Osoita Asenna levykkeeltä -valintaikkunassa Selaa-painiketta.
  7. Siirry tästä ikkunasta seuraavaan kansioon:
    C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.
  8. Kaksoisosoita usbaapl-tiedostoa. (Jos käytössä on 64-bittinen Windows-versio, tiedoston nimi on usbaapl64. Jos hakemistossa ei ole usbaapl64-tiedostoa tai jos Drivers-kansiota ei ole, etsi tiedostoa sijainnista C:\Program Files (x86)\Common Files\Apple\Mobile Device Support\Drivers.)
  9. Valitse Asenna levykkeeltä -valintaikkunassa OK.
  10. Valitse Seuraava ja suorita loppuun ohjaimen asennustoimenpiteet.
  11. Avaa iTunes varmistaaksesi, että laite tunnistetaan oikein, ja jatka laitteen palauttamista.

Tarkista muun valmistajan ohjelmistojen aiheuttamat ristiriidat

Jotkin puhelinten ja mobiililaitteiden yhteysohjelmistot (valmistajana esimerkiksi Samsung, Nokia, Bora, Novatel, Sony, Android, LG, Sierra, Huawei, Pantech tai Motorola) saattavat aiheuttaa sen, että laitetta ei tunnisteta. Jos tietokoneessa on tällainen ohjelmisto:

1. Poista puhelimen tai mobiililaitteen yhteysohjelmiston asennus tilapäisesti ja testaa. Lisätietoja tämän toimenpiteen suorittamisesta saat ohjelmiston valmistajalta. Jos Internet-yhteys on muodostettu käyttämällä muun valmistajan puhelinta tai mobiililaitetta, yritä muodostaa yhteys toiseen verkkoon Wi-Fi- tai Ethernet-yhteyden kautta.
  2. Poista iTunes ja kaikki siihen liittyvät Applen ohjelmistot.

iTunesin ja muiden ohjelmiston osien poistaminen ja uudelleenasentaminen Windows XP:ssä
    iTunesin ja muiden ohjelmiston osien poistaminen ja uudelleenasentaminen Windows Vistassa, Windows 7:ssä tai Windows 8:ssa

3. Testaa laitetta, kun iTunes on asennettu uudelleen.
  4. Jos poistettua muun valmistajan puhelimen tai mobiililaitteen yhteysohjelmistoa tarvitaan edelleen, asenna se uudelleen ja testaa, että laite toimii edelleen iTunesin kanssa. Jos ongelma ilmenee uudelleen, ota yhteys puhelimen yhteysohjelmiston valmistajaan.

Lisäksi muun valmistajan tietoturvaohjelmisto voi olla ristiriidassa iTunesiin liitettävien iOS-laitteiden kanssa. Suorita tietoturvaohjelmiston mahdollisesti aiheuttamien ongelmien vianmääritys tämän artikkelin ohjeiden mukaisesti. Kun tietoturvaohjelmistoon liittyvät ongelmat on ratkaistu, tämän artikkelin toimenpiteitä täytyy mahdollisesti kokeilla uudelleen.

Tärkeää: Kolmansien osapuolien Web-sivustoja ja tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä kolmansia osapuolia, Web-sivustoja tai tuotteita. Apple ei vastaa kolmansien osapuolien Web-sivustojen sisältämistä tiedoista tai tuotteista eikä niiden toiminnallisuudesta tai käytöstä. Apple on antanut nämä tiedot vain käyttäjän avuksi. Apple ei ole testannut sivustojen sisältämiä tietoja eikä anna mitään takuita tietojen oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Kaikkien Internetistä löytyvien tietojen ja tuotteiden käyttöön liittyy riskejä, eikä Apple vastaa niistä. Käyttäjien tulee tiedostaa, että kolmansien osapuolien sivustot ovat Applesta riippumattomia eikä Apple voi vaikuttaa kyseisten sivustojen sisältöön. Lisätietoja saa ottamalla yhteyttä toimittajaan.

Muokattu viimeksi: