Express Replacement Service för iPhone

Läs mer om Express Replacement Service för iPhone.

Vad är Express Replacement Service?

Vi vet hur mycket din iPhone betyder för dig. Om den måste ersättas omedelbart kan du få snabb hjälp via vår Express Replacement Service. Vi skickar dig omedelbart en iPhone som ersättning och lägger med en returförpackning för din ursprungliga produkt. Under tiden kan du börja använda din ersättningsenhet.

Express Replacement Service är en förmån som ingår i ditt AppleCare+-avtal.

Hur mycket kostar Express Replacement Service?

Ditt AppleCare+-avtal omfattar Express Replacement Service. Du behöver bara stå för relaterade kostnader, exempelvis för service efter garantitidens utgång eller ersättningsavgifter, om de är tillämpliga.

Se Apples prislista för reparation och avgifter för Express Replacement Service

Hur snabbt går det med Express Replacement Service?

Du får en ersättningsprodukt med fabriksinställningar ungefär två till tre arbetsdagar efter din beställning.

Är min produkt berättigad till Express Replacement Service?

Express Replacement Service är en förmån som ingår i AppleCare+ och som är tillgänglig för de flesta iPhone-relaterade problem.

Kontrollera vilken service och support du har rätt till
Kontakta Apple om Express Replacement Service
Läs villkoren för Express Replacement Service

Hur får jag tillgång till Express Replacement Service?

Kontakta Apple på webben eller via telefon om du vill beställa Express Replacement Service.  Du får veta om din produkt är kvalificerad.

Kontrollera vilken service och support du har rätt till
Påbörja en Express Replacement Service-beställning

Hur returnerar jag min ursprungliga produkt?

Vi skickar dig en ersättnings-iPhone tillsammans med förpackningsmaterial och instruktioner. Du måste returnera din ursprungliga iPhone till oss inom 10 arbetsdagar efter beställningen för att undvika förseningsavgifter.

Läs mer om förseningsavgifter
Se Apples prislista för Express Replacement Service

Vad behöver jag göra före service?

• Säkerhetskopiera iPhone-enheten med iCloud eller iTunes. Den här säkerhetskopian behöver du när du återskapar innehållet efter att du har fått din ersättningsprodukt.
  • Om iPhone-enheten har ett SIM-kort tar du ut det och behåller det.
  • Behåll kablar och övriga tillbehör.
  • Läs de fullständiga instruktionerna om hur du förbereder din iPhone inför service.

Säkerhetskopiera iPhone
Följ stegen för att lämna in din iPhone
Läs Apples integritetspolicy

Vilka andra avgifter måste jag betala?

När du beställer Express Replacement Service gör vi en tillfällig reservation på ditt betalkort motsvarande värdet på ersättningsenheten för din produkt. Denna reservation upphör om reparationen omfattas av garantin, en AppleCare-plan eller konsumentlagen och vi får in den ursprungliga produkten i tid. I sådana fall behöver du inte betala reparationen eller några förseningsavgifter.

Om problemet inte omfattas av garantin, en AppleCare-plan eller konsumentlagen, får du betala en avgift för service efter garantitidens utgång. Om den ursprungliga enheten inte kan repareras, debiteras du värdet för ersättningsprodukten.

Situation Relaterad avgift
Omfattas av garanti, en AppleCare-plan eller konsumentlagen Ingen avgift om felet täcks
Omfattas inte av garanti, en AppleCare-plan eller konsumentlagen Avgift för service efter garantitidens utgång
Försenad retur (10–20 arbetsdagar) Förseningsavgift
Ej returnerad Ersättningsvärde (avgift för service efter garantitidens utgång + en täckningsavgift)
Kan inte repareras Ersättningsvärde

Se Apples prislista för reparation och avgifter för Express Replacement Service

Förseningsavgifter

När vi skickar dig en ersättnings-iPhone via Express Replacement Service måste du returnera din ursprungliga iPhone till oss inom 10 arbetsdagar. Efter 10 dagar debiterar vi dig ersättningsvärdet.

Om din ursprungliga iPhone kommer in senare, tar vi bort kostnaden för ersättningsvärdet. Du behöver bara betala en förseningsavgift. Som sen retur räknas mellan 10 och 20 arbetsdagar efter att vi skickat dig ersättningsprodukten.

Om din iPhone är allvarligt skadad och inte kan åtgärdas, eller om du aldrig skickar in den, debiteras du ersättningsvärdet.