Om HAC-krav (Hearing Aid Compatibility) til iPhone

FCC (Federal Communications Commission) har indført krav til digitale trådløse telefoners kompatibilitet med høreapparater (HAC). Denne artikel indeholder HAC-vurderinger for iPhone-enheder, der er kompatible med høreapparater i henhold til FCC-reglerne, samt oplysninger om at bruge iPhone sammen med høreapparater.

De fleste iPhone-enheder er kompatible med et bredt udvalg af høreapparater i henhold til FCC-kravene til kompatibilitet med høreapparater (HAC). Du kan også bruge Made for iPhone-høreapparater sammen med mange iPhone-modeller.

Nedenfor kan du se HAC-vurderingerne for iPhone-enheder, der er kompatible med høreapparater. Hvis du ikke er sikker på, hvilken iPhone-model du har, kan du tjekke det.

Vurdering for iPhone-modeller, der er kompatible med høreapparater (HAC)

Model

Model #

HAC-vurdering1

Kompatibel med Made for iPhone-høreapparater2

iPhone 15 Pro

A2848

M3, T4

Ja

iPhone 15 Pro Max

A2849

M3, T4

Ja

iPhone 15

A2846

M3, T4

Ja

iPhone 15 Plus

A2847

M3, T4

Ja

iPhone 14 Pro

A2650

M3, T4

Ja

iPhone 14 Pro Max

A2651

M3, T4

Ja

iPhone 14

A2649

M3, T4

Ja

iPhone 14 Plus

A2632

M3, T4

Ja

iPhone SE (3. generation)

A2595

M3, T4

Ja

iPhone 13 Pro

A2483

M3, T4

Ja

iPhone 13 Pro Max

A2484

M3, T4

Ja

iPhone 13

A2482

M3, T4

Ja

iPhone 13 mini

A2481

M3, T4

Ja

iPhone 12 Pro

A2341

M3, T4

Ja

iPhone 12 Pro Max

A2342

M3, T4

Ja

iPhone 12

A2172

M3, T4

Ja

iPhone 12 mini

A2176

M3, T4

Ja

iPhone SE (2. generation)

A2275A2296

M3, T4

Ja

iPhone 11 Pro

A2160

M3, T4

Ja

iPhone 11 Pro Max

A2161

M3, T4

Ja

iPhone 11

A2111

M3, T4

Ja

iPhone XS

A1920

M3, T4

Ja

iPhone XS Max

A1921

M3, T4

Ja

iPhone XR

A1984

M3, T4

Ja

iPhone X

A1865A1901

M3, T4

Ja

iPhone 8

A1863A1905

M3, T4

Ja

iPhone 8 Plus

A1864A1897

M3, T4

Ja

iPhone 74

A1660A1778A1779

M3, T4

Ja

iPhone 7 Plus4

A1661A1784A1785

M3, T4

Ja

iPhone SE (1. generation)4

A1662, A1723

M3, T4

Ja

iPhone 6s4

A1633A1688

M3, T4

Ja

iPhone 6s Plus4

A1634A1687

M3, T4

Ja

iPhone 64

A1549A1586

M3, T4

Ja3

iPhone 6 Plus4

A1522A1524

M3, T4

Ja3

1. Baseret på test, der er udført af et uafhængigt laboratorium i henhold til ANSI-standarden C63.19: "American National Standard for Methods of Measurement of Compatibility between Wireless Communications Devices and Hearing Aids".

2. Kræver iOS 7 eller en nyere version og et Made for iPhone-høreapparat. Bekræft understøttelse af din iPhone-model hos producenten af høreapparatet.

3. Med høreapparatsfunktionen slået til (iOS 5 og nyere versioner – se flere oplysninger nedenfor).

4. Understøtter ikke iOS 16 eller nyere versioner.

HAC-klassificeringernes betydning

FCC-reglerne for høreapparatskompatibilitet foreskriver, at visse telefoner skal testes og klassificeres i henhold til høreapparatstandarderne fra ANSI C63.19 (American National Standard Institute). ANSI-standarden for kompatibilitet med høreapparater indeholder to typer vurderinger:

• M: For nedsat interferens i radiofrekvenserne for at muliggøre akustisk sammenkobling med høreapparater, der ikke benytter teleslyngeteknologi.

• T: For induktiv sammenkobling med høreapparater, der benytter teleslyngeteknologi.

I disse vurderinger bruges en skala fra 1 til 4, hvor 4 er det mest kompatible. En telefon vurderes som kompatibel med høreapparater i henhold til FCC-reglerne, hvis den opnår en vurdering på M3 eller M4 for akustisk sammenkobling og T3 eller T4 for induktiv sammenkobling.

Vurderingerne for kompatibilitet med høreapparater er ikke en garanti for, at et bestemt høreapparat virker godt sammen med en bestemt telefon. Nogle høreapparater virker godt sammen med telefoner, der ikke overholder FCC-kravene til høreapparatskompatibilitet (HAC). Hvis du vil være sikker på, at et bestemt høreapparat virker sammen med en bestemt telefon, skal du afprøve dem sammen, inden du køber dem.

Om høreapparatskompatibilitet (HAC) og nyere trådløse teknologier

Alle iPhone-enheder med HAC-vurdering er blevet testet og vurderet til brug sammen med høreapparater gældende for nogle af de trådløse teknologier, de bruger. Det kan dog forekomme, at der findes nyere trådløse teknologier i telefonen, der endnu ikke er testet til brug med høreapparater. Det er vigtigt at afprøve telefonens forskellige funktioner grundigt og på forskellige steder, mens du anvender dit høreapparat eller CI (cochlear implantat), for at afgøre, om du kan høre interferensstøj. Kontakt din serviceudbyder eller producenten af telefonen for at få flere oplysninger om kompatibilitet med høreapparater. Hvis du har spørgsmål angående retur- og bytteret, skal du kontakte serviceudbyderen eller forhandleren af telefonen.

Sådan får du den bedste oplevelse med et høreapparat

Mobiltelefoner indeholder radiosendere, der kan påvirke høreapparatets funktionsevne negativt. Hvis du vil være sikker på, at et bestemt høreapparat virker sammen med en bestemt telefon, skal du afprøve dem sammen, inden du køber dem. Hvis du allerede ejer en iPhone og et høreapparat, er her nogle tip til at sikre, at du får den bedst mulige oplevelse.

iPhone og høreapparater virker normalt bedst sammen i M-tilstanden (kaldes også akustisk sammenkobling). Hvis du vil bruge høreapparatet i denne tilstand, skal du indstille det til "M" (akustisk sammenkobling) og placere iPhone-modtageren i nærheden af høreapparatets indbyggede mikrofon (eller mikrofoner). Du skal med andre ord holde din iPhone op til hovedet, som du holder telefonen, når du foretager et opkald. Høreapparatet modtager lyd fra din iPhone via de indbyggede mikrofoner. Prøv at bruge iPhone i forskellige positioner i forhold til høreapparatet for at finde frem til den position, der giver det bedste resultat – f.eks. kan placering af modtageren lidt over øret resultere i bedre gengivelse for høreapparater med mikrofoner, der er placeret bag øret. Hvis du har en iPhone 4 (GSM-model), skal du slå Kompatibilitet m. høreapparat til (se nedenfor).

Hvis akustisk sammenkobling ikke giver et tilfredsstillende resultat, kan du prøve at indstille høreapparatet til T-tilstanden (kaldes også teleslyngefunktion). Hvis du vil bruge høreapparatet med denne funktion, skal du indstille det til "T" (det er ikke alle høreapparater, som har teleslyngefunktion). Hvis du har en iPhone 5 eller en nyere model, skal du slå Kompatibilitet m. høreapparat til (se nedenfor).

Sådan slår du Kompatibilitet m. høreapparat til

Hvis du vil slå Kompatibilitet m. høreapparat til på en iPhone med iOS 13 eller en nyere version, skal du gå til Indstillinger > Tilgængelighed > Høreapparater. På disse iPhone-modeller ændrer Kompatibilitet m. høreapparat telefonens lydindstillinger for at forbedre kompatibiliteten med høreapparater, der er indstillet til "T" (teleslynge).

Hvis du har en iPhone 6 eller en tidligere model, kan du slå Høreapparatsfunktion til. Hvis du vil slå Høreapparatsfunktion til, skal du gå til Indstillinger > Generelt > Tilgængelighed. Høreapparatsfunktion nedsætter mobilradioens transmissionsstyrke på GSM 1900 MHz-båndet, hvilket kan medføre lavere 2G-mobildækning.

Om Made for iPhone-høreapparater

Apple har i samarbejde med førende producenter udviklet høreapparater specifikt til iPhone. Disse høreapparater sikrer en strømbesparende digital lydoplevelse i høj kvalitet og gør det muligt at styre høreapparatet direkte fra iPhone. Made for iPhone-høreapparater har også funktionen Lyt direkte.

Liste over Made for iPhone-høreapparater

Brug af Made for iPhone-høreapparater

Brotilbehør til lydstreaming

Nogle høreapparatsproducenter tilbyder tilbehør, der modtager lyd fra iPhone via Bluetooth og videresender lyden ved hjælp af teknologier til trådløs streaming, som er indbygget i nogle høreapparater. Kontakt din ørelæge eller høreapparatsproducenten for at få flere oplysninger.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.