Apple Hardware Testin käyttäminen Macissa

Apple Hardware Test (AHT) sisältää vianmääritystyökaluja Macin testaamista varten.

Kun olet rajannut Macissa ilmenneen ongelman todennäköiseen laitteisto-ongelmaan, Apple Hardware Testin avulla voit määrittää, mikä laitteistokomponentti mahdollisesti aiheuttaa ongelman.

Jos Macisi on tuotu markkinoille kesäkuun 2013 jälkeen, käytä Apple-vianmääritystä Apple Hardware Testin sijaan.

Apple Hardware Testin käyttäminen

1. Irrota kaikki ulkoiset laitteet, paitsi näppäimistö, hiiri ja näyttö. Katkaise myös Ethernet-yhteys (jos se on käytössä) ja verkkovirran syöttö. Apple Hardware Test saattaa näyttää virheilmoituksen, jos kaikkia muita laitteita ei irroteta.

2. Varmista, että Mac on kovalla, tasaisella, vakaalla ja hyvin tuulettuvalla työtasolla.

3. Sammuta Mac.

4. Käynnistä MacNo alt supplied for Image

No alt supplied for Image
  5. Valitse kieli ja klikkaa oikealle osoittavaa nuolta. Jos hiiri ei ole käytettävissä, voit valita kielen ylös- tai alaspäin osoittavalla nuolella ja painamalla sitten rivinvaihtonäppäintä.

6. Voit aloittaa testaamisen klikkaamalla Testi-painiketta tai painamalla T-näppäintä tai rivinvaihtonäppäintä. Voit myös valita Suorita laajennettu testi -valintaneliön ennen testin aloittamista. Tällöin suoritetaan tavallista perusteellisempi testi, jonka suorittaminen kestää pidempään.

7. Kun testi on suoritettu, voit tarkistaa testitulokset ikkunan oikeasta alakulmasta.

8. Lopeta Apple Hardware Test klikkaamalla ikkunan alaosassa Käynnistä uudelleen tai Sammuta.

Lisätietoja

• Jotkin Mac-tietokoneet, joissa on OS X Lion 10.7 tai uudempi Tähän tarvitaan Ethernet- tai Wi-Fi-internet-yhteys.

• Jos käytössä on OS X Lion 10.7 tai aiempi etkä saa AHT:tä käynnistymään, tarkista, onko sinulla OS X:n asennuslevyä, jonka nimi on Applications Install Disc 2. Aseta levy sisäiseen optiseen asemaan tai ulkoiseen Apple SuperDrive -asemaan ennen edellä kuvattujen toimien suorittamista. Jos käytät MacBook Airia (loppuvuosi 2010), kytke MacBook Air Software Reinstall -muistitikku USB-porttiin.