Jatkuvuuskamera: iPhonen käyttäminen Macin verkkokamerana

iPhonen tehokkaan kamerajärjestelmän ansiosta voit tehdä verkkokameralla asioita, jotka eivät ole koskaan aikaisemmin olleet mahdollisia, kuten Valokeila, Muotokuvatila, Studiovalo ja Työpöytänäkymä.

iPhonen kiinnittäminen

Jatkuvuuskameratelineitä sekä muita iPhone-yhteensopivia kiinnikkeitä ja jalustoja on saatavana useilta valmistajilta. Kiinnittämisen jälkeen iPhonen tulisi olla:

• Macin lähellä

• Lukittuna

• Vakaa

• Takakamerat on asetettu niin, että ne ovat sinuun päin eikä niitä ole peitetty

• Vaakasuunnassa, jotta apit voivat valita iPhonesi automaattisesti, tai pystysuunnassa

Kuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä

Jatkuvuuskamera toimii langallisesti tai langattomasti. Pidä iPhone ladattuna käytön aikana kytkemällä se Maciin tai USB-laturiin. Macisi ilmoittaa sinulle, jos iPhonen akun varaustaso laskee.

iPhonen valitseminen kameraksi tai mikrofoniksi

Kun iPhone on asennettu oikein, sen kamera ja mikrofoni ovat niitä käyttävien appien käytettävissä.

iPhonen kameran valitseminen

Avaa FaceTime tai muu appi, jota haluat käyttää iPhonen kameran kanssa. Jos appi ei aloita iPhonen kameran käyttöä automaattisesti, valitse se apin videovalikosta, kameravalikosta tai muusta asetuksesta. Esimerkiksi FaceTimessa iPhonen kamera on käytettävissä Video-valikosta.

iPhonen mikrofonin valitseminen

Sinun ei tarvitse valita iPhonen mikrofonia, paitsi jos Macissasi ei ole sisäistä tai ulkoista mikrofonia. Appi saattaa silloin valita iPhonen mikrofonin automaattisesti. iPhonen mikrofoni on käytettävissä erikseen apeissa, joissa voi valita mikrofoniasetuksen. Voit myös siirtyä kohtaan Omenavalikko  > Järjestelmäasetukset, klikata sivupalkista Ääni ja valita sitten Äänitulo-välilehdeltä iPhonen mikrofonin.

Tietosuoja. Kun kamera tai mikrofoni on käytössä, yksityisyyden ilmaisin tulee näkyviin iPhonen tilapalkkiin ja Macin valikkoriville OhjauskeskuksenKuvalle ei ole vaihtoehtoista tekstiä viereen. Kun iPhonea käytetään langattomasti, siitä kuuluu lyhyt äänimerkki, kun appi alkaa käyttää kameraa tai mikrofonia.

Käytä reaktioita, esittäjän peittokuvaa ja muita tehosteita

macOS sisältää useita video- ja ääniominaisuuksia, joita voit käyttää FaceTimessa ja monissa muissa videoneuvotteluapeissa.

Reaktioiden, esittäjän peittokuvan sekä kamera- ja mikrofonitilojen käyttäminen

Keskeyttäminen ja yhteyden katkaiseminen

Jos saat puhelun, kun käytät iPhonen kameraa tai mikrofonia, Mac näyttää ilmoituksen saapuvasta puhelusta.

• Jos vastaat puheluun iPhonella, video- ja äänipuhelut keskeytyvät, kunnes lopetat puhelun ja lukitset iPhonen.

• Jos vastaat puheluun Macissa, nykyinen video- ja ääni-istunto keskeytyy. Kun lopetat puhelun, sinun on ehkä valittava iPhone uudelleen apissa.

Muita tapoja keskeyttää tai katkaista yhteys:

• Voit lopettaa videon, mykistää äänet tai lopettaa puhelun apin säätimillä. Voit myös sulkea apin.

• Avaa iPhonen lukitus. Jos haluat jatkaa, lukitse ja kiinnitä iPhone. Sinun on ehkä pysäytettävä ja käynnistettävä video tai ääni uudelleen myös apissasi.

• Napauta iPhonen näytön Keskeytä-painiketta. Jatka napauttamalla Jatka ja kiinnitä iPhone.

• Napauta iPhonen näytössä olevaa Katkaise yhteys -painiketta tai siirrä se Macin Bluetooth-kantaman ulkopuolelle. Nykyinen video- ja ääni-istunto keskeytetään tai siirretään toiseen kameraan tai mikrofoniin, jos sellainen on käytettävissä, ja iPhonesi poistetaan Macin kamera- ja mikrofoniluettelosta. Voit lisätä sen takaisin liittämällä iPhonen Maciin ja kiinnittämällä iPhonen.

Laita jatkuvuuskamera pois päältä

Jos haluat, että Mac ei tunnista iPhonea kameraksi tai mikrofoniksi, vaikka iPhone olisi liitettynä ja kiinnitettynä, voit laittaa ominaisuuden pois päältä.

1. Avaa iPhonen Asetukset ja valitse sitten Yleiset > AirPlay ja Handoff.

2. Laita jatkuvuuskamera pois päältä.

Jos tarvitset apua

Jos jatkuvuuskamera ei toimi odotetulla tavalla tai iPhone katkaisee yhteyden Wi-Fi-verkkoon jatkuvuuskameran optimoimiseksi, kokeile näitä ratkaisuja.

Jos jatkuvuuskamera ei toimi odotetulla tavalla

• Varmista, että iPhone ja Mac täyttävät järjestelmävaatimukset.

• Varmista, että iPhonesi on kiinnitetty oikein.

• Asenna uusimmat macOS-päivitykset, iOS-päivitykset ja videoapin päivitykset.

• Jos et ole avannut iPhonen lukitusta viimeisimmän uudelleenkäynnistymisen jälkeen, avaa sen lukitus ja lukitse se sitten uudelleen.

• Liitä iPhone Maciin.

• Käynnistä iPhone tai Mac uudelleen.

Jos saat ilmoituksen, että iPhonen Wi-Fi-yhteys katkesi

Kun käytät jatkuvuuskameraa langattomasti, saatat saada ilmoituksen, että iPhonesi on katkaissut yhteyden Wi-Fi-verkkoon jatkuvuuskameran optimoimiseksi. iPhone käyttää silloin mobiilidatayhteyttä taustalla toimiviin verkkotoimintoihin, kuten sähköposteihin ja viesteihin. Voit pysäyttää tai estää tämän harvinaisen tapahtuman jatkuvuuskameraa käytettäessä liittämällä iPhonen Maciin tai poistamalla mobiilidatan käytöstä iPhonessa.

Järjestelmävaatimukset

Tämä jatkuvuuskameran ominaisuus toimii seuraavissa laitteissa ja käyttöjärjestelmissä yhdessä iPhonessa ja yhdessä Macissa kerrallaan. Jatkuvuuskameratoiminnon käyttämisellä dokumenttien skannaamiseen tai kuvan ottamiseen on erilaiset vaatimukset.

iOS 16 ja uudemmat

iPhone XR ja uudemmat (kaikki vuonna 2018 tai sen jälkeen julkaistut iPhone-mallit)

macOS Ventura ja uudemmat

Mikä tahansa Mac, joka on yhteensopiva macOS Venturan tai uudempien kanssa

Muut vaatimukset