Informationscenter för service av Apple Watch

Läs mer om servicealternativ, garanti och priser för Apple Watch.

Hur får jag min Apple Watch lagad?

Om du har problem med Apple Watch prövar du att starta om den först. Du kan även ta bort parkopplingen från Apple Watch och sedan parkoppla den igen.

Starta om din Apple Watch
Ta bort parkopplingen mellan Apple Watch och iPhone
Läs Apple-supportartiklar

Om dessa steg inte löser problemet kan du skicka din Apple Watch till ett Apple-reparationscenter. Kontakta oss så ger vi dig fraktinstruktioner. Du kan även be din Apple-auktoriserade servicepartner eller Apple Store-tekniker att skicka in den åt dig. När du hämtar din Apple Watch kan vi ge dig mer information om vilken service som utförts.

Se till att ta bort parkopplingen och ta bort aktiveringslåset innan du skickar in Apple Watch-enheten för service. När vi har tagit emot din Apple Watch reparerar eller ersätter vi den så snart som möjligt. Om du har en Apple Watch Edition kontaktar du Apple eller bokar ett möte i en Apple Store-butik.

Starta en servicebegäran
Gör Apple Watch redo för service

Ta bort aktiveringslåset
Ta bort parkopplingen mellan Apple Watch och iPhone

Kontakta oss

Kontakta oss om du vill prata med en expert hos Apple-supporten. Vi hjälper dig att ordna problemet eller boka service. Ha serienumret för din produkt, ditt Apple-ID och ditt lösenord i beredskap när du kontaktar oss.

Kontakta Apple
Identifiera din Apple Watch-modell
Hitta produktens serienummer
Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner
Boka ett möte i Apple Store

Hur mycket kostar det?

Du behöver inte betala något om felet täcks av garantin, AppleCare+ eller konsumentköplagen. Om felet inte täcks beror priset på typen av service.

Visa Apples priser för service efter garantitidens utgång
Kontrollera din garantistatus

Hur lång tid tar det?

Källa

Ungefärlig tid

Skicka till Apple

3–5 arbetsdagar

Ta med till en Apple-auktoriserad servicepartner

Fråga din servicerepresentant

Ta med till ett möte på Apple Store

Upp till fem arbetsdagar

Beroende på var du får service kanske du kan kontrollera reparationens status online.

Kontrollera status för din servicebegäran

Rätt till service enligt Apples begränsade garanti

Apples begränsade garanti täcker din produkt mot tillverkningsfel från och med inköpsdatumet. Garantiperioden varierar beroende på modell. I tabellen nedan kan du se garantiperioden för din Apple Watch-modell. Vår garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Modell

Garantiperiod

Apple Watch Sport

Ett år

Apple Watch

Ett år

Apple Watch Edition

Två år

Tillbehör från Apple

Ett år

Apple Watch Edition-tillbehör i förpackningen

Två år

Garantin gäller inte för skador som beror på olyckshändelser eller obehöriga ändringar. Komplett information finns i garantivillkoren. Du kan kontrollera din garantistatus online och uppdatera informationen om köpebevis om det är något fel i våra register.

Läs Apples begränsade garanti
Kontrollera din garantistatus
Uppdatera ditt köpebevis
Läs mer om konsumentköplagen

Kan jag köpa extra rätt till service för min Apple Watch?

AppleCare+ ger dig expertsupport via telefon och flera servicealternativ för maskinvaran från och med inköpsdatumet. Garantiperioden varierar beroende på modell. I tabellen nedan visas Apple Watch-modellens extra rätt till service med AppleCare+.

Modell

AppleCare+

Apple Watch Sport

Upp till två år

Apple Watch

Upp till två år

Apple Watch Edition

Upp till tre år

AppleCare+ täcker upp till två skador på grund av olycksfall, i båda fallen mot en serviceavgift. Du kan köpa AppleCare+ tillsammans med din Apple Watch eller inom 60 dagar efter att du köpte Apple Watch-enheten. Ring oss för att kontrollera Apple Watch-enhetens skick och bekräfta inköpsdatum.

Du kan också ha rättigheter enligt konsumentköplagen. Apples begränsade garanti och AppleCare+ gäller utöver eventuella rättigheter enligt konsumentköplagen.

Köp AppleCare+ för Apple Watch
Läs villkoren för AppleCare+

Service utanför garantin

Garantin gäller inte för service när:

• Din Apple Watch är äldre än den berättigade garantiperioden eller den period som omfattas enligt konsumentköplagen
  • Apple Watch-enheten har ett fel som inte omfattas av garantin eller konsumentköplagen, till exempel en oavsiktlig skada eller skador som beror på obehöriga ändringar

Vi kanske kan laga eller ersätta Apple Watch-enheten mot en avgift för service utanför garantin. Den Apple Watch-enhet som ersätter den ursprungliga enheten har fabriksinställningar och är ny eller motsvarar nyskick vad gäller prestanda och pålitlighet. Apples begränsade garanti gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Visa Apples avgifter för service efter garantitidens utgång
Läs Apples begränsade garanti
Läs Apples reparationsvillkor

Batteriservice

Om batteriet har ett tillverkningsfel som omfattas av Apples begränsade garanti, AppleCare+ eller av konsumentköplagen, utför vi service på Apple Watch-enheten utan någon extra kostnad.

När Apple Watch-enheten inte omfattas av garanti, AppleCare+ eller konsumentköplagen, och vi upptäcker att batteriet endast har 80 % eller mindre av sin ursprungliga kapacitet erbjuder vi batteriservice utanför garantin.

Vi kan behöva testa din produkt för att ta reda på vad problemet med ditt batteri beror på. Vår garanti täcker inte slitage på batterier genom normal användning.

Få hjälp med att ladda batteriet
Läs om hur du förlänger batteritiden
Visa Apples priser för batterier efter garantitidens utgång

Skärmskada

Om skärmen på Apple Watch-enheten blir skadad kan du ha möjlighet att byta den mot en avgift utanför garantin. Apples garanti omfattar inte skada som orsakats av olycka eller felaktig användning. Om skärmen har spruckit på grund av en tillverkningsdefekt gäller Apples garanti och konsumentköplagen.

Kostnaden för att utföra service på en oavsiktligt skadad skärm beror på vilken Apple Watch-modell du har, ytterligare skador och om den omfattas av AppleCare+.

AppleCare+ ger ersättning för upp till två skador på grund av olycksfall, i båda fallen mot en serviceavgift. Du kan använda varje incident för en skärmskada. Om du inte har AppleCare+ kan en avgift utanför garantin tillkomma.

Visa Apples priser för service
Beställa service
Läs mer om AppleCare+ för Apple Watch

Apple-tillbehör

Tillbehör från Apple omfattas av vår garanti och konsumentköplagen. Tillbehör som kom i samma förpackning som din produkt omfattas också av AppleCare+. Innan du tar med en magnetisk laddningsstation för Apple Watch Edition tar du ut och behåller alla lösa delar i stationen. Kontakta Apple eller en Apple-auktoriserad servicepartner för serviceinformation.

Vi kan hjälpa till med returer eller byten av tillbehör från tredje part som du har köpt från Apple. Kontakta tillbehörets tillverkare om du behöver service eller support.

Läs Apples begränsade garanti för tillbehör
Kontakta Apple-supporten
Hitta en Apple-auktoriserad servicepartner

Förbereda Apple Watch för service

• Ladda din Apple Watch.
  • Ta bort parkopplingen mellan Apple Watch och din iPhone.
  • Ta bort armbandet och förvara det tillsammans med laddningskabeln och andra tillbehör. Du kommer att behöva dessa efter service på Apple Watch-enheten.
  • Se till att du kan ditt Apple-ID och ditt lösenord.

Ta bort parkopplingen mellan Apple Watch och iPhone
Ta bort aktiveringslåset
Läs Apples integritetspolicy

Efter service

När du tar emot Apple Watch-enheten ställer du in den på samma sätt som en ny Apple Watch-enhet.

Vi garanterar vår service och våra reservdelar i 90 dagar, eller den tid du har kvar av din Apple-garanti eller AppleCare, beroende på vilket som är längst. Detta erbjuder vi när du får service av oss eller en Apple-auktoriserad servicepartner. Detta gäller utöver dina rättigheter enligt konsumentköplagen.

Ställ in Apple Watch

Express Replacement Service

Om Apple Watch-enheten måste ersättas omedelbart kan du få snabb hjälp via vår Express Replacement Service. Vi skickar omedelbart en ersättning till dig med en returförpackning för din ursprungliga produkt.

Express Replacement Service är en förmån som ingår i AppleCare+. Den här tjänsten innebär att ersättningsenheten levereras snabbare men den täcker inte kostnader för din produkt, som ersättnings- eller förseningsavgifter. Vi fastställer dessa avgifter när vi har fått in den ursprungliga enheten. Under tiden kan du börja använda den Apple Watch-enhet som ersätter den ursprungliga enheten.

Läs mer om Express Replacement Service
Visa Apples serviceavgifter