Sørg for, at hvert familiemedlem har et unikt Apple-id

Hvis du vil dele køb eller abonnementer med familien, skal du bruge Familiedeling. Hver person skal bruge sit eget Apple-id.

Undgå at dele et Apple-id

Apple anbefaler, at du ikke deler dit Apple-id. I stedet indstille Familiedeling, så hver person bruger sit eget Apple-id. På denne måde kan familien dele køb, abonnementer og meget mere uden at dele personlige oplysninger som e-mail, tekstbeskeder og adgangskoder.

Hvis du deler dit Apple-id med et familiemedlem, vil visse tjenester behandle jer som den samme person. Du vil muligvis opleve disse problemer:

• Apple Music-familieabonnement: I stedet for at få dit eget abonnement med dit eget bibliotek deler du bibliotek og anbefalinger med det andet familiemedlem.

• Køb i App Store, Apple Books og iTunes: Hvis Familiedeling på et tidspunkt stoppes, beholder ejeren af det delte Apple-id alle køb. Du kan miste adgangen til alt på kontoen, f.eks. køb, som du har anmodet om.

• Apple Podcasts og Apple Books: Podcastepisoder og -bogmærker kan blive synkroniseret efter det andet familiemedlems præferencer eller blive slettet ved et uheld.

• Beskeder og telefonbeskeder: Du modtager muligvis sms-beskeder og telefonbeskeder, der er tiltænkt dit familiemedlem.

• Opkaldshistorik: Din seneste opkaldshistorik omfatter alle opkald, der er foretaget og modtaget af dit familiemedlem.

• Fitness: Du kan muligvis se oplysninger om og anbefalinger til Sundhed, Træninger og Fitness+, som er beregnet til et familiemedlem.

Hjælp dit familiemedlem med at oprette et Apple-id, og indstil derefter Familiedeling

Du kan undgå problemer forårsaget af deling af et Apple-id ved at oprette et Apple-id for hvert familiemedlem og indstille Familiedeling.

1. På familiemedlemmets enhed skal du logge ud af iCloud.

2. Bed dit familiemedlem om at oprette et Apple-id. Hvis familiemedlemmet er under 13 år, skal du oprette et Apple-id til dit barn.

3. Bed dit familiemedlem om at logge ind på iCloud med sit nye Apple-id på sin enhed.

4. Indstil Familiedeling, og inviter familiemedlemmet til din gruppe.

5. Indstil deling af køb. Hvis du har børn i din familie, kan du også indstille Spørg før køb.

6. Nu kan du dele køb, abonnementer og meget mere med din familie.