Om Beskyttelse af systemets integritet på din Mac-computer

Beskyttelse af systemets integritet er en sikkerhedsteknologi, der hjælper med at beskytte din Mac mod skadelig software.

Beskyttelse af systemets integritet er en sikkerhedsteknologi, der er udviklet til at forhindre potentielt skadelig software i at ændre beskyttede arkiver og mapper på din Mac. Beskyttelse af systemets integritet begrænser root-brugerkontoen og de handlinger, som root-brugeren kan udføre i beskyttede dele af Mac-operativsystemet.

Før Beskyttelse af systemets integritet (som blev introduceret i OS X El Capitan) var root-brugerens tilladelser ubegrænsede, så alle systemmapper eller apps på din Mac-computer kunne åbnes. Softwaren fik adgang på root-niveau, når du indtastede administratornavn og adgangskode for at installere software. På denne måde kunne softwaren ændre eller overskrive ethvert systemarkiv eller program.

Beskyttelse af systemets integritet omfatter beskyttelse af disse dele af systemet:

• /System

• /usr

• /bin

• /sbin

• /var

• Programmer, der er forudinstalleret med Mac-operativsystemet

Programmer og installeringsprogrammer fra andre producenter kan fortsat skrive til følgende stier og programmer:

• /Programmer

• /Bibliotek

• /usr/local

Beskyttelse af systemets integritet er udviklet til kun at tillade ændringer af disse beskyttede dele, hvis det sker via processer, der er signeret af Apple og har særlig tilladelse til at skrive til systemarkiver, f.eks. softwareopdateringer og installeringsprogrammer fra Apple. Apps, der downloades fra App Store, kan allerede bruges med Beskyttelse af systemets integritet. Programmer fra andre producenter bliver muligvis tilsidesat, når du opgraderer til OS X El Capitan eller nyere, hvis de er i konflikt med Beskyttelse af systemets integritet.

Beskyttelse af systemets integritet er også med til at forhindre software i at vælge en startdisk. Læs mere om, hvordan du skifter startdisk.